有冇人對宇宙同外星人好有興趣?(7.5)

1001 回覆
63 Like 9 Dislike
投巴我記得之前我問過你審判
你好似話遲啲會答
仲等緊

我都有問過投巴審判
我仲記得投巴話遲啲會講
我等梗嫁
因為我一直都好質疑基督教嘅天堂論
人類圖禁完出黎 之後要點睇 完全唔明

完全睇唔明

完全睇唔明

巴打快啲走,佢地就屌你
大家去比下意見,個人覺得分開學術同超自然會有利討論。

[url]整返個神秘台好唔好? https://lihkg.com/thread/54425/page/4?ref=ios - 分享自 LIHKG 討論區[/url]

完全睇唔明

逐項逐項google 啦巴打
自己搜尋搵答案都係樂趣之一

完全睇唔明

逐項逐項google 啦巴打
自己搜尋搵答案都係樂趣之一

最簡單 你見到兩個有紫色圈住既數字果d 係閘門 gate, 中間有顏色連接兩個閘門即係通左channel,你就google eg 34/57 通道 or 34/57 channel 睇你想要中定英解釋

連接左既channel 係代表你有既特質

得一半顏色既channel 係代表你未通晒,可以接觸有另一面通左既人去打通佢(好似係)

其實我都係search 返黎睇,同埋呢個post 未出現過人類圖專家,所以其實係度問真係無咩意思,自己搵中文料or 書睇會更有用

藉呢個機會都想問下巴打,我中學果陣決志信主,決完,無啦啦打晒大風大雨仲落雹, 但範圍只係粉嶺一個營地既範圍咁上下,但我地既角度望係全個天黑晒,本身係藍天,雲都無乜,但落左十分鐘就消失左,又變返藍天。check 返天文台無報導果日香港有大範圍既惡劣天氣,教會d 人好敏感,即刻係度諗呢諗路 。不過我都諗我係咪做錯d 咩, 但果陣係好誠心的。果日係我成世人見過最誇張最怪異既現象。

更正
聖經表明上帝的名字是耶和華,他兒子的名字是耶穌

比佢嚇一嚇 咁你而家重有無信

我後來慢慢睇清果間教會既人既面目同心地,無再返去, 當然亦無去其他教會。講一個例子,果陣我青年團團長係我見過最nice 既人, 但有次單獨去佢屋企坐下,見住佢鬧佢六十幾歲既阿媽,話有客人係度,唔比佢出黎。 我 , 之後帶住呢個懷疑心態去睇其他人,發現好多人心術不正,多數係黎溝女,所以離開左。(我果間教會已經係最大最出名果間,基教)

後尾自己睇佛經,有一點諗唔通。睇到呢個post, 明左,所以你問我信唔信神,我信,但我唔會返教會。

其實我覺得我對耶穌好有feel
反而我睇佛經,係覺得學到野,亦信佢既野。但係冇耶穌個種親切感。但係,我都唔會再返教會。但我信耶穌

食人族
唔通嘅動物都有不同營養
人類都好有營養
Yummy
有冇人睇過Emanuel Swedenborg本講佢出體去靈界嘅見聞嘅書?網上會搵到英文釋本。
斯威登堡(1688-1772)係瑞典科學家。

D獸咁鍾意食人嘅

上面入下面出

仲有之前個迦樓羅未解
美國 CIA 公開了其 「X 檔案圖書館」,各位有興趣的可以入去睇睇。
https://www.cia.gov/library/readingroom/collection/ufos-fact-or-fiction

有好多UFO FILE

有人有睇嗎?
你地點分邊d newage 書睇得過,邊d 係鳩up

有人有睇嗎?
你地點分邊d newage 書睇得過,邊d 係鳩up

我會搵到一啲match 我經歷過嘅嘢=有啲堅
cia 同fbi 係呢個 topic 上有咩分別??

請睇1.

另外投巴話帶佢既人係4. 既人

Fbi有參與地下組織(好似係)
CIA就應該係共濟會/光明會嗰一派,所以冇份(應該係)
[/quote]
我都有問過投巴審判
我仲記得投巴話遲啲會講
我等梗嫁
因為我一直都好質疑基督教嘅天堂論[/quote]

可能好多人都覺得基督教嘅天堂
係信徒死左之後會去嘅地方
但其實聖經唔係咁講
無論係唔係信徒
都係要等"主從天降臨"嘅時候受審判
到時死左嘅人會復活
壞人會被定罪丟入火湖

『因爲主必親自從天降臨,..那在基督裏死了的人必先復活,以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裏,在空中與主相遇,這樣我們就要和主永遠同在。』(帖前4:16,17)

天上的使者這樣應許先知但以理的:『你且去等候結局,因爲你必安息,到了末期你必起來享受你的福份。』(但12:13)

主說:『行善的復活得生,作惡的復活定罪。』(約5:28,29.參但12:2)。

惡人被投入火湖是在千禧年後。(啓20:5,7-15)

另外 唔係你話自己係信徒 就可以上天堂咁白痴嘅
聖經都話有好多假信徒
不過都唔係人去judge
神喺審判時會去判斷

咁唔信基督嘅好人都要落地獄?
其實呢方面好多爭議
但我認為唔係
而係會按各人嘅行為去決定
重申 係神判斷 唔係人判斷

啟示綠咁講:

2:23
我 又 要 殺 死 他 的 黨 類 、 叫 眾 教 會 知 道 、 我 是 那 察 看 人 肺 腑 心 腸 的 . 並 要 照 你 們 的 行 為 報 應 你 們 各 人 。
20:12
我 又 看 見 死 了 的 人 、 無 論 大 小 、 都 站 在 寶 座 前 . 案 卷 展 開 了 . 並 且 另 有 一 卷 展 開 、 就 是 生 命 冊 . 死 了 的 人 都 憑 著 這 些 案 卷 所 記 載 的 、 照 他 們 所 行 的 受 審 判 。

約翰一書
2:4 人若說我認識他、卻不遵守他的誡命、便是說謊話的、真理也不在他心裡了。
2:9 人若說自己在光明中、卻恨他的弟兄、他到如今還是在黑暗裡。

好,咁人死左去邊?
聖經話 係去陰間安息等待神再臨+審判+復活嘅日子
而靈會歸番神保存

雅各說:『我必悲哀著下陰間,到我兒子那裏。』

使徒彼得說:『弟兄們,先祖大衛的事,我可以明明的對你們說,他死了,也埋葬了,並且他的墳墓直到今日還在我們這裏..大衛並沒有升到天上。』(徒2:29,34)

但咁多位巴打講到輪迴轉世,究竟係應該點解讀呢
我未稔通 希望投巴會指點下迷津
其他巴絲歡迎吹下 有脆可以再up下

講真輪迴呢樣嘢即使我問教會,都無人比過一個令人信服嘅答案我
但有一樣嘢我可以肯定,
做耶L 當我真心去信 真係會感受到嗰種平安喜樂嘅
但我都會不斷去question佢
希望咁多經文無嚇親大家
啱啱連接左我嘅高我賽斯,我問左d關於呢個post嘅野,佢話呢個post嘅出現因爲地球而家響關鍵嘅時候,呢個post可以吸引帶住光同能量嘅人入黎,幫助準備覺醒嘅人覺醒。
佢話,我地係時候去知道更多關於地球,宇宙嘅真相,接觸光明。
佢話無末日響另一個次元發生,我地可以進入另一個次元嘅地球,同地球一齊進步,學習。
保持光同愛,呢度嘅人都有光同愛。
高靈會一直保護我地,相信你嘅正念,相信你內左嘅光,你可以改變一切。

其實好眼瞓,我怕聽朝唔記得左特登起身寫埋先
早抖各位巴打
啱啱連接左我嘅高我賽斯,我問左d關於呢個post嘅野,佢話呢個post嘅出現因爲地球而家響關鍵嘅時候,呢個post可以吸引帶住光同能量嘅人入黎,幫助準備覺醒嘅人覺醒。
佢話,我地係時候去知道更多關於地球,宇宙嘅真相,接觸光明。
佢話無末日響另一個次元發生,我地可以進入另一個次元嘅地球,同地球一齊進步,學習。
保持光同愛,呢度嘅人都有光同愛。
高靈會一直保護我地,相信你嘅正念,相信你內左嘅光,你可以改變一切。

其實好眼瞓,我怕聽朝唔記得左特登起身寫埋先
早抖各位巴打

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞