感情專家 放下你的煩惱

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
係咁㗎啦 唔通和平分手呀 而家你想要第二個呀嘛 唔好用驚佢傷心來做藉口。

到你溝到而家想要嗰個先呢飛起佢, 我同你講佢會傷心一萬倍

唉,未追到手,唔想去面對呢個問題

瞓醒先諗啦 有咩再傾

一訓醒就諗起佢
中意嘅男仔對我無曬興趣 唔覆我...

重新展示自己的價值 有自己的社交圈子和生活 以及興趣 佢唔覆你唔使搵佢 等佢發掘番你嘅價值 慢慢嚟
樓主你點樣溝女嫁 有咩招數常用 平時點樣同女傾計

剛剛答了

傾偈 最緊要輕鬆自然囉 要識得幽默 唔好太拘謹

平時面對面嘅時候自信, 陽光 最緊要外表企企理理。

唔可以純粹打嘴炮 想溝就要約出去 然後身體接觸提升關係。

我自問都做到呢啲啊 不過有時就係追唔到想追既女仔

冇可能全部女都追到嘅 東家唔打打西家 唔好將全部雞蛋擺喺同一個籃度 唔係叫你做player 而係未同人哋拍拖之前
可愛都有得笑咩
嗰陣傾傾下計彈咗句真可愛 笑我啲反應
我就係想扮笑佢咁話佢可愛

傾計傾多啲啦 想溝就要言語曖昧 出街就要多啲身體接觸。

身體距離近➡ 肩貼肩➡ 過馬路乘機捉住佢手臂過➡ 可以攬腰➡ 可以掂佢塊面 ➡摸佢個頭➡ (拖手) 可以skip ➡ (特別階段): 乘機掂胸部➡ pat pat➡kissing face 樓豬個人經驗

不過通常都係人哋請我食波餅 西餅都有 我就成日攬嘅 啲女 (拖手我自己有陣時都唔係好夠膽) 而家收心養性專注一位女性

唔知係咪當我dee dee 肩擦肩都有 過馬路佢捉停我叫睇車又有 樓豬講既手臂打後嗰啲恕我做唔到住
我一直都希望可以愛護一位女性到終老 亦好希望係佢 亦因為佢我先明鍾意人掛住人點解無啦啦會傻笑係咩一回事

到你好自然做嘅時候心無雜念 佢都唔會覺得係咩 只係友好嘅表現

咁如果佢唔係處女你會唔會介意 思考題
好啦 多謝樓主唔嫌我麻煩問長問短 聽我講咁多
我星期六就見到佢
我地行佢溫書個陣 咁樣問佢先
「有啲野想同你講 但又唔知點講 (等佢叫我講啦)
我地都幾岩傾呀 你話一齊有冇問題呢?」
定係「我地都識咗咁耐 拍埋拖都得添啦」

咁咪係囉 就係㗎啦。 有陣時抽離自己嘅角色用第三者嘅眼角度 睇番自己嘅情況。 以我自己角度 異性戀 唔會同同性講呢啲 我都好肯定其他異性戀都係一樣
有個慣性遲大到,滿口歪理同藉口
從不承認錯誤嘅男朋友
唔想再容忍,想分手但每次都會心軟、唔捨得

咁係你遇著一個性格差啫 唔係大是大非包容到就包容 人無完人 。除非佢真係令你好傷心咁咪分手囉

同佢性格真係唔夾,佢呢個缺點唔會令我覺得佢人身攻擊、傷害我自尊,但真係失望到絕望

唔啱咪分手囉 咁真係唔夾丫嘛 愛你又點會令你咁傷心呢 人生攻擊傷害自尊 自問做唔出 (咁你又覺得佢咁樣對你有幾愛你呢?)
唔係sp... 網友轉成現實朋友黎啊 乖乖女黎

你冇可能直接問佢係咪處女㗎嘛 通常拍拖去過旅行都唔係處女 另外拍過拖幾年都唔會係

唔知佢拍過幾耐幾次 但幾肯定佢中學無拖拍先
對方有上連登雖則不知我id 但唔敢再多詳解了
旅行就聽佢講佢自己去過一次咁

多啲傾計你就知㗎喇 話題要再深入啲
唉,未追到手,唔想去面對呢個問題

瞓醒先諗啦 有咩再傾

一訓醒就諗起佢

其實我都好眼瞓 不過見你哋唔斷氣我都唯有繼續覆
你有冇試過同佢講呢d不滿呀?

講過好多嘢,但係佢用歪理話返我轉頭,話係我問題

有冇咩例子呀?

大部分佢講嘅嘢都係歪理藉口,我已經講唔出有咩具體例子,當我好不滿嘅時候想同佢認真討論問題佢唔會配合,繼續講歪理,自己有做過嘅事打死唔認,反咬我,好幼稚成日9up,根本無辦法解決問題,無時無刻都係呢種輕挑態度,好似我認真看待反而係做多咗,其實真係好無奈好失望,已經唔想再嘥時間嘥心機同佢玩,好激氣,好似有燥狂症咁
傾計傾多啲啦 想溝就要言語曖昧 出街就要多啲身體接觸。

身體距離近➡ 肩貼肩➡ 過馬路乘機捉住佢手臂過➡ 可以攬腰➡ 可以掂佢塊面 ➡摸佢個頭➡ (拖手) 可以skip ➡ (特別階段): 乘機掂胸部➡ pat pat➡kissing face 樓豬個人經驗

不過通常都係人哋請我食波餅 西餅都有 我就成日攬嘅 啲女 (拖手我自己有陣時都唔係好夠膽) 而家收心養性專注一位女性

唔知係咪當我dee dee 肩擦肩都有 過馬路佢捉停我叫睇車又有 樓豬講既手臂打後嗰啲恕我做唔到住
我一直都希望可以愛護一位女性到終老 亦好希望係佢 亦因為佢我先明鍾意人掛住人點解無啦啦會傻笑係咩一回事

到你好自然做嘅時候心無雜念 佢都唔會覺得係咩 只係友好嘅表現

到可以自然做既時候我諗要多少少時間

唔係我都唔介意㗎喇 我真心第一次遇到一個咁鍾意嘅女仔 佢嘅所有野我都好鍾意 有幾樣共同興趣

btw岩岩傾到講早抖 但ig又見到佢讚post 雖然唔係朋友page
但有種心情好似比人用早抖撇甩先咁
講過好多嘢,但係佢用歪理話返我轉頭,話係我問題

有冇咩例子呀?

大部分佢講嘅嘢都係歪理藉口,我已經講唔出有咩具體例子,當我好不滿嘅時候想同佢認真討論問題佢唔會配合,繼續講歪理,自己有做過嘅事打死唔認,反咬我,好幼稚成日9up,根本無辦法解決問題,無時無刻都係呢種輕挑態度,好似我認真看待反而係做多咗,其實真係好無奈好失望,已經唔想再嘥時間嘥心機同佢玩,好激氣,好似有燥狂症咁

你都講到一無是處啦佢, 但係你都仲係唔捨得 諗多陣啦 無謂浪費心機時間 及時止蝕是常識吧
你冇可能直接問佢係咪處女㗎嘛 通常拍拖去過旅行都唔係處女 另外拍過拖幾年都唔會係

手機會好盡力咁展開話題 有時會被已讀 隔兩日佢先繼續承接我句野 有時秒回 有時幾分鐘 個幾鐘 幾個鐘
我星期六就見到佢

咁咪係囉 就係㗎啦。 有陣時抽離自己嘅角色用第三者嘅眼角度 睇番自己嘅情況。 以我自己角度 異性戀 唔會同同性講呢啲 我都好肯定其他異性戀都係一樣

記得開post2 聽日再講

唔係我都唔介意㗎喇 我真心第一次遇到一個咁鍾意嘅女仔 佢嘅所有野我都好鍾意 有幾樣共同興趣

btw岩岩傾到講早抖 但ig又見到佢讚post 雖然唔係朋友page

用早抖撇甩好正常啫 唔使諗咁多喎 就算要瞓都唔係即使瞓得著啦 點都會咁下手機
咁係你遇著一個性格差啫 唔係大是大非包容到就包容 人無完人 。除非佢真係令你好傷心咁咪分手囉

同佢性格真係唔夾,佢呢個缺點唔會令我覺得佢人身攻擊、傷害我自尊,但真係失望到絕望

唔啱咪分手囉 咁真係唔夾丫嘛 愛你又點會令你咁傷心呢 人生攻擊傷害自尊 自問做唔出 (咁你又覺得佢咁樣對你有幾愛你呢?)

我覺得佢係愛我 但唔識表達 同埋好幼稚 唔認真 矛盾係 我唔捨得段感情同佢 但我真係好失望

手機會好盡力咁展開話題 有時會被已讀 隔兩日佢先繼續承接我句野 有時秒回 有時幾分鐘 個幾鐘 幾個鐘

一日之內係可以理解, 但係已讀兩日太誇張 。

你要肯定你所講嘅嘢係有趣、可以回答到 、同埋有延續性。 而唔係是否題 呢點好重要

用早抖撇甩好正常啫 唔使諗咁多喎 就算要瞓都唔係即使瞓得著啦 點都會咁下手機

又幾有道理 樓主都早啲瞓 聽日繼續
我星期六就見到佢

記得開post2 聽日再講

都冇咁快打爆1001㗎啦 記住我個名呀
唔好睇佢點講,要睇佢點做 口不對心是常識吧 無論男女都係

係咁拖ex落水... 佢真係未放得低 冇計㗎喇你要鍾意就要諗辦法解決 十年就係十年 十年喎好長㗎啦 一係放生佢一係放生自己

同佢講我真係好撚唔鍾意你係咁提ex

你要肯定你所講嘅嘢係有趣、可以回答到 、同埋有延續性。 而唔係是否題 呢點好重要

有時真係諗過度過先講 反而覺得似係睇心情想唔想同嗰個人傾計

我覺得佢係愛我 但唔識表達 同埋好幼稚 唔認真 矛盾係 我唔捨得段感情同佢 但我真係好失望

愛你係表現出嚟 唔係齋噏 你唔捨得嘅係所付出嘅時間金錢精力 ,定係唔捨得佢個人。 呢點好重要

係咁拖ex落水... 佢真係未放得低 冇計㗎喇你要鍾意就要諗辦法解決 十年就係十年 十年喎好長㗎啦 一係放生佢一係放生自己

同佢講我真係好撚唔鍾意你係咁提ex

首先你自己就唔好佢ex, 好樓上嘅時候都有人講過 提得多就變真, 比較會有㗎啦 但係你要諗而家同你一齊嘅係你而唔係嗰位ex

愛你係表現出嚟 唔係齋噏 你唔捨得嘅係所付出嘅時間金錢精力 ,定係唔捨得佢個人。 呢點好重要

唔捨得佢個人 同我地之間嘅回憶 金錢精力都唔重要 我狠心唔到同佢一刀兩斷 佢氹兩氹我就心軟返 然後問題依然存在 愈積愈深

有時真係諗過度過先講 反而覺得似係睇心情想唔想同嗰個人傾計

咁又唔使下下捉棋咁樣啦 而家係佢佔上風 你畀食住

唔捨得佢個人 同我地之間嘅回憶 金錢精力都唔重要 我狠心唔到同佢一刀兩斷 佢氹兩氹我就心軟返 然後問題依然存在 愈積愈深

愛恨交纏 正正係你
但係我覺得越積越深始終都係會爆, 愛有多大恨就有多大 我所睇到嘅未來就係 怨恨越來越多 氹都氹唔返你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞