(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
可能我唔太識食
其實我都一般般會席料理
總係有幾款類似關東煮既物體我都唔太鐘意食

姐係依類野我次次都要格硬吞埋佢
但係又覺得會席料理係必須
因為溫泉區夜晚都無咩野做
慢慢食返餐浸下溫泉輕鬆下
有無人住過美富士園?我一月中訂咗房,訂咗間房望到富士山,有無人住過可以比下意見?
有碟汁烹 kinki 都算唔話得啦。
穩穩陣陣就渡月亭啦。
我以前有好多野都唔食,去到溫泉旅館好多時有 d 唔鍾意食既野都要硬食,或者因為咁慢慢開始對往時唔鍾意食既野開始改觀,原來新鮮既野食落口又可以好 ok 唔錯。
我訂房果時加錢加架
我知你講乜 次次都拆開咁逐件試下
有啲透明羹咁入口好奇怪 有啲好鮮艷又唔知自己食緊乜
請問下呂溫泉 - 水明館、小川屋、下呂観光ホテル、富岳之中邊間最值得住?
睇相評嘅話,下呂観光ホテル>水明館>小川屋>富岳
但實際要睇房型,下呂観光ホテル唔係間間房都有靚景,水明館雖然係百旅館10大,但房頹起上嚟亦可以好頹
黎緊十一月尾會去京都大阪
其中用兩日一夜兜一兜兵庫嗰邊
諗緊城崎溫泉(租車經天橋立去城崎過一晚去姬路)定有馬溫泉(京都去姬路搭巴士過一晚返落黎)
好難揀
有冇人試過 有馬溫泉間 銀水莊兆樂 有冇咩評價
11月尾我覺得去城崎食蟹就正過去有馬嘅
但主要都係睇你有幾想去天橋立
同埋如果自駕我會建議你考慮埋去竹田城跡,個位喺你落姬路中間
或者花傳抄
12月中會同女友去大阪 想去下有馬試下一泊兩食
Budget Around 4000/night (有私人風呂)
各位巴打有冇咩推介
有冇巴打住過星野 奧入瀬?
冬天浸溫泉好似好靚
星野唔會伏,係性價比差少少姐
一晚都唔駛20000羊包早晚餐
不過係食自助餐
青森嚟講算貴㗎啦
你望下十和田湖週圍啲旅館同民宿2食好多都係一萬頭,低過一萬都有唔少選擇
但係好似得佢有得冬天兜你去奧入瀨
有馬D 旅館好貴
SORRY想問下
你地講緊既滝乃家
係咪 滝乃家別館玉乃湯 呢間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞