達哥傳自己做番YouTube backup

1001 回覆
46 Like 34 Dislike
BACKUP佬真係幾慘
如果真係咁對達哥印象真係扣曬分
達哥紅係因為以前有muv1668幫佢cut精華 佢係有達哥授權
唔撚係掛 咁樣對backup佬

仲諗住新年會直播重溫

其實我都幾唔鍾意佢嗰種粒聲唔出既公關,永遠覺得自己講多錯多
達哥紅係因為以前有muv1668幫佢cut精華 佢係有達哥授權

Yes
on9 放返自己啲片都有錯?
一睇就知邊個係由唔紅果陣睇達哥,佢棒紅達哥都講得出
on9 放返自己啲片都有錯?

不過又咁講,好多on9睇達哥,講得出呢d野唔太意外
一睇就知邊個係由唔紅果陣睇達哥,佢棒紅達哥都講得出

睇得耐既一定知muv1668係邊個

on9仔
而家有條垃圾仔叫skytin
又係靠upload達哥片搵食
姐係喺YouTube上有開Adsense

暫時tattalk 達朝誌都冇開
muv更加唔會開

一個backup自己片既channel既subscriber 竟然係自己主channel既兩倍
達哥channel既片都算好 對比一堆垃圾youtuber黎講 但views出奇地少 比係我都想搞旺返自己channel啦
原來前幾個禮拜講版權問題真係暗示緊backup佬
講完無幾耐即刻做野 前兩日仲要加水印
達哥最憎人利用佢嘅片搵錢
而backup佬係有開Adsense
一條backup插兩條廣告
星期一至五都有錢收
其實幾和味

http://socialblade.com/youtube/user/tatfullclipbackup2
有數得睇,保守估計3-4000美金一個月
星期一至五都有錢收
其實幾和味

http://socialblade.com/youtube/user/tatfullclipbackup2

等睇有人反backup佬
我覺得成件事係backup佬有廣告收入但無問過達哥
佢upload係辛苦 但佢廣告既收入起碼要用達哥分賬
星期一至五都有錢收
其實幾和味

等睇有人反backup佬

其實達無得怪人, 佢自己唔做, 人地做係幫到件事.
佢自己做番無問題, 有力出有糧出.
成件事無咩好嘈.
話backup佬捧紅達哥同話BT捧紅AV女優一樣on鳩.

但達哥而家咁過橋抽板又真係失望
星期一至五都有錢收
其實幾和味

$393 - $6.3K
個range會唔會闊左D

咁佢一開始就應該問backup佬啦...
佢都估唔到自己咁紅賺到咁多錢啫
而家收返個backup權絕對係合乎道理
可以好黎好去就好囉...

不過又咁,佢自己個台訂閱人數仲少過backup台
證明某D所謂fans都幾反智
其實我想知收益係點
之前有個post話過youtube原創性呢方面捉得好嚴
加字幕果d都無錢收
依家又話可以搵好多
另外又見人話加廣告就有錢收
但Backup佬係自己fb 又話無用過達哥d片賺錢
即係點?
Btw,完全試過擺片上youtube
有無人做過youtuber可以講解下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞