達哥傳自己做番YouTube backup

1001 回覆
46 Like 34 Dislike
哇屌你老味淨靠backup都有錢搵 人地主人家想拎返嚟做都要俾說話人聽

我覺得唔應該有分紅, 開分紅成件事真係錯撚晒, 仲要無授權

如果達哥開分紅賺自己錢->當然無問題

backup佬偷片仲要開分紅->食屎啦

BACKUP佬係一早已經開左分紅定最近先開?

連登點同達哥,連登最後自己另起爐灶,風生水起,我好欣賞。
如果backup佬自己開個新channel自己浦頭拍片,一樣做到風生水起,我依然欣賞。

高登唔改野本身都唔會有班人走,
即係你改變生態環境就要睇下自己攪會攪成點。
達哥攪到連登咁風生水起當然好,
但攪到香港樂壇或者高登咁就慘

點解連尼住當時無乜點比人插,又咁多人支持,因為林早洩咁多年黎得罪太多人,做得太多柒事,連尼住嘅出現就好似替天行道一樣。
達哥未至於去到林早洩個地步掛。

呢件事同高登事件根本兩樣野黎
高登連登最重要既係會員
達哥台最重要係達哥
無達哥直播,果個backup佬=0
叫果個backup佬每日直播兩粒鐘再自己backup囉
backup係件好簡單既事
可惜琴晚果集仲未擺youtube
依家keep住睇都係因為習慣
而唔係真係好睇

新鮮感一早過咗啦,而家真係當達哥係FD咁睇,佢又當我哋係FD

Chatroom 不了
btw 有無人知youtube直播有無分紅收?
backup佬係新年有用直播功能去重播達哥D片架喎

達哥up條片交差 又話唔比其他人up咩
如果無 咁有咩爭議

backup佬怕自己台少左人睇?

竟然達哥冇出聲唔其他人backup ,咁使乜扮晒受害者咁
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
我仲會諗其實佢地係咪成team人嚟
都係幫達哥做野攪marketing
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)

muv 是有授權的
剪笑位啲兄弟都叫有心思落下你,屌你個backup 佬就咁up 有幾難?
而家達仔自己up 番都冇開聲叫佢唔好up, 佢仲授受害者反咬達仔 cls

又唔洗係咁屌backup佬既
始終有好多twitch del左
佢個channel有哂backup
但達哥自己做返又洗乜同佢交待?
除非backup佬有私心啦
又唔洗係咁屌backup佬既
始終有好多twitch del左
佢個channel有哂backup
但達哥自己做返又洗乜同佢交待?
除非backup佬有私心啦

如果BACKUP佬係真兄弟問好達哥授權先拎BACKUP成件事根本唔會咁
就係因為無授權佢先係FB打個句野取暖
如果無 咁有咩爭議

我覺得達仔係代言左人中 加埋人中版權不嬲麻煩,所以先自己backup返
不過有人就神經過敏 扮晒受害者咁
不過達仔粒聲唔出又係
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
我仲會諗其實佢地係咪成team人嚟
都係幫達哥做野攪marketing
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀
爆機兄弟個兄弟某程度就係講緊佢兩兄弟
佢地D廣告片都係兩兄弟加個編劇整既

其實佢玩版權係無所謂,

只係想講一個生態環境正常發展,而對自己有利既,你破壞佢之後你可唔可以製造一個比之前更好既生態環境,對自己更加有利?
如果你收返backup權之後比之前做得更快更好既話可能無問題,但如果收完又做得慢或者唔好既話就…

好似高登咁,改野改得唔好會走一堆人一樣。

不過非黑即白既人唔會理。

家下達哥自己backup返,d人自然去返官方度睇,影響d乜生態?

再者達哥冇話唔比backup 佬再up片,係backup自單方暫停
不如backup佬自己講下有冇因為backup 達哥既片而賺過錢
不如backup佬自己講下有冇因為backup 達哥既片而賺過錢

大把人問過佢,不過佢死口唔講
BACKUP佬FB句野今次真係捉蟲囉
如果無 咁有咩爭議

我覺得達仔係代言左人中 加埋人中版權不嬲麻煩,所以先自己backup返
不過達仔粒聲唔出又係

sega出名係版權蟑螂黎
backup佬今鋪真係踩屎

零同極都冇事,宜家先出聲
我覺得一定有賺到錢 唔係邊會勤力過番工
如果無 咁有咩爭議

不過達仔粒聲唔出又係

如果係代言左人中可以點出聲?公開話係game公司問題(屌老闆)
原來又有當backup佬係主咁拜嘅人入黎
如果無 咁有咩爭議

不過達仔粒聲唔出又係

零同極都係結局唔俾upload去youtube
6就前幾個星期台灣主播魯蛋俾人del片
如果無 咁有咩爭議

不過達仔粒聲唔出又係

係咪因為俾達哥發現左BACKUP佬有分紅
所以一轉GAME開始就自己轉返黎做, 定因為有代言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞