感情專家 放下你的煩惱

1001 回覆
17 Like 3 Dislike

∵ _ _ _ _ is _ _ _ _ (b)
∴ not (f)
∴ ng ho

on9 阻我sleep

ten日對你答案計好啲
∵ _ _ _ _ is _ _ _ _ (b)
∴ not (f)
∴ ng ho

on9 阻我sleep

ten日對你答案計好啲

知你估唔到
有時投放嘅心力時間精力太多, 到冇新鮮感嘅時候想離開, 但係又冇離開 其實已經冇愛

你咁樣講法 搞到我唔知點好
分手就肯定講唔出 其實除左佢開口 都冇咩機會分到 都有可能一直走到最尾

咁你而家又冇分手嘅理由, 你想認識多啲女仔啫 新鮮感問題

曾經我返pt識左個女仔 同男仔 個時真係好開心 因為有個女仔fd可以吹下水 之後我地開左wts gp 有3人 不過女友知道後 就立即del 左條女電話 搞到我之後add返都要偷偷摸摸咁wts 真係
yo
你咁樣講法 搞到我唔知點好
分手就肯定講唔出 其實除左佢開口 都冇咩機會分到 都有可能一直走到最尾

曾經我返pt識左個女仔 同男仔 個時真係好開心 因為有個女仔fd可以吹下水 之後我地開左wts gp 有3人 不過女友知道後 就立即del 左條女電話 搞到我之後add返都要偷偷摸摸咁wts 真係

所以咪話 唔應該太多限制對方嘅異性聯絡, 因為你一開始已經有呢個約定 而家要改變都有啲難度
yo

hello
我自己一向都話 成個生活得番感情,感情會離你而去

唔明呢個意思 請巴打指點!

即係話唔可以將全部精神時間擺落拍拖囉, 你話- 呢幾年大家個世界得對方呀嘛 ( 或者係我理解錯

你冇理解錯!我讀書都為左就佢 同佢一齊讀 放棄同成班fd一齊讀
Long D
女朋友係台灣讀書住宿舍,同房有一個澳門人
次次想同佢傾電話佢都話等澳門妹走左先傾..

今日女朋友同我講返前排佢同房聽到佢講電話,
今日就審問佢係咪有男朋友,
審問左一輪後先承認

點解連傾個電話都咁麻煩

1. 你女朋友同你室友 唔啱key
2. 你女朋友唔想畀你室友知道佢嘅事
3. 諗唔到有其他原因

1. 佢只係同同房既台妹唔啱key
2. 佢地有互fol ig,我女朋友ig都已經tag曬我

之前澳門妹係到都有傾,只係唔會講muah果啲
呢排連傾都唔得,(前排個個考試話唔想嘈住人),
點令佢冇咁介意當人面講電話
見平時d人會表達當下嘅情緒,自然開展話題
我從來都唔會咁做,本身份人又無乜話題,咁我係咪應該學下人地 (唔係咁想俾人知我諗咩)

所以咪話 唔應該太多限制對方嘅異性聯絡, 因為你一開始已經有呢個約定 而家要改變都有啲難度

如果換著係你 你女友同其他異性聯絡 你會咩感覺
唔明呢個意思 請巴打指點!

即係話唔可以將全部精神時間擺落拍拖囉, 你話- 呢幾年大家個世界得對方呀嘛 ( 或者係我理解錯

你冇理解錯!我讀書都為左就佢 同佢一齊讀 放棄同成班fd一齊讀

咁無論同邊個讀都叫有個學位呀, 嗰陣時嘅你認為佢重要過你啲朋友, 而家都冇咩好後悔 ,只要你決定嘅嗰一刻認為係最啱就可以啦
Long D
女朋友係台灣讀書住宿舍,同房有一個澳門人
次次想同佢傾電話佢都話等澳門妹走左先傾..

今日女朋友同我講返前排佢同房聽到佢講電話,
今日就審問佢係咪有男朋友,
審問左一輪後先承認

點解連傾個電話都咁麻煩

3. 諗唔到有其他原因

咁同你傾計點都會有講啲曖昧嘢 情情愛愛 女仔都有機會怕醜嘅 你呢個情況又唔涉及其他男人

如果換著係你 你女友同其他異性聯絡 你會咩感覺

我自己真係冇所謂 因為我都有同異性聯絡 傾計都係平常吹水 唔會講到曖昧, 第二個角度 你話對方點樣做 其實講個信字
3. 諗唔到有其他原因

咁同你傾計點都會有講啲曖昧嘢 情情愛愛 女仔都有機會怕醜嘅 你呢個情況又唔涉及其他男人

一個禮拜淨係傾2-3次電話算多定少?
平時大家都要上堂做嘢甚少text,得夜晚先叫free
連電話都少傾好唔習慣
我從來都唔會咁做,本身份人又無乜話題,咁我係咪應該學下人地 (唔係咁想俾人知我諗咩)

唔想social又唔好迫自己, 無謂咁假, 啱傾咪傾,唔啱傾咪唔使搭嘴囉

連電話都少傾好唔習慣

傾得多定少要對比番你之前, 對對情侶都唔同, 冇得比較。
其實傾電話都唔一定可以喺房啫 你女朋友都可以出去外面傾計,如果佢唔想畀人知。

唔想social又唔好迫自己, 無謂咁假, 啱傾咪傾,唔啱傾咪唔使搭嘴囉

但係我已經有輕度抑鬱(有一半同家庭有關),心理學家叫我多d social去社區中心參加活動同做義工,佢嘅建議同我意願有好大出入 ,唉

但係我已經有輕度抑鬱(有一半同家庭有關),心理學家叫我多d social去社區中心參加活動同做義工,佢嘅建議同我意願有好大出入 ,唉

返緊工定讀書呀你,

連電話都少傾好唔習慣

long d 加油呀 long d唔簡單

返緊工定讀書呀你,

讀緊書

返緊工定讀書呀你,

讀緊書

返學同啲同學真係冇話題咩 吃喝玩樂飲飲食食打機打波, 可以講下嘅 ,去社區中心參加活動做義工又唔使逼自己, 最日常嘅地方社交唔到,去到嗰啲地方啲人咪又係完全唔識更加陌生

連電話都少傾好唔習慣

其實傾電話都唔一定可以喺房啫 你女朋友都可以出去外面傾計,如果佢唔想畀人知。

天氣都凍,要出外面傾就算了
琴日難得得閒同佢一齊玩下online game,
係game到同佢同埋班fd一齊傾計都唔錯了

Long D真係辛苦,佢year1仲要佢澳門人我香港人
連電話都少傾好唔習慣

睇嚟平時拍拖都好辛苦好難見到

睇嚟平時拍拖都好辛苦好難見到

Long D+Les

玩緊hard mode..
唔知道樓豬可以秒回到幾時~ 樓豬自己都有感情煩惱, 聽朝有個未係女朋友嘅(都唔知叫乜好) 上嚟屋企我煮嘢畀佢食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞