(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
Book 咗12月 日光嘅 本家伴久 Honke Bankyu
唔知有無巴絲打試過?
第一頁有巴絲嘅包膠
bk左1月琵琶湖 暖灯館
好撚期待 第一次住温泉旅館

我喺官網預約 咩訂都唔洗比 係咪正常架
佢又冇攞我信用卡資料
你send 個email去confirm返個booking
記得唔好no show!!!!!
2月尾日本同香港都唔係假期
我就覺得天氣凍浸溫泉係正啲嘅
你地適唔適合呢
就自己先知啦

三個地點我會揀有馬
始終個溫泉出名啲

你揀好咗地點之後
去啲日本訂房網
例如樂天 jalan japanican呢啲
打埋你去嘅日子
睇下仲有邊間有房
再喺入面慢慢揀吧

料理就要睇你揀邊間旅館
再上佢官網望望啦
黎緊去九州打算會book由布院花由,呢個價位會唔會有更好選擇
https://www.yuyake-koyake.com/
住開依間,係姬路再入山,正到highigh
各位米子果頭有冇推介
想有埋私人風呂
皆生溫泉松月
尋日到左由步院,先 stay 兩晚 一壺天,之後再 stay 兩晚金門坑,有時間再包膠。
尋日到左由步院,先 stay 兩晚 一壺天,之後再 stay 兩晚金門坑,有時間再包膠。

rich
但有馬好似無景睇
白濱都有個海景,同埋都有個toretore 市場行下
所以偏好白濱多d
暫時睇啱白良莊 或者 三樂莊
三樂莊有巴打包膠,
但有無其他巴打去過白良莊可以分享下
臨食晚飯前先包個膠,今次 stay 左兩晚一壺天,由步院駅搭的士上去一千円就到,位置上少少山,面向由步岳,好天個 view 非常唔錯。

check in

房間,呢間叫伽羅,上網訂時呢間房可以對住由步岳。

廳、房同另一邊 tatami 和室,兩人住呢間房正好可以放喼。

浴室部份,沖涼要向 outdoor,要凍住出去沖,風呂有內外湯,廳出面陽台部份。

尋晚𠴱餐,質素比起之前住過其它旅館出奇地好。

貸切風呂有兩個,唔駛 book,門口外冇拖鞋代表入面無人,掛好牌鎖好門就浸得。

第二朝早餐,份量剛好,至少我同女友真係清得哂冇剩。

有冇凍到賓周仔都縮埋
臨食晚飯前先包個膠,今次 stay 左兩晚一壺天,由步院駅搭的士上去一千円就到,位置上少少山,面向由步岳,好天個 view 非常唔錯。

check in

房間,呢間叫伽羅,上網訂時呢間房可以對住由步岳。

廳、房同另一邊 tatami 和室,兩人住呢間房正好可以放喼。

浴室部份,沖涼要向 outdoor,要凍住出去沖,風呂有內外湯,廳出面陽台部份。

尋晚𠴱餐,質素比起之前住過其它旅館出奇地好。

貸切風呂有兩個,唔駛 book,門口外冇拖鞋代表入面無人,掛好牌鎖好門就浸得。

第二朝早餐,份量剛好,至少我同女友真係清得哂冇剩。

有冇凍到賓周仔都縮埋

一陣買旅館了,唔知買邊間好 暫時list有花由,一壺天
買完以後巴打入去住有冇電視框
請問有無ching去過箱根岡田溫泉飯店?
我見佢房入面係真溫泉,
Jalan又好多plan揀,
唔知質素好唔好呢?
第一次揀真係花多眼亂
有無巴打推介四國既溫泉酒店?
因為想有房內私人浸哦種
但網站好難睇得明 究竟有無包到?
請問有無好推介
邊一間你掟個網上黎比人睇下有幾難明先啦。
有無report睇下
我打算出年都揀呢個
翠泉有點貴
因為我打算要有私人風呂
jalan有得sort 出黎ga wor...
定山溪有無d食自助餐既溫泉旅館架
想方便食齋既老母

出年二月去北海道已經book左洞爺乃之風同登別瀧乃家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞