感情專家 放下你的煩惱

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
掛住ex呢 咁你就真係控制唔到佢內心 就算鍾意你 ,都可以掛住舊菜嘅啫。 始終有經歷過都會有感情。 前任問題你就唔好太多比較啦 始終人人唔同 各有優點缺點。 不過你咁樣嘅情緒都唔係話唔可以理解。

至於什麼聽不明白對方所講的說話, 有咁難明咩 定係你哋學歷差好遠 冇做錯啲咩想乜要改 最多咪遷就下。
原先面對面有冇溝通?
一係可以用問題去搵佢 即係問佢嘢。 因為如果面對面都冇溝通接觸,直接whatsapp傾計好似有啲唐突 (好似)
面對面有溝通,不過係半年前 好耐冇見
有陣時要以小見大 未雨綢繆 從小事情 看出他的性格, 預早避免將來的衝突 和分手
有陣時有啲嘢講出嚟唔係事實都會變真
(我都曾經講過唔會掂有仔既女 但係都有些許接觸 好在及時收手 未讓成錯誤)

或許你的女朋友有先見之明

咁你女朋友知唔知道你同嗰個女仔發生咗關係, 你自己認為應唔應該同佢坦白呢 坦白咗會唔會分手呢。。。
教書 教練都攰嘅 做學生都攰啦 不如放工搵下佢 包保一定有時間 唔會推到你, 溝通都係必需嘅 幾日冇傾計的確有啲怪 快啲補救啦
傾偈開心 我而家同你傾計都好開心㗎 大佬呀 傾偈開心代表要溝嘅咩 況且你都有女朋友 講過嘅唔講啦
一開波咪話 半年冇見最近點 講番你哋之前所經歷過嘅嘢囉 半年冇傾突然傾都有些許難度
其實我男朋友佢係教練 同時間都係學生 佢平時教完人就會去練習 根本冇時間 , 加上佢最近又病咗 , 我有去關心佢 ,但佢選擇去唔理我 , 我真係好難過。係咪應該俾佢靜完先再揾佢?
雖然佢係忙 但係都要同女朋友傾計㗎
佢病咗你關心佢都唔理你? 應該覺得開心先係㗎 兩三日唔搵真係好怪喎 何況你哋都未算老夫老妻 真係要好好地溝通, 點忙點攰一兩句噓寒問暖都有時間嘅 除非唔想理你。

兩三日冇聯絡再靜 就可能係永遠㗎啦。。。
真係咁攰 臨瞓之前打一句「 對唔住呀bb 我返工真係好攰又冇時間覆你 但係我都好掛住你」 都可以啩 你覺得呢
我係佢第一個男朋友仲要一齊左咁耐,如果我同佢坦白佢應該會崩潰
就算係咪一齊都好,永遠唔講應該係對佢最好,唔想佢一世都有條刺唔敢信人

其實我仲同個女仔講過,我之前追我女朋友果時,佢一開始係有啲猶豫,成日話我太細個係小朋友,因為佢大我四年(果時我18佢22),我記得果陣我講左句:你依家覺得18同22好似差好多,但遲啲老左一個80 一個84就唔覺ga la
所以我一直都覺得自己係承諾左佢咁,所以我一定唔會主動講分手,亦都講唔出口

依家只係想到2月,等做野上既事settle 好,我同個女仔會少啲見面,之後就慢慢放低
但係中間呢兩個月好難挨,個女仔仲要keep住係咁主動
就係琴晚 我主動打俾佢 聽落去又冇乜野 我第一時間問佢「你感冒冇事呀嗎?過幾日天氣轉冷著多件衫呀~」佢又話知道 。 之後仲問我做緊乜等等既問候 , 仲叫我加油💪🏽 收線之前 ,我叫佢唔舒服早啲訓,我仲叫佢放工之後得閒先揾我,佢仲話okay , 但最後我發現佢同兄弟去公園,飲酒吹水,前提佢好少飲酒, 佢所做既行為好似當我講既野冇到咁。我真係唔知想點。。
佢之前都有 ,但噪咗之後就冇啦。。
咁你呢兩個月就唔好有咩精神同肉體交流啦同嗰個女仔 人在做天在看

你唔講唔想佢有條刺 但係反轉嚟睇 你係對佢隱瞞欺騙等佢 亦都係畀咗帽佢帶 選擇隱瞞定係坦白 諗清楚啲啦
女人呢 係難估㗎喇, 唔似得男性有嗰句講嗰句, 佢應該對你有意思 信我 in 一二一 we trust
就算同你話瞓覺都未必係即時瞓覺啦 呢方面男女都係一樣 唔係當你冇到 有陣時朋友都要social 個個飲酒佢唔飲酒未必做到。。。 男人都需要一啲自由嘅 何況又唔接及其他女人存在
安慰噓寒問暖一言半語足以 太多就煩 亦都失去價值
唔可以咩
對你有意思囉
沒有煩惱
兩個月前冷靜期
上星期搵返佢,諗住say個goodbye
自己又忍唔住,話好掛住佢,佢又問返我呢排冇識其他女咁
我又犯賤想佢俾多次機會我,佢就話慢慢黎
利申long d,佢應該差唔多時候返香港
求解,好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞