【遺忘的】《小松奇妙物語》(4)

1001 回覆
432 Like 7 Dislike
墨巴唔準去隔離post
「你意思係‧‧‧‧‧‧」我側側頭,說:「我哋對咗冧咗月下老人?」

「難啲,佢係神仙。」假道學悠然坐到桌上,說:「如果可以嘅話,真係想拎咗你哋條「真命紅線」嚟做武器,俾你哋玩尋人真係大材少用。」

「假道學‧‧‧‧‧‧我明明唔想去廁所,但係下體又好似有少少奇怪‧‧‧‧‧‧即係代表咩?」我按捺不住,卻不知怎做。

就像我們貓發情那種感覺‧‧‧‧‧‧

但我作為貓時,能夠抑壓這種感覺,作為人類時就難得多,使我辛苦得在地上亂滾亂翻‧‧‧‧‧‧

「你吸咗美少年嘅催情氣體。」假道學猜想:「估計嗰隻嘢代表住「愛情、慾望、暗戀」嘅壓抑。」

「現實世界咁多人有壓抑‧‧‧‧‧‧紫魅世界咪‧‧‧‧‧‧」我有個糟糕的念頭。

「嗯,如果你鐘意宜個世界,繼續喺到逗留,你好就快會遇到更多由人類間接生產出嚟嘅「怪物」。」
墨巴寫多d先啦
「小松‧‧‧‧‧‧好似訓著咗。」我去為她解繩。

「你自己小心,」假道學意味深長地說:「有人,將小松當做目標。」

「?」我吐出真心話:「但宜段時間,的確遇到好多超自然事件。」

以前,壓根沒這回事。

「你同佢相遇之後,似乎觸發咗某啲事。」

「會係咩事?」

「知道去搵出真相,我唔係你私人保鑣。」

「但你‧‧‧‧‧‧」我不得不說:「總會喺我附近出現,猶其係危險嗰陣。」

假道學什麼也不說,手一揮,又在這破損的課室打開次元入口,入口裡面的地方是小松的房間,估計是假道學讓我快速回去。

而他人,在打開入口之後就消失去。
係時候扑野了
我將小松抱起,準備一起回到現實世界。

「呼呼──」

可能次元入口的風勢太大,連小松亦被風擾,而模糊張開眼睛。

「又係‧‧‧你‧‧‧」小松凝望住人類樣貌的我。

他媽的,假道學。

好歹在走之前,幫我解解催情的狀態啊。

吻一下,沒大問題吧。

反正,都要離開紫魅世界。

雖然不清楚自己跟小松她有過什麼關係,但我想,暫時就相信了。

在通往現實世界的次元入口前,在催情作用的強烈效果下,我吻了小松一下。

我知道自己肯定是傻了,但我控制不了這種衝動。就如美少年,他可能是代表住人類對於「愛慾」的某種壓抑。

假如能將之釋放,亦代表將他殺掉吧。
殊不知,嘴唇相觸的瞬間,全場一陣白光爍過。

我生怕是什麼變掛,便立即衝入到次元入口,返回到現實世界再說。果然,一踏出紫魅世界我就變回貓形,而那入口亦緩緩消失,直至化成一點。

「又嚟‧‧‧」小松按按前額:「到底要我附身幾多次?你哋到底有冇好好守護我曾曾曾曾孫!!?」

我一吻小松,便觸發了外公在她身上,施加的「神靈附體」護身咒,是把我當作危險人物看待?

我還是別亂說話好了,印象中,小松和外公的人格記憶最後會結合起來,所以我做什麼、說什麼,她在之後都可能會有印象。

「點解曾曾曾曾孫嘅身體咁怪‧‧‧‧‧‧」小松手放通紅的臉頰:「俾人落咗愛情降?但仲有思考能力,應該係只係催情氣‧‧‧‧‧‧」
之後先祖上身打柒小葵
遲咗
好多文呀
正呀係文
個設定好似silenthill
快啲快啲
我瞓唔著呀墨b
好正 LM
墨b唔好掛住追女仔啦
現實中嘅墨b已經有女
有女仲會有時間寫兩個故?
唔好放棄呢個故
唔準你屈墨b,佢一定係冇女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞