感情專家 放下你的煩惱

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
因為佢講過「唉冇架啦 雞全部都係雞 個個女人都貪錢 上位 當人係兵 」
咁我話 你真係咁絕望?
佢話係呀 「唔諗架啦 啲女冇個好 gay都唔錯呀(少少搞笑腔)」佢再講「其實我屋企人都唔會介意 佢地好開通」

我就由個時開始 先落力同佢一齊咋嗎

巴打 互相加油啊

多謝呀 成功咗一定多謝樓主同愛新覺羅巴

越來越多例子,放膽去喇
樓豬未答我點問人地仲有無鍾意既人 兩三個月前傾過話有
ig唔po有人既相唔玩story

你啱啱話同上吖嘛 我咪答咗你個同上 你碌上去睇。。。

唔舖有人嘅相唔玩story 代表佢內心有所封閉或者有故事 我自己都冇post相

原來..
都啱,問仲有無鍾意嘅人真係太明顯,但我好想知啊真係

其實正常你同個女仔傾偈 傾得耐少少你都會知啦 除非個女仔刻意隱瞞
覺得巴打先婉轉地了解下佢對同性戀既睇法再作下步決定好

因為佢講過「唉冇架啦 雞全部都係雞 個個女人都貪錢 上位 當人係兵 」
咁我話 你真係咁絕望?
佢話係呀 「唔諗架啦 啲女冇個好 gay都唔錯呀(少少搞笑腔)」佢再講「其實我屋企人都唔會介意 佢地好開通」

如果咁講就真係有機 説真的

補充有時我嗲下佢
我話 唔好啦 陪埋我等巴士啦
原本佢想走 之後我就話唔係呀嗎 陪下人都唔得
佢又搞笑咁講 你唔好成個女仔咁啦 大個仔架啦!
不過又會繼續陪 又扮下走 又繼續陪咁
叫我返到屋企whatsapp佢
掛住ex呢 咁你就真係控制唔到佢內心 就算鍾意你 ,都可以掛住舊菜嘅啫。 始終有經歷過都會有感情。 前任問題你就唔好太多比較啦 始終人人唔同 各有優點缺點。 不過你咁樣嘅情緒都唔係話唔可以理解。

至於什麼聽不明白對方所講的說話, 有咁難明咩 定係你哋學歷差好遠 冇做錯啲咩想乜要改 最多咪遷就下。

又唔係話同你一齊就會清洗過去嘅記憶 人類不是那麼無情的 就算回憶也不代表唔鍾意你 。

其實佢咁掛住ex 不如你離開 唔會辛苦自己令自己痛苦 ,佢都唔使自欺欺人

睇你所講出嚟其實佢都唔係點樣愛你 我都認為block係一件好嚴重嘅事 你哋成日討論宗教哲學政治咩 呢啲就真係淨係得是同非

咁我話 你真係咁絕望?

補充有時我嗲下佢

係㗎啦 信我八成 純異性戀之間唔會咁樣相處
你啱啱話同上吖嘛 我咪答咗你個同上 你碌上去睇。。。

唔舖有人嘅相唔玩story 代表佢內心有所封閉或者有故事 我自己都冇post相

原來..

其實正常你同個女仔傾偈 傾得耐少少你都會知啦 除非個女仔刻意隱瞞

傾得3個月 但有時因為始終有年齡差距 覺得對方會當我𡃁仔 開頭都唔知點傾到佢有鍾意嘅人

又唔係話同你一齊就會清洗過去嘅記憶 人類不是那麼無情的 就算回憶也不代表唔鍾意你 。

其實佢咁掛住ex 不如你離開 唔會辛苦自己令自己痛苦 ,佢都唔使自欺欺人

睇你所講出嚟其實佢都唔係點樣愛你 我都認為block係一件好嚴重嘅事 你哋成日討論宗教哲學政治咩 呢啲就真係淨係得是同非

其實佢都係好掛住佢ex 留戀依依不捨欲斷難斷, 呢層你自己都知。

咁當然你而家嘅情況係有幸福亦都有傷心嘅時候啦 如果純粹傷心你都已經離開啦

你真係需要表達 你而家同我一齊仲係咁留戀ex 有冇尊重過我 你咁樣唔開心時我都會傷心.........

至於隨時block嘅問題 係情商問題

補充有時我嗲下佢

唔會有機會當我細佬咩?
我係我地兩個識嘅人面前 都叫阿哥細佬
我有時都whatsapp佢 good night ar gor
咁樣
原來..

傾得3個月 但有時因為始終有年齡差距 覺得對方會當我𡃁仔 開頭都唔知點傾到佢有鍾意嘅人

題外話 ,之前有個40幾歲嘅女人同我表白 諗起都好笑

傾傾下都會傾到感情問題啦 點都會知係咪單身嘅 好難咩呢一層 同我傾過計嘅女仔我連佢係咪處女我都知啦

咁我應該可以點樣開口 我覺得而家到咗一個地步係
我地兩個都唔敢開口 驚對方係異性戀
所以我唔知應該點樣開口同佢講愛佢

身體接觸測試對方反應 拖手 異性戀一定會縮
語言可以話 其實我同你都幾啱傾啦 如果係情侶都冇問題( 自行理解及改變)

仲有冇一啲聽落又明我意思
又唔尷尬嘅語言
補充有時我嗲下佢

唔會有機會當我細佬咩?
我有時都whatsapp佢 good night ar gor
咁樣

我年紀細啲朋友我都會當細路 但係都係會串下 不會呵護備至 處處關心

你要知道啲mk叫阿哥細妹都係 唔講太白喇

啲女叫我阿哥我都知道咩料啦 即係可食用

傾傾下都會傾到感情問題啦 點都會知係咪單身嘅 好難咩呢一層 同我傾過計嘅女仔我連佢係咪處女我都知啦

都出黎做野 同一階段邊同 但我唔係丫嘛
係咪處女都可以問到呢個堅服樓豬
鍾意左個畫畫好叻既女仔,又讀得書人又靚,條件好我好多

佢亦都好鍾意音樂,我本身都玩開結他,所以我寫左首歌送比佢黎表白,佢聽完之後好鍾意覺得好正

但最後我比佢作返首歌黎friendzone左

屌我真係好撚on9,同人傾兩傾就沉船
毒撚溝女真係唔可以抱太大期望

唔會有機會當我細佬咩?
咁樣

我年紀細啲朋友我都會當細路 但係都係會串下 不會呵護備至 處處關心

就係呀 我地成日互串
所以我驚開口講陣 佢以為我講笑呀

佢亦都好鍾意音樂,我本身都玩開結他,所以我寫左首歌送比佢黎表白,佢聽完之後好鍾意覺得好正

屌呀 齋睇第一段以為自己講緊野 爭在長處有出入
btw:毒撚性格

咁我應該可以點樣開口 我覺得而家到咗一個地步係
我地兩個都唔敢開口 驚對方係異性戀
所以我唔知應該點樣開口同佢講愛佢

身體接觸測試對方反應 拖手 異性戀一定會縮
語言可以話 其實我同你都幾啱傾啦 如果係情侶都冇問題( 自行理解及改變)

仲有冇一啲聽落又明我意思
又唔尷尬嘅語言

: 頭先有人話我哋似情侶喎。。。
: 如果當我30歲嘅時候仲係單身 你照顧我
: 其實我都幾鍾意你xx (xx= 佢嘅一啲性格特點)

當以為發展順利既時候,兜口兜面請你食屎

其實佢都係好掛住佢ex 留戀依依不捨欲斷難斷, 呢層你自己都知。

咁當然你而家嘅情況係有幸福亦都有傷心嘅時候啦 如果純粹傷心你都已經離開啦

你真係需要表達 你而家同我一齊仲係咁留戀ex 有冇尊重過我 你咁樣唔開心時我都會傷心.........

至於隨時block嘅問題 係情商問題

齋睇巴打描述足以感受到個feel

我唔使問佢哋自己會講 同埋啲女講過嘅一啲嘢 都會知。 最緊要係要理解對方嘅心理 極細微地

齋睇巴打描述足以感受到個feel

應承過話一齊睇戲,約親都話好多野做好忙,轉個頭IG story就同緊其他人食下放題打下邊爐

我唔使問佢哋自己會講 同埋啲女講過嘅一啲嘢 都會知。 最緊要係要理解對方嘅心理 極細微地

呀我呢個外表開朗幽默內裡成熟 其實都未好了解清楚佢個心理 真係好想知佢仲係唔係 唔係既話我諗我會心好痛

首先無可能三言兩語就令到對方喜歡你 要一齊先要有言語曖昧身體接觸 萬丈高樓從地起 冇可能一嘢得米

另外如果你自卑睇唔起自己, 喺溝通之中你會將自己放下一個低的地位, 講嘢暗地裏比較卑微, 或者你自己不會察覺。 但係女人鍾意畀人hold住。

今次唔成功唔緊要 最緊要將失敗嘅經驗消化 下次做得更好
唔會有機會當我細佬咩?
咁樣

就係呀 我地成日互串
所以我驚開口講陣 佢以為我講笑呀

相處多一排 睇下有咩feedback 再分析, 但係記住要測試對方反應

首先無可能三言兩語就令到對方喜歡你 要一齊先要有言語曖昧身體接觸 萬丈高樓從地起 冇可能一嘢得米

另外如果你自卑睇唔起自己, 喺溝通之中你會將自己放下一個低的地位, 講嘢暗地裏比較卑微, 或者你自己不會察覺。 但係女人鍾意畀人hold住。

今次唔成功唔緊要 最緊要將失敗嘅經驗消化 下次做得更好

多謝你呀巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞