感情專家 放下你的煩惱

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
announcement 瞓覺了 聽日再見
想佢約下我出街
但我又唔肯定到底佢有無女
又唔肯定佢係咪對我有少少好感

佢主動reply我story reply得好密
但覆我msg又好hea
好難捉摸呀

所以我係咁同自己講 唔好諗咁多
如果佢唔約我就算啦 唔好搞串個party
無分手果時係無力挽回要懂得放手 定係你要分手 我會補救至少你會讚嘆我肯出醜
當分手果時係無力挽回要懂得放手 定係你要分手 我會補救至少你會讚嘆我肯出醜
如果對方藍剔後應如何同佢再展開對話
好啦咁 話說係咁嘅
佢同我係同學,groupmate嚟
話說佢喺嗰科嘅成積一般啦,又話好多嘢唔識,佢之前就問我可唔可以教佢。咁嗰陣作為一個朋友嚟講我都覺得可以嘅 於是就應誠教佢
咁喺我教佢之前,我地日日都wtsapp,仲有勁多emoji,個次數都幾密。內容大概係關心我食咗嘢未,做緊咩同傾下閒計咁。有一次病咗仲好關心我洗唔洗買嘢俾我食(佢住我附近) ,好返之後仲一直flirt,叫我接佢收工。結果……我心動了
其實我一直好期待約佢返學校溫書嗰日。到咗嗰日,佢又幫我買嘢食,又話夜晚一齊食埋飯先返屋企,咁我都覺得ok 嘅.
之後教完佢去食飯,成程篤機 冇乜點同我講嘢 之後又hea應,搭地鐵返屋企又係
就喺之後,佢對我態度變哂 由之前秒回到已讀 又唔加emoji 仲要有事先搵你 冇事就一直已讀 結果我好心淡 同佢講你變咗 但佢又唔覺。所以我就開始hea覆佢然後佢就發脾氣話我好hea覆佢 我同佢講sorry但自己就忍唔住喊,佢知咗之後同我講咗句對唔住之後就冇哂下文
其實我都想知發生咩事 點解可以變得咁快
定由頭到尾佢都只係利用我想我教佢嘢
佢應該知道我鍾意佢 如果個女仔話驚再次受到傷害 係咪姐係暗示我唔好哂時候係佢身上 原來我只是攝時間用
發現自己點都唔係好鐘意自己女朋友,但係我地關係一啲問題都冇,但我知道佢好鐘意我。唉,我有時見到佢會覺得有啲內疚,有冇巴打都係咁,我出面又冇第二個,我都唔知點。。。
可能佢果刻唔知點覆你姐,你平時行過見到啲佢講過話鐘意嘅野咪send圖比佢,開個新話題
好掛住個女仔
自己廿中,追個女仔廿頭,日日俾人撚狗咁撚,好撚辛苦
有個女仔本來唔同鋪,剩係借鋪個陣拍過一日,隔左兩個月後佢有朋友黎左我間鋪做,所以佢問朋友我聯絡方法黎Add我,都傾左半個月計,出過黎一次,下星期約左第二次,其實拍個一日返工都真係幾好傾,不過通常我都唔會加D女(廢事比人話狗公) ,估唔到隔左兩個月都會加我 其實我自己本身都有D feel ,有一日佢朋友直接問我係咪都想溝佢,我話係有,之後佢朋友都有教下我路,跟住我返工發生d咩趣事佢朋友都會報比佢聽,然後佢會自動add我講返
咁其實係咪都有D機
5年無拍過拖
好似又無咩野
輕鬆啲啦拍拖拍到咁辛苦 首先你自己唔好再提起佢ex, 佢題嘅時候你就話我唔鍾意你咁樣成日睇起佢ex,

你嘅生活仲有其他㗎嘛 洗乜淨係諗起你男朋友 同埋佢ex

放生自己輕鬆啲啦
點樣曖昧 ~傾計可以間唔中時表露愛意 唔係直接講出嚟係間接

你自己睇番你所覆嘅message 係咪冇得接落去嘅空間 純粹是否題 , 當朋友咁傾計得㗎啦 就算你係想溝佢內心都同自己講 No big deals , Never mind ~ 心態決定境界。 當你有經驗同過好多女仔傾計 就會好自然㗎啦 冇得失心~
有冇女睇佢社交媒體、icon、 status。 旁敲側擊間唔中chock 下佢啲朋友 問下.

佢對你有冇好咁你咪睇平時多唔多傾計囉 你間唔中搵佢都冇所謂 反正當傾計

會覆你story代表有注意你生活囉, 同埋你哋嘅關係都係親近嘅, 畀著我唔熟嗰啲都唔會理佢story 唔會覆

hea覆你message你睇下你講啲嘢係咪好無聊冇得接落去

男仔真係對你有興趣一定會約你出嚟, 睇定啲先
你問下自己佢藍剔你嗰句係講啲咩 你係咪追問什麼 查家底 定係純粹嗰句太無聊冇得覆 下次有得意嘢先講 有價值先講
追過幾次都失敗 個人變得好灰 唔識點再同人溝通相識了解 係咪孤獨終老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞