(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
有飛驒牛

早雲閣 岩岩住完
睇見都流口水
間房係唔錯 2個廳一邊2張床 一邊日式果隻廳咁
外面有個露台睇晒成個神戶港
個溫泉都做得唔錯 室內有3種泉
室外有個寫住係直接由泉眼送水
夜晚先浸日龜巴既走晒 唔多人浸唔會迫
至於果個住客專用既天台露天就不過不失 夜晚係望到小小夜景咁解
夜晚果餐係個60品既buffet
唔算好多款 但質數叫做幾好
我覺得呢個價錢 算係好抵玩
如果你係追求傳統日式有人帶你上房
有懷石料理食就可能唔多岩
間野報置都叫幾新
我真心覺得唔貴試得過
多謝巴打
我就試下呢間,包左自助餐早餐兼有啲景睇,價錢合理啊
想問下,如果我四月頭會去河口湖+箱根三日兩夜
一晚住河口湖,一晚住箱根
但只住一晚溫泉酒店
大家覺得溫泉酒店揀箱根定河口湖好?
冬天落住雪的時候 浸過日歸
出面男女一齊浸嗰個溫泉 個view 好正
泉質黎講箱根靚D
嗰次我仲有浸蟹場 星野奧入瀨溪流 同青森屋
蟹場設備冇乜 凍得滯換衫除衫時覺得好辛苦
奧入瀨其實都幾正
黎緊二月中會同女友去東京,會去箱根即日來回
因為女友手快快買左Package咁多日都住市內就冇得係箱根住一晚
想問下日歸有冇邊間溫泉推薦?
白浜 浜千鳥の湯 海舟 自己都去過兩次
第一次15年5月去真係正到 好少人, 可能太熱
第二次16年12月再去已經多左好多人, 感覺都係正既, 不過留意到D野開始殘
黎緊應該唔會再戰了

岩岩18年12月去左由布院浸, 見個LIST冇人分享就分享下
由布院 奈奈川
由布院寛ぎの宿なな川
https://nanakawa.com/
5室すべてに、内湯と露天風呂があり、お湯は源泉かけ流し。
一句講哂最重要果點先
連埋佢, 有三間姐妹館痴埋一齊既, 總共有四個公眾池, 分時段轉男女池, 冇混浴, 房有室內池, 室外池,
房就兩層樓, 二樓有兩個睡房(和洋各一), 冇咩所謂既可以四人住
食就出餐廳, 我地一行四人就自己有間房仔, 唔知二人行有冇
行就免費7人車車站接送
有冇人知11月去由布院D溫泉酒店幾時開始有得book
我上agoda個D見到咁快full左, 係未開放比人book定真係full
Book左1晚雪月花, 諗住係箱根玩2日, 但唔知路線點安排好
係官網預約左, 墳左15:00到, 晚餐時間我見就5點半或8點
定係改遲D check in 玩到咁上下返轉頭?
定係第一日玩到強羅end, 第2日先玩剩低果d?
我見玩2日都係通常兜箱根一個圈就睇得晒大部分景點
箱根對我黎講的確可以一日遊 我係一日玩晒果一個圈既景點
另一日全日攞嚟嘆溫泉酒店
溫泉酒店梗係喺最早嘅check-in時間就入去玩 舒服過返日 唔使再塞其他景點 最多check-in前喺附近行個圈 或者搵個館/公園睇下咁 等到checkin時間就入去玩
想問下其實貨切風呂係咪都有可能唔係溫泉係熱水?
俾錢既溫泉
貸切風呂
登別 5月去
4條仔 有個手臂少少紋身
第一瀧本館o唔ok?
見佢酒店房包埋自助餐任食蟹腳好似好正咁
我去浸妙乃湯日歸有後生日本妹同我一齊浸
近期朝日電視播既秘湯ロマン都睇得好頂癮,上星期介紹群馬縣宝川溫泉,淨係聽到溫泉 d 流水聲已經好想浸。

呢套正呀,真係影住女主持全裸浸湯
範圍唔大既,去買卷肉色既運動膠布遮住就得
唔肯定就問:https://takimotokan.co.jp/zh-hant/contact/
點知佢真係全裸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞