『薪火post』BNO 續期資訊(4)

1002 回覆
24 Like 0 Dislike
想去海參威 申請俄羅斯簽證嘅話要幾錢
拎廁板係唔使錢 但唔想

點解唔問俄羅斯大使館?
拎廁板係唔使錢 但唔想

點解唔問俄羅斯大使館?

Sorsorsor
筆直有限 諗緊去邊
拎廁板係唔使錢 但唔想

點解唔問俄羅斯大使館?

Sorsorsor
筆直有限 諗緊去邊

http://russia.com.hk/en/visa/requirements/english-fees

單次入境570
兩次750
想問BNO用咩底色相?我見Doc冇寫
相鋪啲人問我要白色定係灰色,我揀左白色
其實白色得唔得?

得 就係要白色相

google doc 有寫架喎

我想問係邊年嘅事黎?

我去信兩次香港領事館,去第二次講話2015年已經將所有野送返home office

2016年

...好可惡,你睇佢地係點回覆我嘅

即係 已經唔關我地hmpo事 有咩事自己申請ns form

張相封信似係駐港總領事館寄嘅。

咁似乎係領事館要收order先會做嘢
華航飛台北嘅747頭等位係咪會當商務位賣
因為我上網揀位揀唔到頭等位
定係去機場check in先有得揀?

頭等 我坐ECON咋

頭等 我坐ECON咋

上網聽人講話啲頭等位當商務位賣
但係上網揀位又揀唔到

頭等 我坐ECON咋

但係上網揀位又揀唔到

幾錢?

頭等 我坐ECON咋

但係上網揀位又揀唔到

幾錢?

3300來回

但係上網揀位又揀唔到

幾錢?

3300來回

坐HX隨時連二千都唔駛

但係上網揀位又揀唔到

幾錢?

3300來回

坐HX隨時連二千都唔駛

個半鍾...真係有需要咁豪嗎?

我今日都買左EVA去台北...1050咋
其實白色得唔得?

得 就係要白色相

根本10個得1個人睇都唔知有冇

副簽後野又係

但係上網揀位又揀唔到

幾錢?

3300來回

坐HX隨時連二千都唔駛

純粹想坐747同A350
如果你是首次申請英國護照的表格類型,“Has the applicant been included on ANY passport before?”(申請人是否包括在任何護照上?),如果你是從來沒有英國護照但你的名字和資料包括在父或母或任何人的英國護照內,你應該選擇為”YES”。

如果你是因為現有護照為1993年(2003年)或之前簽發而選擇此項者則應填”NO”,如果該本護照沒有遺失,你須於下方位置填寫該本包括你名字的英國護照的號碼。

我睇左好耐都唔明呢段講咩
我本bno紅色96年簽
咁我應該揀no?
咁揀yes果段唔明 講緊咩

有無人可以解答

有啲人從來無屬於自己嘅護照,但係佢哋名同資料寫咗係佢哋老豆或老母嘅護照入面,佢哋呢啲人都係英國國民,日後可以申請自己單獨一本嘅護照。

你已經有一本屬於自己嘅護照,所以你揀NO就得。

頂我揀左no 我應該揀yes
係咪無得改返

你打錯字定睇錯嘢?
其實白色得唔得?

得 就係要白色相

白/灰/灰白 都得 同影相佬講bno佢知
利申:灰白

姐係都會有新免簽,不過唔會主動爭取咁解??

係丫,哈薩克俾所有英國護照免簽30日,多過廁板,不過好似無乜人留意。

我記得蒙古都有比所有英國護照免簽證

無咗啦,所有英國護照要簽證

但係上網揀位又揀唔到

幾錢?

3300來回

坐HX隨時連二千都唔駛

純粹想坐747同A350

之前為左坐A350飛左轉新加坡
CX連稅都係1300

...好可惡,你睇佢地係點回覆我嘅

即係 已經唔關我地hmpo事 有咩事自己申請ns form

張相封信似係駐港總領事館寄嘅。

咁似乎係領事館要收order先會做嘢

冇錯,我寄信問佢地3次了。
早續保平安,遲續買難受
早續保平安,遲續買難受

要等GBP平D...不了

頂我揀左no 我應該揀yes
係咪無得改返

你打錯字定睇錯嘢?

因為我爬文每個人都有唔同講法
我最後揀左yes 應該係揀no至岩
咁係咪無得改返

send個email同佢講咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞