感情專家 放下你的煩惱

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
[member]
我同佢分左手半年,半年來每一日都好掛住佢,而且大家以前經歷左好多好多嘢,好難放得低,我主動搵佢幾次講我近況,佢都睇左之後就無覆。到近排知道佢有男朋友,但佢都會keep住睇我啲嘢,同男朋友出街仲會帶住我情人節送比佢既手鐲同手錶,我好想令自己move on,雖然仍然都係好掛住佢。。。
點解佢咁做有啲咩含義....同埋我究竟可以點樣令自己舒服啲 就算我已經花好多時間去做自己鍾意做既嘢,但仍然掛住佢..
[\member]
我為左佢可以分手
手錶手鈪始終有實質用途 唔掉唔代表好掛住你。。。 睇ex嘅動態啫 我都成日睇㗎 睇佢死得未 睇多啲身邊嘅異性 你有咩優點你ex有咩缺點, 天涯何處無芳草 都分開咗啦 癡情有咩用 更何況人哋已經有新嘅人
咁唔該分咗手先去溝 唔好得一想二 騎牛搵馬
你可以好鍾意新嘅嗰個 但係你唔分手又同嗰個一齊 即係你畀你女朋友戴帽 良心過意得去咩 新嘅嗰個知道你有女朋友就主動避忌 你自己都唔知
說出你的煩惱吧 I'm here
我認我係仆街,但我唔肯定佢避開我係因為佢根本唔鍾意我定係我有女朋友
我知你有女朋友又黐埋一齊, 咁我同你講佢都冇乜道德可言, 都唔係咩好女仔
巴打講得好
知你有女朋友又黐埋一齊, 咁我同你講佢都冇乜道德可言, 都唔係咩好女仔
做普通朋友唔得咩
你自己溝通之中有冇曖昧言語你自己知 ,人哋都會feel到 係普通朋友定係溝緊佢。。。
拍拖一個月 女朋友就話因為放唔低前度 而要分手。

我地既相識係透過交友app, 大家各自同前度分手(我:兩個月,女朋友:半年)傾左兩個月先見面。之後就經常見面,陪佢行海旁,有車唔搭行返屋企。

我知佢一直忘記唔到前度,我一直都係以朋友身份陪伴佢。直到一日,佢同我講可以試下一齊,咁就正式開始拍拖。

佢對我都算好既,不過被愛既感覺唔夠。佢唔鍾意傾電話,我唔介意。有時係街唔想拖手,我都ok...

我自問都算對佢好好,正常男朋友既基本野都做足。知佢鼻敏感就上網搵d 簡單中藥焗比佢飲。佢畢業就訂左份禮物比佢(唔係公仔,花束),仲親手整左張心意卡比佢。

呢段時間都相處得唔錯,我有見過佢偷上佢ex 既ig, 然後只會講笑咁帶過。

直到琴晚wts app 我同我講仲未放低ex ,同我分開可能會對大家公平d.

原先想比d 空間佢,唔搵佢唔關心佢,等佢唔會有欠左我既感覺。但我真係做唔到,其實我都好唔開心

其實我真係好鍾意佢,我都知佢係鍾意我既 可能感覺無咁深姐,真係唔想就咁完左 ...
傾學術嘢私人嘢 朋友啫 如果言語之間冇透露愛意

人對住鐘意既人總係小心翼翼 傾計都會比普通人少 因為驚講多錯多 正常的, 冇興趣嘅反而會暢所欲言

會唔會係你講嘅嘢冇辦法接到落去 所以先藍剔 又或者佢唔係咁空閒

你同第一個男仔傾計冇傾到曖昧嘅嘢就唔驚啦 又唔使驚佢誤會 , 不過又唔好太友好, 如果唔係第二個男仔會以為你鍾意佢而唔係自己 ( 樓豬真係分析得好)
一係斷聯絡 一係就除咗扑嘢嘅時候平時唔好傾計 我都費事問男定女啦 反正情況一樣
首先拍拖一個月放唔低前任 代表佢係當你係水泡

出街唔拖手代表仲未愛你囉 內心可能係:如果俾ex見到點算

感情同其他嘢唔同 付出唔一定有收穫, 將種子灑喺磚地上面都唔會發芽

就算一齊空間都要留畀對方嘅 何況而家冷靜期 唔好太chur 太chur會黑人憎
原本係 sp, 定係原本係情侶
咁仲衰 你喺過程之中可調節自己心理狀況 沉左船
純sp或者一開始就係sp 唔該除咗扑野唔好太多聯絡 會沉船的
sp也要有sp的道德操守
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞