(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (3)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
淡路島好在就係附近唔多野行,冇遊客手信街。

今次住 newawaji hotel,因為範圍實在幾大,我到而家都未搞得清邊度打邊度。

今次揀既房。

對海景,向東所以可以睇到日出。

睇落又幾正喎
幾錢?十二月尾去完,大多數係日本人
其實兩間都唔差
可能係神和苑間房大啲
2個人包一早一晚餐都係3千5有找
我分享個偏門地方,東鄉溫泉。

晚餐

早餐

另外仲有名人的簽名版

全部都係貸切溫泉,無人用就入得, 大部份都係露天, 因為落雨搞到去得1個.
仲有掛住影D食物無影到房, 要問D FD拎返先得
想問下, 由布之彩要預早幾多開始訂大約11月中會去
push
唔好比佢停
草津有冇推介?有私呂就最好
thanks
要有房浸
いわふじ (乜都唔錯,但無大浴場)
望雲 (乜都唔錯,但比較貴)
季の庭 (新手向推薦,但乜都麻麻地)
有無巴絲住過黑川間深山山莊
網上面比較少評價
熊本縣?
強烈推薦

我玩過手牌入浴卷,周圍環境唔錯
係啊 但我諗住住過夜
想溫泉/間房可以望到條河溪
我玩入浴卷,試過對住條瀑布同河浸,正
Jalan、一休、rurubu同Travelko都有對應filter,樂天/JTB無
巴打試左邊間?
唔記得左,冇住
但黑川其實都幾大,有d唔係大街既旅館係好大好多房,果度既溫泉就有景
thanks
本身想四月尾去,但間間都因長假爆晒
宜家諗緊去北投算,年尾再去草津
原本想講可以諗下租有貸切既代替
不過長假去真係嫌命長,多人到爆仲要房租double起跳
北投淨係去過加賀屋,都叫滿意既 (係要對住成班垃圾香港人)
本身睇新聞都知放長假,諗住五月一之後連放十日
點知book個時先發現27號開始已經紅日

台灣之前去過蘇澳冷泉,今次應該近近地北投算
有無人有住過秘湯守護協會既旅館?
我住過兩間,唔知係咁啱定點
兩間都係硬件好得,但軟件麻麻
溫泉、早晚餐都好正
裝修好古色古香,而且通常房唔多,住得好舒服
但知你係外國人就好似硬係差d
尤其是晚餐個時係hea serve
我好鍾意聽人講日文學生字
佢係講完個菜名就算
但我聽到佢同日本人介紹個時係講到用邊度產既食材同點樣整...

搞到我下次都唔知仲住唔住秘湯守護協會既成員好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞