感情專家 放下你的煩惱

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
冇咩大不了 氹返佢得㗎喇 加油
快啲屌撚醒我
有個七年女朋友,但近半年成日鬧交
呢輪又有個女仔喺我身邊,精神加肉體都出哂軌
個女仔都有男朋友,佢話如果我同佢一齊佢會同佢男朋友分手
有次同佢飲野佢問我如果我依家有女朋友但識到個更鐘意既人會點㨂
我直接同佢講我係鐘意佢,但係我知大家性格背景唔夾,就算一齊都好快會分手
而且我唔會同我依家個女朋友分手,除非係佢想分手先,因為我同佢一齊過左7年,大家屋企人都唔係太好,所以我地兩個差唔多係相依為命咁,而且係一星期7日見6日果啲,比起人地一星期見一兩次,其實我地既7年相處既時間可能係等於人地拍左2,30年咁濟

但係我講到咁,個女仔又好似無野咁,繼續約我食生日飯,約上佢屋企飲野,仲話一齊去旅行

如果我真係唔鐘意佢都拒絕到,但我其實係鐘意佢,但如果繼續咁落去我又覺得好內疚,而且依家因為做野關係我日日都要對住佢,2月之前都斬唔到䌫
快啲屌醒我
拍親拖都好失敗 對方都會話唔係我唔好 可能一齊得太快 個熱戀期好快完 就會感情變淡 然後就話唔鐘意我 又可能係自己怕寂莫 無限輪迴 可以點
例子呢 佢成日管你 定係家庭壓力
有冇得挽回? 分手原因呢 講出嚟舒服啲 大家都唔識對方
真係要屌你, 又講到相依為命 又要出軌 真係睇唔出你有幾愛。

對得住你女朋友咩 嗰條女又對得住佢男朋友咩。。。 自己諗啦 ,呢個世界就係一夫一妻情侶都係得一個~ 冇得畀你同一時間幾個, 你想咁玩都得 預咗被人唾罵
千簡萬簡 簡著爛茶渣
感情的確係細水長流嘅 (樓豬初戀十幾日就溝到, 結果咪又係十幾日散 )

一係就係你眼光問題 啲女有冇可能咁快話淡。。。 或者根本佢哋都唔係認真

熱戀期問題 上網睇啦 點樣延長保持新鮮感
話冇交帶就係驚佢唔知去邊 安全感問題。
有陣時應該係要問去邊 但係有陣時都要留返啲空間 信任下。 如果真係鍾意你就唔會覺得煩 煩都係覺得甜蜜
快啲搵番喇
男方無主動 好男仔 應該好愛你 唔係為咗食你 好好珍惜
言語上性暗示囉 掂下他的那裏
經一事長一智 下個睇清楚啲啦
男人話唔知點解好累 乜都唔想理 成日就係想訓覺 不過有睇自己既status 但冇揾過女朋友講過野 咁姐係點?係咪俾佢自己靜下就冇野?
願有情人終成眷屬 記住唔好犯同樣嘅錯誤啦
諗緊wtsapp人地好唔好
個個都攰㗎啦 訓12個鐘都係攰 有啲人係特別懶 要睇清楚 係咪好食懶非嘅人

可能你的status沒有引起他的注意 或者唔知道講什麼好 等佢靜下啦 有陣時人係需要安靜下來
我一開始係做野既關係同個女仔成日要見,但開頭我係完全control 自己私底下唔會同佢有contact
但呢半年黎我女朋友就係因為我身邊多左個女仔出現而不斷懷疑我,3日鬧一次細交,2星期鬧一次大交,講野又成日單單打打咁話我同佢有野,講咩都唔信,最後就搞成咁
日日咁比人話足半年,我又無咩朋友比我呻,身邊係得呢個女仔,之後傾埋左先會變到依家既關係
我一開始係極理性咁同我女朋友分析,我話我乜都無做過,自己避哂嫌,佢都仲日日咁話我,最後只會將啲野自我實現,推我去個女仔身邊,但佢仍然keep住都係咁,我已經盡哂力
直到依家我都係同個女仔講,我雖然係鐘意佢,但我唔會主動放棄我女朋友, 亦都會control 自己唔會再鐘意佢落去
利申佢係做教練, 日日對學生, 佢話好攰 , 成兩三日都冇揾過我 。 好驚感情會淡咗 。但拍咗兩個月左右。
我覺得佢同我傾計都開心架喎 只不過我唔知佢係咪對所有人都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞