有冇人對宇宙同外星人好有興趣?(7.5)

1001 回覆
63 Like 9 Dislike
Lm
我想分享件事,lunch無事幹去左個地方吹風,有個印度人行埋黎話黎緊我好運,之後比張紙仔我,叫我拎住,佢問問題,我答既答案就係寫係紙入面,問左3次,全中。之後有同我祈禱,仲有叫我星期一唔食肉,好似係。同埋唔記得咩一星期同神兩次祈禱?因為小弟聽唔太清佢既英文。我真係好感動,有種打冷震。我完全冇諗過呢d事會發生我身上

有冇問你攞錢

冇,乜都無,我都驚比人呃

我都有撞過, 之後佢話咩屋企人小朋友要人照顧問我拎錢

最後佢同我祈左禱佢就走開左,佢西裝骨骨。Anyway, 無任何損失,好方面當係祝福,壞既暫時諗唔到,感恩。

最後佢同我祈左禱佢就走開左,佢西裝骨骨。Anyway, 無任何損失,好方面當係祝福,壞既暫時諗唔到,感恩。

你問左3個關於咩既問題

[/quote]

終於追到live 好chur呀
個post好大衝擊力
好多問題想問

想問投巴
我番教會 教導Bible係神所默示 准確無誤
但事實係點? 係咪比人抽走左好多?
抽走嘅就係關於外星人嘅部分?
點解唔比世人知道呢啲?

而且 喺Christian 個concept
耶穌 神 聖靈 係三為一體
因為神嘅恩典
所以派聖子黎為世人贖罪
我地只要相信 承認 悔改 就可以得救
以你所知係點樣呢?
有啲巴打話耶穌只係外星人之一
作為一個耶L 我真係心都離一離 心亂如麻

另外 人類圖嗰啲算唔算占卜? 因為信徒唔應該求神問卜(我試左 真心準 )
好多巴打提到出體冥想 提升靈性
重會見到好多妖靈 外星人 等
呢啲又係咪聖經講嘅"交鬼"?

Sor各位 我好長氣
但真係太多疑問
另外 呢個post令我對佛學有更深認識
當中真係有大智慧
好似投巴咁講 大picture真係無矛盾
希望投巴覆我
如果大家想討論下 都可以一齊吹下

利申: 一個好open-minded對神秘嘢有興趣嘅耶L
2:55pm 發夢成班有靈修既巴絲去救緊大家 包括自己家人 好似有外星人去侵略。大家組成一隊去打

Btw 岩岩亂祈禱想自己感冒想快啲好翻 依家發夢嚇醒左發現自己個鼻通左好多

我係咪追post追上腦

個post好大衝擊力
好多問題想問

想問投巴
點解唔比世人知道呢啲?

因為神嘅恩典
所以派聖子黎為世人贖罪
以你所知係點樣呢?

另外 人類圖嗰啲算唔算占卜? 因為信徒唔應該求神問卜(我試左 真心準 )

Sor各位 我好長氣
但真係太多疑問
當中真係有大智慧
希望投巴覆我

解下你心結
人類圖你當心理測驗,占卜定義係問未來既事
另外想問,幾年前 我fd病得好嚴重昏迷 佢話佢去過天堂
話嗰度好光好白好舒服 係從未見過嘅白
天同地都係連埋架 但行嘅每步都踏實 唔係飄
重有道好大嘅閘門 佢好想一齊排隊等開門
有好多人排緊隊 一個個咁點緊名
個個都一樣咁高但明明係唔同年紀性別等等
個個都見唔到塊面 好濛
用唔同語言溝通 但又溝通到
點名嘅人唔知係咪天使
一身白袍
戴住一頂好高既白帽 帽上有個紅色既十字圖案
佢淨係話佢知時候未到
佢就好開心咁拎轉身走
跟住就天地都一齊震盪
佢企唔穩好似要跌落去咁
跟住就醒左
喺病床發緊羊吊

有無巴絲知咩事呢 出體有無見過類似裝束呢

利申: 靈性高 陰陽眼
L[/quote]

解下你心結
人類圖你當心理測驗,占卜定義係問未來既事[/quote]

咁就好喇😢
想了解多啲newage嘢。

你問左3個關於咩既問題

我答左3個問題
1。叫我揀一款鐘意既花
2。叫我揀鐘意 num
3。問我女朋友幾歲,但我無,所以問我最近識既女性朋友,咁岩真係幾日前識左一個而我又知佢幾年出生

每個問題前佢就比我拎張紙,等我講完答案佢就叫我灘開張紙

Even 佢呃我,我都覺得佢好西利

個post好大衝擊力
好多問題想問

想問投巴
點解唔比世人知道呢啲?

因為神嘅恩典
所以派聖子黎為世人贖罪
以你所知係點樣呢?

Sor各位 我好長氣
但真係太多疑問
當中真係有大智慧
希望投巴覆我

利申: 一個好open-minded對神秘嘢有興趣嘅耶L[/quote]

https://docs.google.com/document/d/1jhaujr-J1cqaCEJhX3Q57hWo_Hv3DDe6vQFSr3WJ-xw/mobilebasic
如果你想以一個更奇怪的角度去睇依個世界,可以睇下依篇野。據說係同一個外星人的對話。

個post好大衝擊力
好多問題想問

想問投巴
點解唔比世人知道呢啲?

因為神嘅恩典
所以派聖子黎為世人贖罪
以你所知係點樣呢?

Sor各位 我好長氣
但真係太多疑問
當中真係有大智慧
希望投巴覆我

利申: 一個好open-minded對神秘嘢有興趣嘅耶L[/quote]

隔離post睇到
耶穌係外星人轉世黎到地球再升仙
佛/觀音係地球人修行完升仙

你問左3個關於咩既問題

我答左3個問題
1。叫我揀一款鐘意既花
2。叫我揀鐘意 num
3。問我女朋友幾歲,但我無,所以問我最近識既女性朋友,咁岩真係幾日前識左一個而我又知佢幾年出生

每個問題前佢就比我拎張紙,等我講完答案佢就叫我灘開張紙

Even 佢呃我,我都覺得佢好西利

呢種玩法都可以係心理暗示, 所以都唔算神化
利申 9 up
關於三位一體有少少問題,
如果耶穌係得道左既外星人 點解會話自己係神既兒子
所謂三位一體 會唔會指既係聖父=神、聖子=我地/生命、聖靈=靈魂?

個post好大衝擊力
好多問題想問

想問投巴
點解唔比世人知道呢啲?

因為神嘅恩典
所以派聖子黎為世人贖罪
以你所知係點樣呢?

Sor各位 我好長氣
但真係太多疑問
當中真係有大智慧
希望投巴覆我

隔離post睇到
佛/觀音係地球人修行完升仙[/quote]
巴打係邊個post見到 想睇
Post 1 : 55538
Post 2 : 56513
Post 3 : 59610
Post 4 : 63529
Post 5 : 65498
Post 6 : 67737

個post好大衝擊力
好多問題想問

想問投巴
點解唔比世人知道呢啲?

因為神嘅恩典
所以派聖子黎為世人贖罪
以你所知係點樣呢?

Sor各位 我好長氣
但真係太多疑問
當中真係有大智慧
希望投巴覆我

隔離post睇到
佛/觀音係地球人修行完升仙

巴打係邊個post見到 想睇[/quote]

20歲有陰陽眼你問我答 一系列post<------當中噢洩巴打有提及過
所謂三位一體 會唔會指既係聖父=神、聖子=我地/生命、聖靈=靈魂?

我作為耶L嘅理解係咁
聖父:創造神
聖子:創造神嘅獨生子 > 耶穌/耶和華 (又一問:佢地其實係咪同一樣嘢?)
聖靈:每個人內心都有嘅嘢 靈性愈高聖靈愈發光發熱
好似中國人講嘅良知 因為有佢 所以做衰嘢會心虛
亦會提醒人

我作為耶L嘅理解係咁
聖子:創造神嘅獨生子 &gt; 耶穌/耶和華 (又一問:佢地其實係咪同一樣嘢?)
亦會提醒人

另外我都必須承認 佢點三為一體呢
係超出左我認知同智慧
我稔唔通 好耐之前已經稔住死左要問下耶穌

我作為耶L嘅理解係咁
聖子:創造神嘅獨生子 &amp;gt; 耶穌/耶和華 (又一問:佢地其實係咪同一樣嘢?)
亦會提醒人

係超出左我認知同智慧

其實三位一體我又覺得可以咁理解
聽過King sir 講賽斯書,佢就話創造神係神聖既源頭,然後由呢個源頭會分裂出一d 大靈魂,呢d 靈魂亦可以分裂出好多個小靈魂(呢part 唔知實際有幾多層)但可以想像成我地人類就係分裂出黎既小靈魂,可以同屬一個靈魂本體

如果根據呢part 黎睇,又參考返投巴講既野,我會咁理解,聖父=創造神/神聖源頭, 聖子=高等靈魂/大靈魂,聖靈=天使( 神既獨立創造物),而人類嚴格黎講唔係三為一體其中一體。

對於聖靈果part, 有d newage 觀念係話每個人都會有守護天使。而出體post 放鬆D 巴打講過,SRT (spiratual response therapy )既角度係覺得靈魂投胎366,666次後就唔會再投胎,會成為天使之類既東西去幫助人。

我作為耶L嘅理解係咁
聖子:創造神嘅獨生子 &amp;amp;gt; 耶穌/耶和華 (又一問:佢地其實係咪同一樣嘢?)
亦會提醒人

係超出左我認知同智慧

聽過King sir 講賽斯書,佢就話創造神係神聖既源頭,然後由呢個源頭會分裂出一d 大靈魂,呢d 靈魂亦可以分裂出好多個小靈魂(呢part 唔知實際有幾多層)但可以想像成我地人類就係分裂出黎既小靈魂,可以同屬一個靈魂本體

如果根據呢part 黎睇,又參考返投巴講既野,我會咁理解,聖父=創造神/神聖源頭, 聖子=高等靈魂/大靈魂,聖靈=天使( 神既獨立創造物),而人類嚴格黎講唔係三為一體其中一體。

對於聖靈果part, 有d newage 觀念係話每個人都會有守護天使。而出體post 放鬆D 巴打講過,SRT (spiratual response therapy )既角度係覺得靈魂投胎366,666次後就唔會再投胎,會成為天使之類既東西去幫助人。

藉呢個機會都想問下巴打,我中學果陣決志信主,決完,無啦啦打晒大風大雨仲落雹, 但範圍只係粉嶺一個營地既範圍咁上下,但我地既角度望係全個天黑晒,本身係藍天,雲都無乜,但落左十分鐘就消失左,又變返藍天。check 返天文台無報導果日香港有大範圍既惡劣天氣,教會d 人好敏感,即刻係度諗呢諗路 。不過我都諗我係咪做錯d 咩, 但果陣係好誠心的。果日係我成世人見過最誇張最怪異既現象。

我作為耶L嘅理解係咁
聖子:創造神嘅獨生子 &amp;amp;amp;gt; 耶穌/耶和華 (又一問:佢地其實係咪同一樣嘢?)
亦會提醒人

係超出左我認知同智慧

藉呢個機會都想問下巴打,我中學果陣決志信主,決完,無啦啦打晒大風大雨仲落雹, 但範圍只係粉嶺一個營地既範圍咁上下,但我地既角度望係全個天黑晒,本身係藍天,雲都無乜,但落左十分鐘就消失左,又變返藍天。check 返天文台無報導果日香港有大範圍既惡劣天氣,教會d 人好敏感,即刻係度諗呢諗路 。不過我都諗我係咪做錯d 咩, 但果陣係好誠心的。果日係我成世人見過最誇張最怪異既現象。

更正
聖經表明上帝的名字是耶和華,他兒子的名字是耶穌

比佢嚇一嚇 咁你而家重有無信

更正
聖經表明上帝的名字是耶和華,他兒子的名字是耶穌

比佢嚇一嚇 咁你而家重有無信

我後來慢慢睇清果間教會既人既面目同心地,無再返去, 當然亦無去其他教會。講一個例子,果陣我青年團團長係我見過最nice 既人, 但有次單獨去佢屋企坐下,見住佢鬧佢六十幾歲既阿媽,話有客人係度,唔比佢出黎。 我 , 之後帶住呢個懷疑心態去睇其他人,發現好多人心術不正,多數係黎溝女,所以離開左。(我果間教會已經係最大最出名果間,基教)

後尾自己睇佛經,有一點諗唔通。睇到呢個post, 明左,所以你問我信唔信神,我信,但我唔會返教會。

我作為耶L嘅理解係咁
聖子:創造神嘅獨生子 &amp;amp;gt; 耶穌/耶和華 (又一問:佢地其實係咪同一樣嘢?)
亦會提醒人

係超出左我認知同智慧

多謝巴打解答 正 我會再睇多啲書再消化
[quote]關於三位一體有少少問題,

我作為耶L嘅理解係咁
亦會提醒人

係超出左我認知同智慧

多謝巴打解答 正 我會再睇多啲書再消化[/quote可以 Google 下靈知派所信同講既野,參考下思想下,話唔定解答到你。你尋求就必得著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞