達哥傳自己做番YouTube backup

1001 回覆
46 Like 34 Dislike
Backup佬好波啊
有幾多個真係得明坐定定9-11睇電腦咩

呢個世界有bot 你估偷片佬又日日睇咩
達哥日日開就無得假

但無人撐 個個支持偷片佬 搶錢 搶訂閱
仲唔比達哥自己出片

仲要達哥俾返個交代backup佬先攪笑

依家有乜好回應
講咩都繼續世界大戰啦
同埋係得頭半個鐘係咁

佢地要達哥直接話自己唔up,授權比backup佬up,咁就滿意

痴9線 自己嘢唔可以自己up
低Q能

嗱唔好扣我帽子住 我係支持達哥自己upload的 因為條片始終係屬於佢
只係我認為大家既處理手法可以更好姐
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
我仲會諗其實佢地係咪成team人嚟
都係幫達哥做野攪marketing
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀
爆機兄弟個兄弟某程度就係講緊佢兩兄弟
佢地D廣告片都係兩兄弟加個編劇整既
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀

人地講嘅團隊係指一間公司

佢地要達哥直接話自己唔up,授權比backup佬up,咁就滿意

低Q能

嗱唔好扣我帽子住 我係支持達哥自己upload的 因為條片始終係屬於佢

我覺得backup佬今次就真係唔夠敏感,如果涉及到版權問題佢直接同達哥傾算,開個咁易著火既post
咁以後係咪冇巴打會mark 返精彩位

其實有好多backup channel

人中有MUV出精華已經足夠

低Q能

我覺得backup佬今次就真係唔夠敏感,如果涉及到版權問題佢直接同達哥傾算,開個咁易著火既post

唔係唔夠敏感
而係專登開post去用群眾壓力去逼達哥唔再自己backup
咁佢就可以繼續backup賺錢

低Q能

係你唔夠敏感 偷片佬正在下一盤很大棋
達仔d龜速關公係呢壇野上反而變左毒針打自己

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀

其實佢玩版權係無所謂,

只係想講一個生態環境正常發展,而對自己有利既,你破壞佢之後你可唔可以製造一個比之前更好既生態環境,對自己更加有利?
如果你收返backup權之後比之前做得更快更好既話可能無問題,但如果收完又做得慢或者唔好既話就…

好似高登咁,改野改得唔好會走一堆人一樣。

不過非黑即白既人唔會理。
無達哥 backup佬上到位咩?
但無backup佬 達哥一樣上到位
邊個靠邊個

你都傻嘅 無backup佬達哥一定唔會紅!
人地無功都有勞!
#曲
我睇開backup2,係咪同一個人…
定Backup
無達哥 backup佬上到位咩?
但無backup佬 達哥一樣上到位
邊個靠邊個

你都傻嘅 無backup佬達哥一定唔會紅!
人地無功都有勞!
#曲

曲你老母個西咩,學埋fb啲濕鳩。走啦撚樣。洗撚你教我你曲定直?
即時unfollow backup佬
以後只睇返twitch同達哥backup

低Q能

唔係唔夠敏感

做賊做到咁撚賤
定Backup

佢好似俾YouTube ban過
撐backup佬D人個logic仲衰過(香港如果不是中央政府照顧你們,香港完蛋了)

第一,backup佬偷片
第二,backup佬因此賺左好耐廣告費
第三,如果無廣告費,backup佬會咁得閑日日同你backup?做義工咩??
第四,你又知如果無backup佬,達哥就唔會紅? 癡線。你班backup佬無得偷達哥片就真係收得皮。

D片根本全部都屬於達哥,宜家唔比你地再偷就嘈嘈閉。就算backup佬真係做得點好點好,佢永遠都只係有條理有heart嘅翻版碟商,都係一個仆街。你班友仲要寫個千字文去撐翻版碟,你地返地獄鬼國生活啦。

唔係唔夠敏感

當然,如果係咁就真係完成任務,backup佬可以走入歷史
即時unfollow backup佬
以後只睇返twitch同達哥backup

唔好再俾錢backup佬賺!
我覺得成件事係backup佬有廣告收入但無問過達哥
佢upload係辛苦 但佢廣告既收入起碼要用達哥分賬

奇怪既係大家都講到back up佬無視奉獻咁
明明就係沾緊人地光環收錢
定Backup

佢好似俾YouTube ban過

咁達仔自己整得快我咪睇囉…
慢嘅我睇backup2
我覺得成件事係backup佬有廣告收入但無問過達哥
佢upload係辛苦 但佢廣告既收入起碼要用達哥分賬

奇怪既係大家都講到back up佬無視奉獻咁
明明就係沾緊人地光環收錢

仲要係賺好多錢之後屌返達哥轉頭
無奈依家太多小學雞 覺得方便自己就算 最緊要唔好影響自己 同現實香港好多人一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞