(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
箱根方便掛。我都book左箱根旅館
伊東去過dhl玩日歸
個海景好正
仲要夜晚無車都送番我出車站
係溫泉水不過會循環再用
Dhc嗰間溫泉酒店?

打錯左
伊豆啲酒店好多都全海景 好正
12月頭會去 伊豆長岡浸
book左 https://www.kouyurou-ikawa.jp/onsen
想問 自家源泉係咪真溫泉 定普通熱湯
應該係堅野 爸打book左幾錢?
$1500一晚 包早晚餐
我都book左1月中伊豆長岡,¥17000/人食伊勢龍蝦
我唔知有咩食 新手唔識日本網訂 所以係hotels.com訂 淨係有得簡房
日本網訂都好易
Google translate啦!多好多選擇
我訂咗一晚稻取 一晚熱海 好期待
師兄 熱海揀左邊間?竹林庵好似好正
黎緊一月中會去關西8日7夜, 應該會stay兩日京都, 想問下有無邊間溫泉旅館可以推介下??
前兩年去過伊豆北川
朝頭早四點幾 望住個海睇日出

仲有個混浴風呂喺正海邊,聽住海浪聲浸溫泉
熱海 我其實book咗酒店
Micuras hotel,都係一泊兩食,間房望海

我稻取先book旅館~
記住一早去屋頂溫泉睇紅富士
我瞓到好晏去浸先見到個介紹,錯過左
但係同女友去 冇得一齊睇 冇咁好feel
爸打稻取熱海住邊間?
我都諗緊玩唔玩埋大室山個邊,如果去埋應該住伊東個邊
搞清楚一件事
自家源泉指佢自己own一個温泉泉眼,唔洗同其他酒店share
正路温泉區內的酒店,大浴場都係真温泉
只係講緊有無再加工過,姐係有無以下幾樣
循環過濾再用
加熱
加水
人工温泉當然就係人為加料,變成”温泉水”
唔係温泉個問題,通常係指你住有露天風呂的房,個風呂係唔係温泉水,定只係熱水
呢點望下日文官網應該會有講明
正路温泉都都有張証書証明有效成份,以及加工工程
我係絲

熱海book咗micuras hotel
因為好幾晚會食日式,所以貪佢係西式房食西餐~

稻取北川一帶揀咗好耐
睇咗無數咁多間
最後book咗濱之湯,佢啲野食好似好正,
比佢吸引咗

兩間都係全海景
濱之湯正呀絲打 但價錢太貴...我班fd住唔起
記得叫條金目鯛食,好正
我揀咗最新裝修嗰啲房
有個小小的露天風呂 不過真係唔平
All in 一晚
唔知仲有冇巴打去過早雲閣,野食唔知好唔好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞