達哥傳自己做番YouTube backup

1001 回覆
46 Like 34 Dislike
*傳達哥
d 留言真係
唔係傳,係事實
都難怪既,backup果個有12萬follow,佢自己個undergounddv得6萬
梗係想自己攬返黎做啦

https://www.youtube.com/watch?v=t2f4c3Z-oB4&t=2674s
呢段擺明暗串backup佬...
達哥自己做返好正常姐
Backup佬自己肯停其實ok,係留言果d人on99
Backup佬自己肯停其實ok,係留言果d人on99

我咁睇,無論點都好,至少都出嚟講兩句,而家咁樣backup佬個唔上唔落既狀態真係陰鳩公
backup佬由佢未成名已經幫佢做backup
連chatroom都幫佢錄埋
以前twitch個重溫柒既,無backup佬真係唔掂
哦而家你成名喇威喇想自己做返喇,得,完全無問題
但唔該你對backup佬客氣D
達哥呢件事成功唔係靠你林生一個架咋,好多俾心機剪精華、mix歌既朋友都幫你唔少,希望佢有自覺!
達哥呢件事成功唔係靠你林生一個架咋,好多俾心機剪精華、mix歌既朋友都幫你唔少,希望佢有自覺!

佢樣樣嘢都遲幾拍,佢份人太謹慎

btw 未紅做backup嗰個係dvd,經達哥授權剪精華同backup
唔係傳,係事實
都難怪既,backup果個有12萬follow,佢自己個undergounddv得6萬
梗係想自己攬返黎做啦

https://www.youtube.com/watch?v=t2f4c3Z-oB4&t=2674s

大部份backup channel admin都好有貢獻嘅,見到有幾個人係咁叫backup佬公開收益,見到啲留言,我唔識講

要不是backup 佬未必咁多人睇到達哥既片,未必有咁多人識達哥,小弟愚見理應互相合作(利申,由於工作關係,睇backup 佬既片多過睇佢直播)
Backup 大佬 支持你

好多人都係因為你先識達叔,或者透過你去提升佢知名度
如果而家出左名就唔要你,我會對佢好失望
From : 長期睇你channel 的粉絲

以前係睇tat story同backup佬等等先識達哥 應該好多人都係

有啲野講到出口就好無謂架啦。
自己提供一個高規格既重溫,直播時加水印,十二月二十三日既暗示。

但如果達哥最後連覆都唔覆,仲要有怪責backup佬既意思,就真係好契弟.睇backup 片既人至少係睇直播既人既幾倍.冇backup佬幫佢邊有咁出名

好心你啦,當初無人做backup果時,個個都要睇backup佬D片.....佢都好有心機去做,絕對有付出,依家你就問人廣告收入....我敢講,就算達哥都唔應該計較backup佬之前廣告收入啦......你依家先黎講依D.....至於係咪一定要俾backup佬做....就睇返達哥意願.....我哋班訂閱開backup佬,當然希望佢做落去.....起碼佢係有責任感人士,近99%開台,都backup到....

大哥呀,當時人都未開名你又何苦下下啄住叫人公開,將心比己,如果back up佬當初唔做back up係你做既話人地叫你公開又點(當然你家陣一定話冇問題會公開),同埋要讚既係睇到back up佬係有心機做既,返工有娛樂都係靠佢。至於以後既back up等返當時人決定啦。

飛鳥盡,良弓藏;狡兔死,走狗烹。以前達哥仲唔係好紅既就比back up兄back up d片擺上youtube, 有好多人其實都係睇左back up兄d片先開始認識達哥, 而家達哥紅左, 當然會...不過點都好, 多謝back up兄一直以來既無私付出 (利申, 從來都係睇back up兄既片, 因為時區問題)
外國出名個啲全部都有自己youtube搵人cut精華
咁做其實無咩問題content係自己既自己食番啫
佢做得太遲就真
我估佢自己拎番黎做既大部分人會睇番佢官方既
跟番出面唔好趕絕做精華個班就ok
"不是正版"果段片twitch係冇留底
但backup佬有
所以....?
好平常,直播台主多數自己有backup有剪片,自己做返都正常
係睇達仔點同呢位兄弟交代
backup佬琴日話問過達哥但達哥無覆。而佢都自動停左做backup。
o係度我希望達哥認真覆一覆佢(甚至係其他精華兄弟)。如果你真係唔鍾意,介意佢地影響你收入或者乜乜物物都好,同佢地禮貌講聲,所有野你自己做返,我諗係最好既結果。但如果連覆都唔覆,甚至想怪咁多位backup同精華兄弟,我會對你好失望...

早排先係fifa度暗示過youtube有人偷片揾食唔問佢,而家達太祖立刻宣示主權!! 不過冇chatroom版我都係會睇番backup佬

每次達哥玩人中,兄弟都唔洗睇chatroom,全部都係劇透,嗌skip劇情,好慢好悶呢啲comment

其實唔可以咁講, 只係一開始undergrounddv自己唔放上youtube, youtube佬只係幫大家放上另一個渠道加chatroom俾大家重溫, 大膽d講, 呢幾年無左backup佬, 會有咁多人睇達哥?backup佬無功都有勞, 同埋宣示主權既概念唔係好岩, 達哥somehow都係攞人地隻game搵食, 開發商大可以用同一個道理唔俾達哥用佢隻game, 大家彼此留個空間比較好, 支持backup佬繼續雙版本backup~

twitch download唔到, Youtube可以, download定出街唁洗數據都睇到

include埋chatroom先會睇呢邊
好平常,直播台主多數自己有backup有剪片,自己做返都正常
係睇達仔點同呢位兄弟交代

其實兩面好易解決,係d留言真係夠哂on9
原來咁多人J chatroom

Chatroom版才是重點
達哥都冇chatroom版
老老實實 冇達仔冇你 但冇你都冇咁多人識達仔
唔好唔做
twitch d backup佢自己都會DEL(如WIN10事件
唔知佢會唔會唔backup 對自己不利既片
特別係Backup佬d一氣呵成係全世界最正
backup兄有最正既chat room版呢
其實chatroom 越來越多小學雞,又煩又串,聽得出達哥有時都講到幾無癮
唔好呀 我日日追chatroom版
老實講,會識達哥都係backup佬你
Chatroom先是靈魂,達叔只是笑位
冇chatroom就總覺得少左d野
講真睇backup唔睇埋chatroom硬係覺得掙咁啲野
其實好多謝BackUp兄你有Chatroom版;就算係Twitch回帶睇起上嚟,畫面同Chatroom都隔太開,係BackUp兄你一次過睇咁方便
同埋BackUp兄你放返片既時間又有一氣呵成版,又分月份,Twitch暫時都未有依樣野啦
不過學上面既朋友咁講,不如同達哥聯絡下,睇下有無合作空間
其實我真係好鐘意backup兄弟你幫手backup D片,以前twitch無chatroom回帶,睇唔到直播,想睇埋其他兄弟嘅反應,就要睇你。同埋twitch chatroom D字細,無兄弟你D片咁易睇。仲有新春直播番達哥嘅片,陪住過悶悶嘅新年,又有一次睇條氣唔順版,好正! 我唔想你成為歷史丫~
唔係傳,係事實
梗係想自己攬返黎做啦

我覺得無暗示BACKUP佬, 個段時間我反而覺得係暗示偷圖夾帶單野多D
BACKUP佬算幫左達仔好多, 我覺得達仔唔會咁對佢
中國人
tat story,達潮誌,muv,tatbackup,sosadson,tat talks,人中之達等等channel都無乜人講呢件事,得backup佬果邊最多人嘈
「冇backup佬,達哥鬼會紅」
呢句真係白搭
冇新假期,你鬼睇到即日concert 片
冇偷圖夾帶,你篇文鬼會紅
等達哥開直播個陣去佢chatroom炸佢唔俾backup兄backup
其實有無人覺得達哥個CHATROOM版好畢, 都係鐘意backup佬多個版本多D
backup佬..好多謝你哩幾年既辛苦..捱更底夜咁去backup 去分類,,等我地一班忙碌既達哥Fans睇唔到直播都睇得到backup..其實一開始大家都係支持達仔,達仔又同時娛樂我地..就算件事去到最後點都好啦..真係好多謝你~!! 係咁肉痳架啦~吹咩~!! 好多人都係睇backup先認識到達哥..哩個始終係其中一個途徑..你既功勞係無人可以抹殺既~!!
未了解詳情,不過之所以達哥自己可以咁快就搞到chatroom版,都係backup佬不停測試改量而成,如果唔係邊有話pick up就pick up咁簡單,多謝backup佬,運用你既技術,幫左人咁耐,係時候為自己打算下啦,支持你!
Mola mola 佢做哂普通backup同chatroom backup上youtube
Backup 佬可以榮休,又或者暫時休息吓
唔係傳,係事實
梗係想自己攬返黎做啦

https://www.youtube.com/watch?v=t2f4c3Z-oB4&t=2674s&t=2674s

鬼佬嗰啲冇人做中文字幕都ok
Hajime 社長冇字幕就睇少好多野喇
有個backup channel 幾啲片分到abcd part
果個係達哥官方?
唔係傳,係事實
梗係想自己攬返黎做啦

https://www.youtube.com/watch?v=t2f4c3Z-oB4&t=2674s&t=2674s&t=2674s

鬼佬嗰啲冇人做中文字幕都ok
Hajime 社長冇字幕就睇少好多野喇

YouTube 其實可以其他人加cc字幕
PewDiePie 係一個例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞