達哥傳自己做番YouTube backup

1001 回覆
46 Like 34 Dislike
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
我仲會諗其實佢地係咪成team人嚟
都係幫達哥做野攪marketing
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀
爆機兄弟個兄弟某程度就係講緊佢兩兄弟
佢地D廣告片都係兩兄弟加個編劇整既

其實佢玩版權係無所謂,

只係想講一個生態環境正常發展,而對自己有利既,你破壞佢之後你可唔可以製造一個比之前更好既生態環境,對自己更加有利?
如果你收返backup權之後比之前做得更快更好既話可能無問題,但如果收完又做得慢或者唔好既話就…

好似高登咁,改野改得唔好會走一堆人一樣。

不過非黑即白既人唔會理。

你要達哥點做?
正身比偷片佬迫害到 得偷片佬一半subs
連Facebook都唔夠佢多

係咪等佢20萬先出聲? 你係助長緊佢
零付出 高回報
達哥出片用半個鐘叫人睇 都無人睇

睇番真係好慘 艾粒個d 連偷片佬一日views都無

又唔好講到關backup佬事 除咗最新嗰幾條片其餘都坐底60-70k,係正常youtuber表現嚟

其實佢玩版權係無所謂,

只係想講一個生態環境正常發展,而對自己有利既,你破壞佢之後你可唔可以製造一個比之前更好既生態環境,對自己更加有利?
如果你收返backup權之後比之前做得更快更好既話可能無問題,但如果收完又做得慢或者唔好既話就…

咁老老實實啦,backup佬個訂閱數仲多過達哥本人個channel喎,佢想拎返哂D 訂閱數都可理解
達哥係靠拍廣告搵食,唔係靠youtube插廣告果隻,所以佢要睇重view數,同埋多人訂閱先可以叫價高D、多D人落廣告
結果成班所謂fans都去follow backup個channel多過undergrounddv個channel,真係好撚反智
我同意達仔可以處理得好D,好黎好去成件事就咁完,唔駛咁多人鳩嘈,咁樣又合乎達哥既形象,又可以拎返佢應得既野
但講到邊一邊錯哂又真係... 最唔想睇到既野

成個post呢位ching講得最啱
點解啲人係要妖魔化其中一邊
然後為戰而戰

邊邊做妖魔先
好似係backup佬主動開戰

最攪事既係達哥班fans
兩邊挑火頭。

其實佢玩版權係無所謂,

你要達哥點做?

零付出 高回報

而家咁既樣,最緊要達哥個backup要做得比人地更快更好,等人地習慣轉返去睇自己。
重有做好d公關,唔好一句兩句話人係賊,希望人地收手唔好再放片。

連登點同達哥,連登最後自己另起爐灶,風生水起,我好欣賞。
如果backup佬自己開個新channel自己浦頭拍片,一樣做到風生水起,我依然欣賞。
BACKUP佬唯一有可能立得住腳唔駛比人批鬥既理據,就係佢從來冇開分紅收益,咁佢就屌打達哥,否則唔該撐佢個D洗洗睡啦

佢可能又做緊假收入圖
BACKUP佬唯一有可能立得住腳唔駛比人批鬥既理據,就係佢從來冇開分紅收益,咁佢就屌打達哥,否則唔該撐佢個D洗洗睡啦

佢可能又做緊假收入圖

唔出奇

然後為戰而戰

邊邊做妖魔先

兩邊挑火頭。

琴晚個chatroom真係不知所謂 搞到達哥勁尷尬

然後為戰而戰

邊邊做妖魔先

兩邊挑火頭。

同政治一樣,支持者永遠比當事人可怕

其實佢玩版權係無所謂,

你要達哥點做?

零付出 高回報

而家咁既樣,最緊要達哥個backup要做得比人地更快更好,等人地習慣轉返去睇自己。
重有做好d公關,唔好一句兩句話人係賊,希望人地收手唔好再放片。

如果backup佬自己開個新channel自己浦頭拍片,一樣做到風生水起,我依然欣賞。

高登唔改野本身都唔會有班人走,
即係你改變生態環境就要睇下自己攪會攪成點。
達哥攪到連登咁風生水起當然好,
但攪到香港樂壇或者高登咁就慘

然後為戰而戰

邊邊做妖魔先

兩邊挑火頭。

琴晚個chatroom真係不知所謂 搞到達哥勁尷尬

太多人連發生咩事都清楚就鬧,個chatroom分左兩派
留名

其實佢玩版權係無所謂,

咁老老實實啦,backup佬個訂閱數仲多過達哥本人個channel喎,佢想拎返哂D 訂閱數都可理解
達哥係靠拍廣告搵食,唔係靠youtube插廣告果隻,所以佢要睇重view數,同埋多人訂閱先可以叫價高D、多D人落廣告
結果成班所謂fans都去follow backup個channel多過undergrounddv個channel,真係好撚反智
我同意達仔可以處理得好D,好黎好去成件事就咁完,唔駛咁多人鳩嘈,咁樣又合乎達哥既形象,又可以拎返佢應得既野

然後為戰而戰

邊邊做妖魔先

明明係D人白化backup佬,backup佬d說話明顯不滿,被照妖鏡照中

你班仆街咪撚搞到backup佬del channel,佢好多片twitch入面已經冇哂
我最初睇達哥啲精華channel、再到睇backup佬channel
即係達哥係認可晒佢地拎達哥片去YouTube賺錢 (無論係剪片做精華或者成條片backup)

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀

其實佢玩版權係無所謂,

正式授權公開多謝佢,咁多年冇佢backup達仔邊有咁多job接,片段保存得井井有條
好彩有佢幫手backup,達仔收視先冇下滑,應該分返紅俾佢添
其實你係咪冇撚腦?依家執返正黎做冇話過backup佬半句都唔得?
高登如果自己做得好邊會轉會呀傻閪,係咁勁叫backup佬開台同達仔對打囉
但backup佬fb句status明顯單打喎
我覺得都係有啲野
但backup佬fb句status明顯單打喎
我覺得都係有啲野

無左筆龐大收入 你話呢

達哥背後無團隊的
今次呢件事已經望到

咁又唔係咁講呀

其實佢玩版權係無所謂,

正式授權公開多謝佢,咁多年冇佢backup達仔邊有咁多job接,片段保存得井井有條
好彩有佢幫手backup,達仔收視先冇下滑,應該分返紅俾佢添
其實你係咪冇撚腦?依家執返正黎做冇話過backup佬半句都唔得?
高登如果自己做得好邊會轉會呀傻閪,係咁勁叫backup佬開台同達仔對打囉

又去返得唔得?對唔對?既問題。

其實佢玩版權係無所謂,

然後為戰而戰

邊邊做妖魔先

明明係D人白化backup佬,backup佬d說話明顯不滿,被照妖鏡照中

你班仆街咪撚搞到backup佬del channel,佢好多片twitch入面已經冇哂

如果佢因為達哥自己出 唔再比佢偷片賺錢而del channel
無人阻止到佢

高登唔改野本身都唔會有班人走,
即係你改變生態環境就要睇下自己攪會攪成點。
達哥攪到連登咁風生水起當然好,
但攪到香港樂壇或者高登咁就慘

點解連尼住當時無乜點比人插,又咁多人支持,因為林早洩咁多年黎得罪太多人,做得太多柒事,連尼住嘅出現就好似替天行道一樣。
達哥未至於去到林早洩個地步掛。
好想同達哥合體

啲人話咩無功都有勞 痴線
依家係backup佬自己單方面話cut
想用輿論壓力逼達哥唔再up片
等佢可以繼續每個月賺錢咋傻仔

笑死

呢個世界,
鳥盡弓藏,反轉豬肚就係屎,
好似香港樂壇玩版權,係街唔比播,
其他媒體播收勁貴,
無錯你有權你有理,
但最後咪攬炒,樂壇變左一池死水。

唔好又錯類比啦,香港樂壇係自己本身質素低劣
明個分別未

香港樂壇沉晒好明顯係玩完版權就出現。

呢個世界,
其他媒體播收勁貴,
無錯你有權你有理,

明個分別未

又唔見外國咁好知識版權意識個樂壇會玩完?

啲人話咩無功都有勞 痴線
依家係backup佬自己單方面話cut
想用輿論壓力逼達哥唔再up片
等佢可以繼續每個月賺錢咋傻仔

笑死

呢個世界,
其他媒體播收勁貴,
無錯你有權你有理,

明個分別未

both la,都係垃圾架喇
同埋大部分人都唔會買碟,上youtube聽下歌就當支持左
咪好似達哥d fans咁囉,叫佢地like下佢D廣告叫左咁耐,到今日仲有人問佢個youtube叫咩名

呢個世界,
其他媒體播收勁貴,
無錯你有權你有理,

明個分別未

又唔見外國咁好知識版權意識個樂壇會玩完?

廣東話歌係世界 絕對係少眾 無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞