感情專家 放下你的煩惱

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
咁又唔好放棄 懷著輕鬆嘅心情同佢傾計 不要抱著得失心 咁樣比較自然 點樣溝女上網睇啦 我都講唔到咁多
家庭缺憾或許令你帶來影響 但不是藉口。

唔通個個單親家庭出生就唔值得擁有愛情咩?
巴, 對我有意思呀
好!
好在仲有連登
講左出黎舒服哂
我都廢事同啲朋友傾呢啲野
朋友講呢啲未必解決到問題 但係我喺度
係呀
開頭都無乜架,係今年開始多左女性朋友。每次同佢講可唔可以唔好咁,佢都會答呢個世界唔係男就女。
我都覺得佢講岩,但係我。。。。唉
前排有段時間我好似癲左咁,咩都check...搞到佢終於頂唔順話好辛苦,覺得無時無刻都比人監視一樣
a0唔緊要 邊個唔係咁樣一路走來 出軌就死開啦 歷史只會重演 加油 。

要以小見大 從一些細微表現看出那個女人的性格
咁呢個世界朋友真係唔係男就係女嘅 你哋平時相處咪睇下佢手機會唔會成日響 有冇女仔搵佢。

要偷偷哋睇都要唔好畀佢發現啦 唔信任佢都會辛苦嘅 明唔明
講出嚟舒服啲
咁冇啦 唔通佢重要過你自己
愛己及人 自己都唔愛有咩資格愛人
咁你要明白冇可能24小時同你報到 唔關你單唔單親家庭出生事。 好多人都唔相信愛情 尤其是係畀人欺騙後。 做好心理準備先迎接愛情啦
社交圈子多啲接觸
唔通要有豐功偉業先叫做有用 努力啲增值自己 無需要追逐愛情嘅時候就放低先
所以有時候我會逼自己放鬆啲,搵其他野做下。
我覺得安全感真係一樣好麻煩嘅野泥
我同佢一樣左5年,頭幾年分開過2次,2次都係我搵翻佢。
咁多年以泥我嘅世界得佢,朋友都好少見,佢都一樣。
但今年開始佢多左同朋友相處,就因為咁我都開始變得好無安全感
所以今年我地都相處得比較辛苦
唔係傾計開心就溝,係我真係鍾意左佢
樓上我講過好多次 唔可以全個生命只有愛情 人生仲有好多嘢值得你去珍惜。

當你只擁有愛情時,愛情也會離你而去~

而家嘅情況就係 原本你哋嘅腳步係一致只有對方 但而家佢開始有朋友而你冇, 所以你都可以去認識多啲朋友 減少依賴。 總括嚟講就係步伐唔同, 冇安全感開始驚失去對方
咪講咗你二揀一囉 一係你就可以好把炮兩邊都知道你有女朋友 光明正大咁同時有兩個 你做唔做到先
我唔係想咁,一早已經㨂左,
我只係想搞清楚究竟佢係唔鍾意我定係我有女朋友所以先好似避開我咁
無安全感之餘,我仲成日亂諗野。。。
定係分開好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞