(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
book咗十一月皆生溫泉湯喜望白扇,有冇清住過
登別海之別邸有無巴絲住過?
睇blog好似幾relax咁,大海景
「由布院御三家」應該係講緊向當地旅館地位唔會動搖到既龜の井別莊、由布院 玉の湯、山莊無量塔這三家旅館。
原來係咁
因為我未去過嗰邊
所以巴絲提個名
我就上google map搵咋
唔好介意
我mark咗隔離間ピリカレラホテル出年去,主要J佢個鐵板燒白老牛
無限budget 可以揀瀧乃家
住過一次由布院 山灯館
溫泉靚唔靚就唔係好識分 但浸完真係滑劣劣
不過後悔冇出到去公家果兩個池浸

服務同埋食物都超級好
果陣咁岩有個台灣女仔係果度working holiday
跟住就一路跟住女將serve 我地做翻譯
好想再去
果陣仲要落緊雪 一路望雪一路浸自己房個露天風呂好嘆
溫泉旅館就極少假,因為日本係有溫泉法,所有溫泉都要有證書同埋旅館要拎牌
遊客比較容易混淆嘅係一間酒店話自己有大浴場,唔等於入邊一定係溫泉,尤其市區酒店要特別望下官網有無寫明係用溫泉水
但就算溫泉旅館都唔一定每一個池都係溫泉,尤其房內嘅私人溫泉,呢方面都係要睇官網啲FAQ
其實而家japanican可以望邊日有房已經算係咁,真係要去住就要trip就旅館,一係就要早成年book
明白 Thanks Ching
快閃下下星期去有馬 太急既關係都冇咩選擇,結果J左有馬小都里既私人風呂包早晚chan,見好似冇乜巴絲有呢間既食評
住過
同dormy inn同一集團,有宵夜拉麵食
下呂除咗水明館,仲有無其他review?
下個月中會去由布院散心,book 左一壺天同金門坑每間 stay 兩晚。
有無限 budget 都仲要 book 得到,book 瀧乃家最好預早三個月前 book,high season 極快 full,book 呢間野最好就係 book 到房先再 plan 其它野。
jalan一放房就要book
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞