達哥傳自己做番YouTube backup

1001 回覆
46 Like 34 Dislike
我覺得一定有賺到錢 唔係邊會勤力過番工

講到口都臭,講左淨計個youtube 分紅保守估計都有幾十萬
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
我仲會諗其實佢地係咪成team人嚟
都係幫達哥做野攪marketing
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀
爆機兄弟個兄弟某程度就係講緊佢兩兄弟
佢地D廣告片都係兩兄弟加個編劇整既

其實佢玩版權係無所謂,

只係想講一個生態環境正常發展,而對自己有利既,你破壞佢之後你可唔可以製造一個比之前更好既生態環境,對自己更加有利?
如果你收返backup權之後比之前做得更快更好既話可能無問題,但如果收完又做得慢或者唔好既話就…

好似高登咁,改野改得唔好會走一堆人一樣。

不過非黑即白既人唔會理。

家下達哥自己backup返,d人自然去返官方度睇,影響d乜生態?

再者達哥冇話唔比backup 佬再up片,係backup自單方暫停

如果達哥backup得又快又好,咪唔會影響收視lo,其實我成個post都無屌過達哥。
希望佢想做埋backup就做好d 。

係班fans反應大,又賊又點係度屌。
達哥又唔好意思叫幫自己既fans收聲。
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀

其實佢玩版權係無所謂,

只係想講一個生態環境正常發展,而對自己有利既,你破壞佢之後你可唔可以製造一個比之前更好既生態環境,對自己更加有利?
如果你收返backup權之後比之前做得更快更好既話可能無問題,但如果收完又做得慢或者唔好既話就…

家下達哥自己backup返,d人自然去返官方度睇,影響d乜生態?

再者達哥冇話唔比backup 佬再up片,係backup自單方暫停

如果達哥backup得又快又好,咪唔會影響收視lo,其實我成個post都無屌過達哥。

不過之前達哥拍廣告都好似有比人屌,
佢班fans好似唔比人搵錢咁。
btw 有無人知youtube直播有無分紅收?
backup佬係新年有用直播功能去重播達哥D片架喎
你地唔駛估D咩代唔代言
佢既諗法一早講左
甚至連backup佬D fans既反應佢都估到
https://www.youtube.com/watch?v=t2f4c3Z-oB4&t=2674s
警告: 呢條片係backup佬upload,驚俾佢賺就唔好click入去

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀

其實佢玩版權係無所謂,

自己接廣告賺錢同偷片賺錢係兩回事,講到口乾

sega出名係版權蟑螂黎
backup佬今鋪真係踩屎

零同極都冇事,宜家先出聲

係咪因為俾達哥發現左BACKUP佬有分紅
所以一轉GAME開始就自己轉返黎做, 定因為有代言

你不如話佢想撈多份水好過啦
backup左咁耐 宜家先黎話發現

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀

其實佢玩版權係無所謂,

自己接廣告賺錢同偷片賺錢係兩回事,講到口乾

但當時班fans一樣屌左好耐,
之後成日見到追擊post。
基本上佢地唔會同你分同唔同,
有收入就衝去屌

backup佬怕自己台少左人睇?

竟然達哥冇出聲唔其他人backup ,咁使乜扮晒受害者咁

我覺得達仔係代言左人中 加埋人中版權不嬲麻煩,所以先自己backup返
不過有人就神經過敏 扮晒受害者咁
不過達仔粒聲唔出又係

如果係代言左人中可以點出聲?公開話係game公司問題(屌老闆)

其實佢可以講: 達叔親自為你back up,達朝福利真好喔
之後就當交代完左件事
呢家講打手多數係笑鳩達哥(當然有on9真心),幾多人已經唔care 達哥賣廣告
自己咁睇
Backup佬某程度上係幫到達哥
但達哥攞返黎做係天經地義
Backup佬肯自己收手就得la
不過而家都無得佢唔收手
再upload姐係話比人聽佢係揾食嘅
個光環無哂lu

咩撈唔撈多份
份錢達哥應得
自己咁睇
Backup佬某程度上係幫到達哥
但達哥攞返黎做係天經地義
Backup佬肯自己收手就得la
不過而家都無得佢唔收手
再upload姐係話比人聽佢係揾食嘅
個光環無哂lu

一開始知道係偷片一定唔睇條backup友

咩撈唔撈多份
份錢達哥應得

賺返自己啲錢都要同人交代

我覺得達仔係代言左人中 加埋人中版權不嬲麻煩,所以先自己backup返
不過有人就神經過敏 扮晒受害者咁
不過達仔粒聲唔出又係

如果係代言左人中可以點出聲?公開話係game公司問題(屌老闆)

之後就當交代完左件事

然後班友又會咬住「咁backup佬仲可唔可以backup?會唔會比授權?」,唔比就過橋抽板

首先達哥幾時針住backup佬打?
無知一開, 依舊野係咪夠訂閱就得, 關唔關有無分紅事?
無知一開, 依舊野係咪夠訂閱就得, 關唔關有無分紅事?

唔關

之後就當交代完左件事

然後班友又會咬住「咁backup佬仲可唔可以backup?會唔會比授權?」,唔比就過橋抽板

我覺得係因為分紅問題先搞到達仔親自出手
講開又講 backup片成日見到個post精彩位既巴打 真係好堅
次次都搵番晒達哥講新聞d source出黎
呢個唔會有錢收啦掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞