(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
十二月去白濱
平平地選左湯快集團,唔係千疊個間
唔知會唔會中伏呢
有冇巴打住過下呂温泉 "懐石宿 水鳳園"?
第一次研究,睇咗幾間個樣真係呷呷地,但平嘅,7舊水包自助餐,間房求其住得人都已經抵晒
弱弱一問
如果間旅館本身冇混浴溫泉
咁如果我租用貸切既話 都係冇得男女一齊浸?
定係租用左貸切之後點用都得
係咪貸切風呂真係咁難理解?
想問12月中會同女友去箱根住一晚溫泉酒店,

畢直2-3千,邊間比較好?上jalan訂係咪最好同最抵,睇唔明日文

同埋頭一日會係新宿住,唔想拎喼去。

係咪多數可以擺係酒店?第日會再入住

強強一答
包場你點浸都得啦
只係想確認下冇理解錯
要沖身先入得去 好奇咁咪即係有一邊要入人地更衣室
anyway thanks樓上巴打
貸切風呂入面會有一個獨立更衣梳洗間
東北鄉下個D, 一晚+鄉土料理只係8000yen 至 10000yen個D
個名有溫泉兩個字算唔算呢個POST範圍內?
見你咁堅持咁有恆心做伸手黨
我就回你啦

首先你碌返去#17
有巴打講過有關訂旅館嘅一啲資料

其次係 去你選擇嘅中介網
打你地去嘅日子
再睇下邊間旅館符合你嘅金錢要求

當你選擇咗某幾間符合要求
而又追完第一頁
發現係冇巴絲包膠過的話
你先再問巴絲意見啦

第二條問題
由於大家都唔知你住邊間酒店
所以唔會答你得定唔得

你應該問酒店
因為有啲酒店未必俾你放過夜
點解你會覺得唔算呢
鄉下地方比較多細規模嘅,多數叫溫泉民宿,其實都係旅館一種
我記得我都share過有間湯野上嘅,又平,嘢食大件夾好食,景靚溫泉正,服務又好,只要忍受得到民宿要共用廁所,根本係無敵
Book咗海色湯之宿松月,食全蟹宴,有冇巴打去過呢間?

同埋1月頭皆生嗰邊會唔會落雪,想喺雪下浸
唔該晒巴打。好感動

第一次箱根浸溫泉。完全唔知點入手

又唔想搵一間到時冇咁滿意

睇過好多間,靚果啲下下都4,5千

多謝巴打,祝你以後平平安安

再做多功課先
我都係第一次卜箱根,花多眼亂。

巴打個畢直都同我相近,我揀左早雲閣。

當然日期唔同就唔同價

至於喼,你可以岀發時擺係新宿酒店,前提係你去完箱根要住返同一間酒店。
早雲閣4千幾 有埋私人風呂果個
我驚呢度剩係for 高級野
其實想去會津d平野
或者一間秋田熊獵人既野
巴打係邊度book ,幾錢同邊隻房型?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞