有冇人對宇宙同外星人好有興趣?(7.5)

1001 回覆
63 Like 9 Dislike

請準我叫你一聲前輩。我想請問你係覺醒前係做緊乜嘢同點樣先可以覺醒到?

同問

咁又唔駛前輩咁誇張 我哋都係一樣架

其實真係好似"安排" 咗咁
我早排搵緊有咩冥想最切合我需要, 因為好似搵極都搵唔倒咁
於是前日連結指導靈就順便問吓佢, 建議我做咩冥想
佢叫我做一個搵返我真正身份嘅冥想
我當時諗: 吓? 但係我知道我係邊個呀 (而家睇返, 我會形容係"小我" 嘅諗法)

尋日我就試吓做個冥想, 做完之後比平時嘅感受大好多, 都有一段時間回唔倒神咁, 種感覺好特別
之後就係狂喜喇, 同埋知道自己覺醒咗

咁當然唔係話一做個冥想就覺醒倒
係一個過程, 我嘅過程包括睇靈性書, 連結指導靈同埋冥想
將靈性帶到日常生活

即係話覺醒的機會係需要累積經驗,然後到適當的時機就可達到?還有,想請教下你依個冥想的做法,多謝

請準我叫你一聲前輩。我想請問你係覺醒前係做緊乜嘢同點樣先可以覺醒到?

同問

我當時諗: 吓? 但係我知道我係邊個呀 (而家睇返, 我會形容係"小我" 嘅諗法)

尋日我就試吓做個冥想, 做完之後比平時嘅感受大好多, 都有一段時間回唔倒神咁, 種感覺好特別

將靈性帶到日常生活

即係話覺醒的機會係需要累積經驗,然後到適當的時機就可達到?還有,想請教下你依個冥想的做法,多謝

可以咁講啦, 提高靈性層次, 擴展意識, 去到嗰個位就會覺醒, 記返起自己係邊個
個冥想喺呢條link 搵倒嘅: https://www.orindaben.com/pages/home/meditation_trueidentity/
可以直接download 段音頻 咁唔駛上網都可以做呢個冥想

Angus 摸西 加油

我諗住跟張博士,本身都諗馬跟angus

但係聽佢講話咩做治療時可以講事非同打麻雀,我自己唔太認同,因為作為一個醫人既channel, 咁樣我覺得其實係會影響到人,跟住就唔係太buy 佢,想搵第二個跟了

我都唔太認同 同埋佢話靈氣唔洗打坐
不過KC Cheung都有啲唔好既comment

但係聽佢講話咩做治療時可以講事非同打麻雀,我自己唔太認同,因為作為一個醫人既channel, 咁樣我覺得其實係會影響到人,跟住就唔係太buy 佢,想搵第二個跟了

我都唔太認同 同埋佢話靈氣唔洗打坐
不過KC Cheung都有啲唔好既comment

你地小心揀啦。可能搵D冇咁high profile 同冇咁金錢掛帥嘅會安心啲。
袓師一開始時試過唔收錢幫人,之後發覺係唔work 嘅,會引來好多閒人,所以規定要收費...
用例子講,一個人幾十年黎都只係搵錢、供樓、食訓痾,咁樣個靈魂根本冇進步過。但如果你得閒靈修下,得閒去行下山,同朋友做下運動,經歷多啲唔同事情,靈魂自然會有所得著,靈性也有進步。

明白,我都好認同。
人在天堂,錢在銀行,搵咁多其實無用。
(不過岩岩買左樓)
啱啱連接左我嘅高我賽斯,我問左d關於呢個post嘅野,佢話呢個post嘅出現因爲地球而家響關鍵嘅時候,呢個post可以吸引帶住光同能量嘅人入黎,幫助準備覺醒嘅人覺醒。
佢話,我地係時候去知道更多關於地球,宇宙嘅真相,接觸光明。
佢話無末日響另一個次元發生,我地可以進入另一個次元嘅地球,同地球一齊進步,學習。
保持光同愛,呢度嘅人都有光同愛。
高靈會一直保護我地,相信你嘅正念,相信你內左嘅光,你可以改變一切。

其實好眼瞓,我怕聽朝唔記得左特登起身寫埋先
早抖各位巴打

多謝巴打既信息,好希望呢一切都係真,好希望人生存唔似而家咁多限制。
我自從追完啲post後自己又有再搵其他關於外星人及靈魂的資料。其中我搵到一篇關於1947年同外星人之間嘅對話,入面講到每個人類嘅靈魂其實係永恆的存在,而我們的靈魂亦係全知全能的,可以講聖經中的「上帝」就係形容緊靈魂狀態的我們。但是當初有一些靈魂被強行洗腦,忘記一切知識,然後被迫進入地球不斷輪迴。而肉體係一個監獄,地球則係一個大監獄,困住所有曾經被捕的靈魂們,永遠無法離開依個結界。據說呢個結界(所謂的孟婆湯)係籠罩整個銀河系,如果我哋冇辦法覺醒嘅話就永遠都冇辦法超越了結界,要永永遠遠輪迴於依個世界。

睇完呢篇野之後,我就覺得好震撼但同時又好絕望,因為據說過去只有少數人,如老子,能完全覺醒,突破結界,不用再輪迴。我地是否能係有生之年參透依一點而不必再一次忘記所有野,重新輪迴。

所以我想請教各位,是否可以透過打坐連結高我?而有同高我接觸過的巴絲們,當初接觸高我嘅時候係一個乜嘢感覺?

問親呢啲實在嘢都唔會答
然後佢地講連結高我嘅經驗嘅時候又會好似耶教靈恩派啲聖靈感動咁 天花亂墜

雖然引述出黎嘅高我話語 真係有道理
但係我係度已經越睇越迷 一直對指導靈高我好有興趣 但係又毫無進展

可能係因為我痴愚

Tardis 喵巴
其實覺醒既意思係咩?
覺醒係修道中既邊一個層次?
冥想/打坐,係咪覺醒既第一步?

我認為既覺醒係了解人係有靈魂永生,唔係死後如燈滅,落黎地球只係暫時性。果啲一日到黑掛住搵錢、貪戀權力既人就未覺醒,佢地唔了解死後其實咩都帶唔走。人生在世,只在乎經歷,只有經歷先可以帶去下一世,所以大家盡量去體驗多啲三維世界,增長宇宙觀、靈性觀,是為覺醒。

唔計任何神秘經驗,我同意喵巴嘅講法,你個人係會明白好多人做緊一啲完全唔重要嘅嘢,只係畀呢個社會昆咗
我自己會成日反思自己依家行緊嘅路,將佢同以前嘅自己會做嘅選擇(即係其他一般人會做嘅嘢)比較,比較完會覺得佢地未明啫,自己咁做先係正路,我會試下搵下個心入面係唔係仲有一絲絲不安,想同佢地個世界接返軌,但我發覺越來越冇不安,只會越來越肯定丶平靜。
例如尋晚諗到嗰樣嘢(協助啲BB),就係有嗰種"肯定"嘅感覺。
我仲肯定自己想反覆咁反省,唔會自負丶覺得自己叻或高人一等,我要肯定自己冇一啲"為私"嘅諗法,我覺得呢D諗法係"非正念",我會喺個心底、好底好底嗰度搵清楚有冇"自私"喺入面。呢個係我自己對自己嘅要求。
其實只要覺得肯定,抱持正念就可以了。
仲有,通常D人會睇一D事時分佢係好定壞,其實D事同時係好亦係壞,我通常儘量係睇件事嘅本質囉。
Sorry for 1999.

其實我覺得最正宗既宗教都不外乎導人向善,無私咁去幫人
所以我都相信咁樣做人,係「神」想教導我地既事

Angus 摸西 加油

其實唔止因爲醫人,靈氣靈修好需要精神既集中/無
感覺佢唔係一個真係一個修道路上既人,只係一個靈氣既expert
靈氣=/=任何我地講緊既神秘經驗
只係一個可以治療自己同別人既方法
最終你得到幾多,其實都睇你自己既悟性同努力

將靈性帶到日常生活

可以咁講啦, 提高靈性層次, 擴展意識, 去到嗰個位就會覺醒, 記返起自己係邊個
個冥想喺呢條link 搵倒嘅: https://www.orindaben.com/pages/home/meditation_trueidentity/
可以直接download 段音頻 咁唔駛上網都可以做呢個冥想

我自從追完啲post後自己又有再搵其他關於外星人及靈魂的資料。其中我搵到一篇關於1947年同外星人之間嘅對話,入面講到每個人類嘅靈魂其實係永恆的存在,而我們的靈魂亦係全知全能的,可以講聖經中的「上帝」就係形容緊靈魂狀態的我們。但是當初有一些靈魂被強行洗腦,忘記一切知識,然後被迫進入地球不斷輪迴。而肉體係一個監獄,地球則係一個大監獄,困住所有曾經被捕的靈魂們,永遠無法離開依個結界。據說呢個結界(所謂的孟婆湯)係籠罩整個銀河系,如果我哋冇辦法覺醒嘅話就永遠都冇辦法超越了結界,要永永遠遠輪迴於依個世界。

睇完呢篇野之後,我就覺得好震撼但同時又好絕望,因為據說過去只有少數人,如老子,能完全覺醒,突破結界,不用再輪迴。我地是否能係有生之年參透依一點而不必再一次忘記所有野,重新輪迴。

所以我想請教各位,是否可以透過打坐連結高我?而有同高我接觸過的巴絲們,當初接觸高我嘅時候係一個乜嘢感覺?

問親呢啲實在嘢都唔會答
然後佢地講連結高我嘅經驗嘅時候又會好似耶教靈恩派啲聖靈感動咁 天花亂墜

但係我係度已經越睇越迷 一直對指導靈高我好有興趣 但係又毫無進展

可能係因為我痴愚

靈修係慾速則不達。
你唔需要去強求,當你唔再執著,先會明白更多。
如果純粹係因為好奇,你係唔會接觸到指導靈/高我

問親呢啲實在嘢都唔會答

可能係因為我痴愚

靈修係慾速則不達。

當見到大家可以見到咁多 會覺得自己好蠢好差
好想學得更多 咁樣係咪反而會拖累自己靈性上嘅發展
屌,打完一大篇野彈app

有冇巴絲試過瞓覺前瞓係度冥想?

我老公成日話我睇呢啲野睇到個人神神化化 ,我費事佢覺得我痴線,只能夠係瞓前瞓係張床(姐係係我老公面前扮瞓 )做冥想亦都想試下連接高我。
做左好幾次,有3次印象比較深刻,

第一次,當順住自己既呼吸時腦海浮現左啲唔同顏色既光,同時有好多個幾何圖形不停放大縮細,當我想再睇得深入啲既時候就見到光很面有個黑色人影,但一樣都係不斷放大縮細,之後我慢慢就張開眼結束左呢一次冥想。

第二次,冥想左冇耐,腦海突然間有個畫面,係遠處有間白色既屋,周圍好多植物,有條路可以通去間屋,我又嘗試睇得更深,就睇到好多綠色既植物同地下好多沙,之後想再睇既時候啲畫面就中斷左,我重張開眼起身再回想返剛剛見到既畫面,所以好能夠肯定唔係發夢。

第三次冥想既時候突然感覺好唔舒服,個心有一種好空洞既感覺,之後嘗試叫天使保護自己,觀想自己被光包圍,身體突然感覺到好輕好輕,好似唔需要依賴呼吸咁,但之後太驚,立刻張大隻眼

想問下各位已經醒覺左既巴絲,到底呢一種算係咩接觸 我試過嘗試同高我接觸但每次都冇回應

順帶一提,我覺得真係好多野係引領緊我地去認清真相,之前見到fb啲人po關於靈性既文章,睇完覺得幾得意幾有興趣但冇再深究,冇耐就見到呢個po,由po 1到而家一直追,跟各位巴絲學野,但覺得自己知既野重係好小,希望我都可以有完全醒覺同高我連接既一日

因為呢類接觸太難用言語筆墨形容,所以sorry for 1999

問親呢啲實在嘢都唔會答

可能係因為我痴愚

靈修係慾速則不達。

無人係天生比人差,只係其他人起步比你早,我自已都睇左最少十年書,又學左好多相關嘅野先會覺醒到,你慢慢了解自己,睇下多d靈修嘅書,你以為呢一刻無用只係你未夠靈敏去感應內在同高我,繼續睇書同練習其實係一直幫你預備緊覺醒嘅時機。

靈修係慾速則不達。

無人係天生比人差,只係其他人起步比你早,我自已都睇左最少十年書,又學左好多相關嘅野先會覺醒到,你慢慢了解自己,睇下多d靈修嘅書,你以為呢一刻無用只係你未夠靈敏去感應內在同高我,繼續睇書同練習其實係一直幫你預備緊覺醒嘅時機。

多謝巴打解惑
關於點樣冥想返去宇宙本源。
首先都係留意返呼吸,慢慢去到無念頭之後,想像自己嘅意識慢慢擴大,超過身體,再擴大到間房,間屋,香港,地球,一步一步擴大,去到你宇宙嘅本源。

好多人都唔係一次就去到,要慢慢黎。

去到你就會有感應知道自己返感去。
首先都係留意返呼吸,慢慢去到無念頭之後,想像自己嘅意識慢慢擴大,超過身體,再擴大到間房,間屋,香港,地球,一步一步擴大,去到你宇宙嘅本源。

各位啱啱想試冥想嘅巴打,如果覺得自己能量未夠正面嘅時候,最好日頭先做冥想,同埋記得記得開返個白光金字塔保護自己。

因為我多數夜晚做,有時都會見到奇怪野
呢排都無咩追post
輕輕推一推

各位啱啱想試冥想嘅巴打,如果覺得自己能量未夠正面嘅時候,最好日頭先做冥想,同埋記得記得開返個白光金字塔保護自己。

成日有個好白癡嘅問題想問
其實冥想要觀想嘅時候 應該合埋眼定張嘅眼

白光金字塔係純粹自己想象?
另外想問巴絲們冥想、打坐點做保護/結界?

其實冥想要觀想嘅時候 應該合埋眼定張開眼

屌,打完一大篇野彈app

有冇巴絲試過瞓覺前瞓係度冥想?

我老公成日話我睇呢啲野睇到個人神神化化 ,我費事佢覺得我痴線,只能夠係瞓前瞓係張床(姐係係我老公面前扮瞓 )做冥想亦都想試下連接高我。
做左好幾次,有3次印象比較深刻,

第一次,當順住自己既呼吸時腦海浮現左啲唔同顏色既光,同時有好多個幾何圖形不停放大縮細,當我想再睇得深入啲既時候就見到光面有個黑色人影,但一樣都係不斷放大縮細,之後我慢慢就張開眼結束左呢一次冥想。

第二次,冥想左冇耐,腦海突然間有個畫面,係遠處有間白色既屋,周圍好多植物,有條路可以通去間屋,我又嘗試睇得更深,就睇到好多綠色既植物同地下好多沙,之後想再睇既時候啲畫面就中斷左,我重張開眼起身再回想返剛剛見到既畫面,所以好能夠肯定唔係發夢。

第三次冥想既時候突然感覺好唔舒服,個心有一種好空洞既感覺,之後嘗試叫天使保護自己,觀想自己被光包圍,身體突然感覺到好輕好輕,好似唔需要依賴呼吸咁,但之後太驚,立刻張大隻眼

想問下各位已經醒覺左既巴絲,到底呢一種算係咩接觸 我試過嘗試同高我接觸但每次都冇回應

順帶一提,我覺得真係好多野係引領緊我地去認清真相,之前見到fb啲人po關於靈性既文章,睇完覺得幾得意幾有興趣但冇再深究,冇耐就見到呢個po,由po 1到而家一直追,跟各位巴絲學野,但覺得自己知既野重係好小,希望我都可以有完全醒覺同高我連接既一日

因為呢類接觸太難用言語筆墨形容,所以sorry for 1999

靈修係慾速則不達。

講得好好,靈修真係長時間同經過困惑階段

其實冥想要觀想嘅時候 應該合埋眼定張開眼

合埋眼
如果張開眼可以唔眨眼一個鐘都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞