有冇人對宇宙同外星人好有興趣?(7.5)

1001 回覆
63 Like 9 Dislike

做咩笑而不語

人類慢慢覺醒唔係好事咩?

佢呢個係喊... 個post 被騎劫了

可能心諗 做咩個個聖人mode

相信係太感動,哈哈哈哈!(亂嗡mode)
想問下有覺悟/覺醒嘅巴絲係點睇 性 依樣野?

靈魂黎左肉體experience係咪包括experience sex?

sex又有冇分種類嘅好壞? e.g.自慰vs房事

thx
你地有冇試過一聽到某樣野會不停喊,d眼淚係突然控制唔到咁湧出黎?

有,前世嘅資訊

如果係前世既資訊,今世接觸到會不停喊係咪代表上一世呢件事有d心願未了??
不如另外開個post la

投巴之前好似講過會解釋666個數字

我同你差不多,都係有個黑暗期...
大家一齊加油!

我發覺我哋好多好相似嘅地方
好,一齊加油!
好似突然好
其實好多人期待緊投巴分享
好想知隻"上入下出獸" 咩嚟
雖然睇落係2個人咁,但係我硬係形住隻獸個身好似黑洞咁拉長咗個人
定佢直腸直肚,咬斷個人再屙出嚟

三色絲可唔可以分享下感受?聽到你話覺醒左有種感動,想聽下你分享

當時有種好特別嘅感覺, 感覺到自己唔同咗
同埋感到狂喜, 啲淚水標出嚟 , 係咁笑
最直接嘅講法係, 終於知道自己係邊個
同埋確實知道呢個肉體, 房嘅牆壁, 仲有地球都係困唔住我
我想去邊就去邊, 我係自由嘅

仲有另一個感覺係覺得好完整
"我"一直都喺度, "真理"一直都喺度, 點可能睇唔倒?
我終於"睇" 倒喇

同埋我係嚟地球旅行嘅, 地球係我嘅旅館
我嘅家喺"一" 嗰度

有個感覺係, 時間只係我哋創造出嚟嘅嘢, 同一架車, 一棟樹冇分別 (同樣係我哋創造出嚟嘅)

呢個如果無錯,係覺悟嘅一部分。非常之好,你已經進入左通向覺醒嘅第二步。記住一定要繼續練習,記住呢個感覺,呢啲真理就係所謂嘅真相,前年我都經歷過,了解到我落嚟地球係要協助地球,由於地球同人類有好強嘅連結,所以我會幫埋人。
的確,呢個世界你見到嘅都唔係最真實,我感覺到呢個世界有好多謊言同埋詐騙,但深信只要自己可以用光行事,分享光嘅一面出去,就一定可以令更多人跟隨光,就好似一百隻猴子嘅實驗咁

往後應該會有更具"挑戰性"嘅經歷,三色豆要加油。

咁下一步會點?

當然唔排除三色豆已經覺醒左,因為的確係有人會非常快。
用我做例子,當我有同三色豆講嘅野一樣嘅經歷後,我經歷左唔少嘅黑暗,令到我做唔到冥想,經常受到干擾,而且有自殺嘅想法浮現,果時嘅頻率好低好唔舒服。後來好彩重拾番光,並且繼續修行,先發現果時嘅黑暗係我經歷嘅一部分,讓我成長及得到更多"真理"。

每一個人都唔同,我只係一個分享,所以唔係個個人都會經歷到。

唔知你點定義快同慢,可能你只係用我喺post 分享嘅嘢嚟判斷,所以有咁嘅結論
經歷同感受冇可能三言兩語講得晒同表達得到
不過為免大家將靈性成長同"覺醒" 睇成好似讀完書就攞倒嘅畢業證書咁,我都分享多少少

的確,靈性成長唔係一朝一夕,更加唔係計數咁,有公式就計倒,搵倒答案
我由2008年開始接觸呢樣嘢,中間有斷過,有低沉過,有試過處於黑暗
我冇提,都唔打算詳談,因為佢哋對而家嘅我嚟講只係體驗,學習,尋常不過,冇需要特登攞出嚟講
仲有就係,我相信每個人嘅路都唔同,唔係話一定要經歷過某啲事先會覺醒
所以都冇打算將成個歷程講出嚟,唔希望大家走向唔屬於自己嘅路

我鼓勵大家除咗不斷問點做點做,不妨而家,呢一刻,就體驗吓自己嘅存在
同埋,視每一刻,每件事為學習,發挖同經驗自己嘅路
而唔係將自己擺落人哋條路度

三色豆講得岩呀,的確有好多人會覺得覺醒好容易,所以講清楚啲真係好少少。
你地有冇試過一聽到某樣野會不停喊,d眼淚係突然控制唔到咁湧出黎?

有,前世嘅資訊

如果係前世既資訊,今世接觸到會不停喊係咪代表上一世呢件事有d心願未了??

我個case 其實肯定係有樣嘢未完成,不過喺嗰個世界啲嘢唔係咁work 法嘅,因為返到去"上面"先係真正嘅"人生",呢到係暫時嘅"角色"。
所以個感覺係好似終於都recognise 到佢嘅存在,搵返佢,因為當時係同另一個人相識返。

有,前世嘅資訊

我個case 其實肯定係有樣嘢未完成,不過喺嗰個世界啲嘢唔係咁work 法嘅,因為返到去"上面"先係真正嘅"人生",呢到係暫時嘅"角色"。
所以個感覺係好似終於都recognise 到佢嘅存在,搵返佢,因為當時係同另一個人相識返。

相認返
老實講,下一階段嘅科技應該係研究靈科技
當我地有能力將依一切[虛無]嘅學說成為新技術,咁就好
好似突然好
其實好多人期待緊投巴分享
好想知隻"上入下出獸" 咩嚟
雖然睇落係2個人咁,但係我硬係形住隻獸個身好似黑洞咁拉長咗個人
定佢直腸直肚,咬斷個人再屙出嚟

定係有兩個入口

靈魂黎左肉體experience係咪包括experience sex?

thx

任何事過左火就會變壞,最重要平衡

我建議你去今年20個post 搵返噢巴對呢方面嘅回應

等你番黎繼續分享

其實外國有好多科學家做左d證實人類有靈同用念力可以同萬物有感應嘅研究,不過每次有成果準備發表嘅時候,果個科學家就會離奇失蹤或者死左。

曾經有一個科學家發明左一盞用念力去控制開關嘅燈,響要發佈之前佢就離奇自殺左。

詳情可以睇源場呢本書。

其實外國有好多科學家做左d證實人類有靈同用念力可以同萬物有感應嘅研究,不過每次有成果準備發表嘅時候,果個科學家就會離奇失蹤或者死左。

曾經有一個科學家發明左一盞用念力去控制開關嘅燈,響要發佈之前佢就離奇自殺左。

詳情可以睇源場呢本書。

誠實絲極力推介《源場》呢本書
不如另外開個post la

https://lihkg.com/thread/79113/page/1

呢度橫掂有個現成嘅,要轉過去嗎?

投巴 我稔我明左啲嘢
好似一切就同聖經預言嘅一樣
呢度好似有幅小picture咁
愈了解愈驚嚇 一切都太真實
離題一問,Freemasonry 到底係咪陰謀論所講咁邪惡?

thx

睇20歲post噢巴有講
自慰係極傷身
房事係男女交合、陰陽互補(唔戴套時),偶爾做下係有益的
今早睇完arrival
令我有深刻認識,到當一公怖有"人"存在或探訪我地時, 世界會點

會有很多人搶野打劫, 世界會亂一陣, 所以巴絲門快D存糧, 到你想買果時超市都被搶光

其實係咪真係要開始儲
因為黎緊呢年都有段長既時間唔係屋企人身邊
想為佢地打算下

參考下
今早睇完arrival
令我有深刻認識,到當一公怖有"人"存在或探訪我地時, 世界會點

會有很多人搶野打劫, 世界會亂一陣, 所以巴絲門快D存糧, 到你想買果時超市都被搶光

其實係咪真係要開始儲
因為黎緊呢年都有段長既時間唔係屋企人身邊
想為佢地打算下

參考下

成日笑佢其實佢先係最聰明
離離一題,枝結他搵得返
你哋嘅意識係好深、無窮無盡嘅, 你哋有唔同嘅意識層面。你哋而家個意識層面多數停留喺第三次元, 亦即係你哋嘅物質、肉身。如果你哋有睇過賽斯嘅書, 我相信你哋都對呢點略知一二。而家我要再話俾你哋知呢個係事實。你哋都係存在喺”多次元實相” 嘅, 只不過你哋嘅意識分咗喺唔同嘅層面, 而你哋未能自由地穿梭喺呢啲層面嘅意識, 所以你哋仍然停留喺呢個第三次元嘅層面。而呢個層面都框住咗你哋, 令你哋未能夠發揮你哋最大嘅能力, 原本已經有嘅能力。

你哋有啲人會問”咁我要做先可以擴展我嘅意識?” 我而家話俾你哋知 ------ 返回你哋嘅內在, 返回你哋嘅內心, 向你哋嘅內在尋求指引, 佢係你哋唯一可以相信嘅指引。

如果你問我”點樣可以尋回內在嘅指引?” 我會同你哋講 ------ “保持定靜。” 呢句說話係[三色豆] 所睇嘅一本書<<發現內在的鑽石>> 裏面嘅一句說話 ------ “保持定靜。” 我十分同意呢句說話, 我都將佢送俾你哋。如果你哋有機會, 都可以睇一睇呢本書。[三色豆] 會話俾你哋知呢本書嘅內容係點, 佢都從呢本書裏面學到好多嘢。你哋每一個人都有咁嘅能力去理解呢本書裏面嘅智慧, 因為佢哋係你與生俱來嘅智慧, 只係你哋嘅意識未擴展到呢個層面, 令你哋忘記咗你哋內在所擁有嘅智慧。

你哋有啲人感到迷失, 唔知道要點樣做, 點樣先可以向上, 點樣可以擴展你哋嘅智慧同意識, 點樣可以連接返你哋嘅高我、你哋原本嘅我、嗰個擁有無窮無盡嘅智慧、嗰個最本質、最核心、最內在嘅你哋。而家, 我就話俾你哋知點樣做。

但係, 我唔係講緊而家呢個物質嘅你哋就唔係你哋, 呢個係你哋意識嘅其中一個層面, 呢個都係你哋嘅一部份。你哋體驗緊嘅每一刻, 你哋呢一個人生都係你哋嘅一部份, 佢會成為你哋嘅核心。只不過, 我要話俾你哋知你哋嘅能力比你哋所以為嘅更加大、更加深、更無止境, 而你哋就不自知。

我唔希望你哋會浪費呢個能力同智慧, 我希望你哋可以同你哋嘅高我連結, 所以我急不及待地想透過[三色豆] 將呢番說話講出嚟, 希望能夠幫助倒你哋, 尋回你哋內在嘅光同內在嘅愛, 呢個都係我不斷提醒你哋嘅。

當你哋尋回內在嘅指引, 尋回你哋嘅”真我” 之後, 你哋就會明白我所講嘅說話。請記住, 我唔係要你哋相信我講嘅說話, 係要相信你哋自己, 你哋自己有嘅能力。

地球嘅朋友們、人類們, 請你哋相信自己, 相信你哋嘅內在。你哋所存在嘅實相, 我唔會話佢係假嘅, 但係你哋有好多嘅實相係同時體驗緊, 而你哋係不自知, 所以我希望你哋可以尋回佢哋, 返回你哋嘅核心。

光同愛同你哋同在。再見。

老實講, 我到而家都唔太明卡拉做咩咁心急想講呢堆嘢
個內容有啲我都唔太明白 (最明白係佢擺咗我上枱)
佢一講完就好似想嗱嗱林收線, 等我可以post 出嚟咁
總結我而家嘅心情係一堆問號, 同埋好眼瞓
所以, 早唞了咁多位

係咪外星人所講嘅要提升自己呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞