達哥傳自己做番YouTube backup

1001 回覆
46 Like 34 Dislike
backup佬真係達哥的內務府總管,將一切打理得井井有條,達朝無咗backup佬勢必大亂

以上內容係backup佬個facebook 其中一個comment
偷片偷到名成利就 仲有死忠
偷片佬真係世界級

又搶訂閱 又搶錢 仲要人多謝佢
偷人野都大條道理 好撚野

咁人地決定唔合作, 攞番自己既片都好撚合理姐

咪係
可況呢下先知backup佬原來係無達哥無授權
上面d人話backup 佬幫達哥出名無功都有勞
D小學雞睇野真係剩係識睇一面
主次都唔識分
剩係屌達哥忘本咩又剩
都唔知Backup佬呢幾年d view數都起碼幫佢賺咗唔少幾多球
人地無搞你個channel 唔代表成件事係無錯
依家個問題係 人地開句聲 叫backup佬唔好再搞
Backup佬出post批鬥人
小學雞係完全唔明當自己原創既成果俾人偷咗係咩心情

再簡單d講即係達哥係賣正貨
Backup佬係賣假貨
人地一直無搞你已經算係咁
依家人地係提聖你聲叫你唔好再搞
你賣假貨仲好意思曲線屌達哥賣正貨阻你搵食?
Fb無直接講 不過意思其實係好明顯
D人成日都屌馬雲賣假貨啦
呢下同馬雲話假貨比真貨好有咩撚分別?

吹到幾球
其實收返咪收返囉,達叔想pr做好d咪講句thank you
都唔知有乜好嘈

咁你就要數下佢個channel 有幾多片
下下都2小時 又原片 又有chatroom版
之後又有精華 達哥d活動片 又舊片 幾年加埋
幾球唔係無可能
仲有我依家係屌佢偷人野仲要惡人先告狀屌人阻佢搵食
出post屌又淆底del post 扮被逼害?
達哥唔出聲唔代表我唔可以出聲屌
backup佬真係達哥的內務府總管,將一切打理得井井有條,達朝無咗backup佬勢必大亂

以上內容係backup佬個facebook 其中一個comment

做賊做到咁
講真個backup佬拎完著數宜家見好就收啦
人地原創者出聲佢仲要大大聲叫春慌死人唔知佢拎人野賺大錢

係咪偷片佬 正身黎

吹到幾球
其實收返咪收返囉,達叔想pr做好d咪講句thank you
都唔知有乜好嘈

邊個搞大件事? 偷片佬啊!
比人搶左120000萬訂閱 每月比人偷幾萬
仲要多謝佢? 咩世界 邊個多謝邊個?

有冇見歌手多謝盜版?

未訓醒

照班on9仔既唸法,由於90年代盗版問題唔多唔少推動到歌手既關注度,所以歌手應該要識感恩,唔應該ban盗版

見識少真係見識少,
4大唱片公司同電視決裂,
開始捉街舖播歌,
karaoke開始分派,
全部都skip晒
其實我覺得 先唔講佢有無借達仔賺錢
但點佢都叫做幫達哥backup咗兩至三年
就算宜家達仔自己拎番嚟做 當然係無問題

但我覺得都要私下同backup佬講番聲 如果唔係呢件事就會發酵落去
至少唔會搞到家陣兩邊都比人插緊 兩頭唔到岸

有乜好講 大把 channel都係backup緊達啲片
從來都無合作關係
我依家做返自己嘢要同賊講?

D人d logic 都on99

咁如果好似琴晚咁佢開台 乜柒都唔都唔講
我琴晚都有睇直播 由得d人係chatroom屌嚟屌去 世界大戰咁 佢有佢講 你又覺得好好咩
大佬呀 達仔要收佢皮 都可以係個台都回應下呀 係要等d人估估下
仲要宜家搞到有人屌佢乜都唔回應 咁又好好咩 咪公關災難囉
backup佬係咪del左post

同埋琴日達哥有無回應到 出左街無睇到
講真個backup佬拎完著數宜家見好就收啦
人地原創者出聲佢仲要大大聲叫春慌死人唔知佢拎人野賺大錢

你見到佢死都唔肯講個channel 個盈收就知啦

無回應到

係del左post

有乜好講 大把 channel都係backup緊達啲片
從來都無合作關係
我依家做返自己嘢要同賊講?

我琴晚都有睇直播 由得d人係chatroom屌嚟屌去 世界大戰咁 佢有佢講 你又覺得好好咩
大佬呀 達仔要收佢皮 都可以係個台都回應下呀 係要等d人估估下

依家有乜好回應
講咩都繼續世界大戰啦
同埋係得頭半個鐘係咁

無回應到

係del左post

thanks

有人叫佢公開收入 佢即刻del post 好巧合

有人叫佢公開收入 佢即刻del post 好巧合

你估佢真係夠薑?上次十萬訂閱已經離譜啦
Backup佬好波啊
有幾多個真係得明坐定定9-11睇電腦咩
Backup佬好波啊

啱呀 所以可以侵權上載去youtube
再用呢啲一個月賺幾萬

依家有乜好回應
講咩都繼續世界大戰啦
同埋係得頭半個鐘係咁

佢地要達哥直接話自己唔up,授權比backup佬up,咁就滿意
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
我仲會諗其實佢地係咪成team人嚟
都係幫達哥做野攪marketing
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)
咁以後係咪冇巴打會mark 返精彩位

依家有乜好回應
講咩都繼續世界大戰啦
同埋係得頭半個鐘係咁

佢地要達哥直接話自己唔up,授權比backup佬up,咁就滿意

痴9線 自己嘢唔可以自己up
低Q能
Backup佬好波啊

呢個世界有bot 你估偷片佬又日日睇咩
達哥日日開就無得假

但無人撐 個個支持偷片佬 搶錢 搶訂閱
仲唔比達哥自己出片
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
我仲會諗其實佢地係咪成team人嚟
都係幫達哥做野攪marketing
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到
咁以後係咪冇巴打會mark 返精彩位

其實有好多backup channel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞