(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
應該算易過吟遊好多?
有馬真係幾舒服
但無咩行
dinner係不過不失啦
但環境一流
黎緊會去岩城島個菰隱溫泉 希望唔會中伏
唔算太好其實 個景又冇咩野睇,房入面個金湯都係好細
book佢果到個場d湯都夠玩啦 4個唔同
邊得閒浸房
仲有大浴池
最正就係小人
大家有無伊豆溫泉好介紹?
追哂都好似無乜人去伊豆浸
睇Jalan2月尾到3月都仲大把房,都唔算難book啦,唔計吟遊,都有唔少旅館係放房一日就full book,呢啲先係真.難
下個月去浸兩間
早排我研究過下,其實遊客唔係專登入去玩,撘車都幾麻煩下,而伊豆又唔算有好多知名景點,變相遊客好少入去浸,多數係日本人自己去,或者係老人家去養老
就咁計溫泉區,伊豆高原、伊東、修善寺都有唔少正嘢,而熱海應該係日本最伏溫泉區三甲之一
https://tsuki-u.com
伊東尼間好似好正
洞爺觀光酒店
算係歷史悠久 勝在佢夜晚個餐係痴L線咁多野食

基本野刺身 陶板燒 N個配菜 甜品不在話下啦
仲要有燉肉 焗蟹蓋 紙包雞
一餐內喎! 真係傻架

如果追求房靚high class就隔離個開萬世閣好d
不過價錢就你自己search啦
個價錢仲正
btw 有預算嘅話不妨J晒旅館collection系列
https://www.ryokancollection.com/ryokan/find/near_tokyo
竹取亭 唔比一人入住
有冇有馬溫泉嘅推介
高質post開到3
良夜房型個私人風呂真係無得輸
1月中會去箱根住兩間
第一晚武藏野別館,第二晚箱根小涌園 天悠
有冇人住過天悠可以分享下?
我見佢幾新正咁
天悠都係藤田集團,新宿間哥斯拉酒店就係佢嘅,所以房就應該唔會差得去邊,唯一擔心係嘢食姐,不過見佢有鐵板燒plan,又好似幾正咁
話說有無人可以解釋到呢個情況

同一日,同一間旅館(秀峰閣),官網係無房

Jalan又係顯示無房

Trip.com竟然話有?

佢個價仲要貴差唔多成50% (呢個房型應該連稅4萬5yen左右)

我好想知真係book咗佢點嘔間房出嚟
睇番佢個term係無得cancel,明顯同官網policy係唔同
唔通房都有得炒黃牛
trip.com 你試下㩒訂購,就會話你知無房售罄 根本就係呃人click入去
我入到打信用卡喎,唔會入完先話無房咁pk下話
呢d大陸網真係信唔過,cut你單當食生菜
我武藏野別館就係係trip.com訂啵
同一個情況,官網jalan都冇曬房
會唔會係本身已經hold起左房比佢呀
去完返尼話你知野食點
唔該晒黨指揮娼咁好心機加埋網址.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞