(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
我見佢d房係好靚 所以唔明點解得3星 第一次住 所以唔識分 唔該
唔理了 順遂想試下正宗日本溫泉 又有得私人風侶 當食個view都好
最後揀左去月のしずく book左佢最貴個個全蟹PLAN
11月尾出發 之後再報告返
Book左12月尾係琵琶湖綠水亭浸溫泉
想問滋賀附近有咩玩(連浸溫泉2日1夜)
滋賀好大 你真係去到咁遠?我去過近江八幡 彥根都好寫意 冇咩遊客
朝早係京都去綠水亭check in,Hea下浸次溫泉就去白鬚神社睇日落,第二日浸多次溫泉Check out ,諗緊去近江八幡定Valley好

其實白鬚神社果個位係睇唔到日落
有馬溫泉 月光園 游月山莊/鴻瀧館
會唔會好多大陸人
睇間野都幾大

同埋有冇人試過 銀水莊兆樂 好似都唔錯
想問係咪所有溫泉酒店都係一定要3點黎先可以check in ?
唔一定,有 d 三點有 d 可能兩點。
想八掛下大家一日會浸幾多次?
浸兩次會唔會係浪費左?
check in 一次,食完晚餐後一次,第二朝早餐前或後一次。
黎緊十一月尾去東京
寸又峽,伊豆富户,箱根各浸一間
有冇人去過越後湯澤浸?
book左松泉閣花月,貪佢有真溫泉水嘅私人風呂
琵琶湖VALLEY
想問下各位 如果尼緊去箱根,想揀早雲閣/強羅花壇/天翠茶寮,大家會點揀
比教著重夕食同埋私人風呂
揀左早雲閣,好似野食同溫泉都ok
岩岩去完琵琶湖湯元館返黎
食水都幾好, 不過好多韓國人,夜晚同朝早浸都係得幾個人
幾近包場
早雲閣好野黎, 舊年去左
食水一流
年頭去左先岩
札幌有冇啲私人/情侶溫泉可以租?
你果2日去左邊到玩
用 Agoda $1300 Book 咗 12月中住一晚箱根雪月花,
第一次浸溫泉,希望無驚無險
試過去河口湖一泊二食覺得好正
今次二月中下旬諗住帶兩老去關西果邊試下
搵過資料, 應該主要有 有馬溫泉, 和歌山, 或者再遠D 白濱
唔需要太高級
公眾浴場都無問題, 但想要有露天的(男女分開), 可以一路睇下景一路浸
野食唔好太差
請問巴絲打們有D咩推介?

(去8日,諗住落機頭兩晚就直接開始一泊二食行程
之後先去返難波住)
我留左一晚only
朝早響京都市入面揸車, 去左鴨川, 去到湯元館就hea 響酒店度, checkout後去左公園影個湖,之後就揸車去左suzuka
大津其實冇野玩的
無事既, 不過注意雪月花房果個只係熱水, 唔係溫泉水黎
貸呀貨切
了解
訂之前都有追post,我都預計只會浸大眾池,追過post 嗰3個私人温泉都幾難同人爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞