(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
我用開skype日本number
上到網就用到
日本最南最西端温泉旅館,西表島La Teada Resort
為打卡而去
唔算特別正,但可以望海觀星,算係咁
其實呢類迎送車多數都泊向站外當眼處,行出站外可能已經見到好多溫泉旅館車等客,每架都有旅館名非常之易搵,總之先 send 個 email 講底當日幾點到站就得。
日本啲車站通常都有電話亭之類
到時過晒鐘都唔見間旅館嘅車可以喺車站打過去
接樓上,一般溫泉區或旅遊區站外都會有間觀光案內所,萬一冇車黎接可以搵案內所幫你去聯絡旅館都仲得,但正常黎講,約好時間除非自已遲得太勁,一般黎講迎送車一定會等人,又甚至乎會走幾轉接客
有冇巴打住過河口湖花水庭Ooya 呢?
就係為打卡特登去?
無計,佢都講到自己地標咁款好難唔去試伏
其實成個西表島都唔錯,無石垣咁城市化,節奏慢,可以對住個海同星空放空自己
當然有得浸溫泉係大量加分
依家search定12月嘅房係咪太早
我搵12月關西嘅溫泉旅館(例如有馬、京都果堆)見好多都話無availability
其實如果晚餐同早餐要去食堂,應該著浴衣定便服?
同埋瞓覺個陣著唔著?
多數房入面有2套,一套比你房入面住,一套可以成間旅館都著得
有無邊d有紋身都入得?
未出plan既機會比較大
你可以去jalan/樂天 search下旅館放房放到幾時,eg而家見到放到8月,咁你9月book佢12月就差唔多啦
多數係兩套咩,點解我絕大多數係一套
anyway 著唔著其實睇你意願,無規定
我個人就唔鍾意綁住條帶訓所以會換番自己衫
至於食飯我就視乎飯前有無去浸,有就會先換浴衣,無就懶得換直接去鳥
唔識答你,別府有網站列明邊間可以
其他你只能睇官網同send信問
一般遮得住都唔會阻你入去
遮唔住你都條乖乖地搵房內/貸切啦
Thx 巴打
有唔少都會提供兩套,一套浴衣一套就訓覺睡衣,但通常後者都好少會著。
請教問一下,如果想經 Jalan 訂房,希望房內就可以浸溫泉,有無呢個 option 可以揀呢?

我見有個室露天風呂呢個 option,但唔需要露天又應該係乜呢?
個房plan有寫自己咩房形架嘛
再去官網睇下間房咩樣就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞