有冇人對宇宙同外星人好有興趣?(7.5)

1001 回覆
63 Like 9 Dislike
[quote]

我後來慢慢睇清果間教會既人既面目同心地,無再返去, 當然亦無去其他教會。講一個例子,果陣我青年團團長係我見過最nice 既人, 但有次單獨去佢屋企坐下,見住佢鬧佢六十幾歲既阿媽,話有客人係度,唔比佢出黎。 我 , 之後帶住呢個懷疑心態去睇其他人,發現好多人心術不正,多數係黎溝女,所以離開左。(我果間教會已經係最大最出名果間,基教)

後尾自己睇佛經,有一點諗唔通。睇到呢個post, 明左,所以你問我信唔信神,我信,但我唔會返教會。

講得啱呀 教會嘅腐敗嘢 新聞都報唔少
不過任何宗教都有負面新聞
愈大唔代表愈好 有時愈大愈似間公司
高層爭名奪利
好彩我遇到嘅信徒都比較好

你基礎都未穩定就已經遇到咁嘅事
真係可惜
我想分享件事,lunch無事幹去左個地方吹風,有個印度人行埋黎話黎緊我好運,之後比張紙仔我,叫我拎住,佢問問題,我答既答案就係寫係紙入面,問左3次,全中。之後有同我祈禱,仲有叫我星期一唔食肉,好似係。同埋唔記得咩一星期同神兩次祈禱?因為小弟聽唔太清佢既英文。我真係好感動,有種打冷震。我完全冇諗過呢d事會發生我身上

有冇問你攞錢

冇,乜都無,我都驚比人呃

呃人錢嫁
利 尖咀返工成日見
我想分享件事,lunch無事幹去左個地方吹風,有個印度人行埋黎話黎緊我好運,之後比張紙仔我,叫我拎住,佢問問題,我答既答案就係寫係紙入面,問左3次,全中。之後有同我祈禱,仲有叫我星期一唔食肉,好似係。同埋唔記得咩一星期同神兩次祈禱?因為小弟聽唔太清佢既英文。我真係好感動,有種打冷震。我完全冇諗過呢d事會發生我身上

有冇問你攞錢

冇,乜都無,我都驚比人呃

呃人錢嫁
利 尖咀返工成日見

明白,咁真係好彩,冇錢財損失
不過果幾條問題真係唔知點解佢已經寫定左,我已經諗d奇怪,佢亦冇引導我。
花,數字,年齡,最近識既女性朋友年齡,寫低曬好震撼,仲諗係咪魔術
[quote]

我後來慢慢睇清果間教會既人既面目同心地,無再返去, 當然亦無去其他教會。講一個例子,果陣我青年團團長係我見過最nice 既人, 但有次單獨去佢屋企坐下,見住佢鬧佢六十幾歲既阿媽,話有客人係度,唔比佢出黎。 我 , 之後帶住呢個懷疑心態去睇其他人,發現好多人心術不正,多數係黎溝女,所以離開左。(我果間教會已經係最大最出名果間,基教)

後尾自己睇佛經,有一點諗唔通。睇到呢個post, 明左,所以你問我信唔信神,我信,但我唔會返教會。

講得啱呀 教會嘅腐敗嘢 新聞都報唔少
不過任何宗教都有負面新聞
愈大唔代表愈好 有時愈大愈似間公司
高層爭名奪利
好彩我遇到嘅信徒都比較好

你基礎都未穩定就已經遇到咁嘅事
真係可惜

都係架,不過隨緣,將來有機會遇到有愛既教會可能我都會想返下

我係睇 <<開放通靈:如何連結你的指導靈>>, 內容主要係兩位指導靈透過兩位作者嘅口講出嚟嘅
佢哋喺美國有開通靈班, 後來指導靈建議將課程內容寫成書, 所以就有呢本書
http://www.books.com.tw/products/0010733590

本書好詳細咁講指導靈係咩嚟, 仲有好多練習一步步咁連結自己嘅指導靈
佢冇特別提到點樣連結不同嘅高次元靈體, 不過話唔定可以幫倒你連結其他高靈
我月頭喺三聯見過有呢本書賣, 可以去睇吓

分享吓,我兩星期前都只係cd rom 默默咁追開post
有日放假去圖書館唔知點解誤打誤撞就睇到絲打介紹嘅呢本書...畀本書吸引借咗嚟睇
而家追到呢度真係覺得好似有嘢引導緊我咁
雖然我都只係啱啱接觸,仲唔係好睇得明啲內容

要睇倒嘅自然會睇倒
有咩睇唔明或者想分享嘅都可以傾吓

終於拎左書

終於拎左書

嗚呀!雄巴終於攞咗書喇,快啲睇啦快啲睇啦
外星人=墮天使
撒旦有關?
https://img.eservice-hk.net/upload/2017/01/18/164521_14d923530559e36cbff53e82b6f87182.jpg

終於拎左書

好 睇完返黎同你討論下
想問投巴精神病人在世既任務係咩?
佢地生存得好撚辛苦,點解會咁?
我係一開始開post既巴打
我突然消失左 係因為我發覺身邊越黎越多奇怪野發生 詳情唔講 不過都有提過部電腦訓訓下會半夜自動開著 所以我覺得我都係應該唔好再插手 亦都無再追post 我講既係咁多

咁你冇再理呢個post 之後係咪真係冇奇怪事發生?
https://img.eservice-hk.net/upload/2017/01/18/164521_14d923530559e36cbff53e82b6f87182.jpg

終於拎左書

好 睇完返黎同你討論下

極慢速推post..
想問投巴精神病人在世既任務係咩?
佢地生存得好撚辛苦,點解會咁?

呢個世界係有因果,做錯事總要找數
2:55am 發夢成班有靈修既巴絲去救緊大家 包括自己家人 好似有外星人去侵略。大家組成一隊去打

Btw 岩岩亂祈禱想自己感冒想快啲好翻 依家發夢嚇醒左發現自己個鼻通左好多

我係咪追post追上腦
Post 1 : 55538
Post 2 : 56513
Post 3 : 59610
Post 4 : 63529
Post 5 : 65498
Post 6 : 67737

咩黎
2:55am 發夢成班有靈修既巴絲去救緊大家 包括自己家人 好似有外星人去侵略。大家組成一隊去打

Btw 岩岩亂祈禱想自己感冒想快啲好翻 依家發夢嚇醒左發現自己個鼻通左好多

我係咪追post追上腦

上面好似有個巴打又係咁

我係咪追post追上腦

上面好似有個巴打又係咁

屌原來同一個人黎 自膠
意大利地震
意大利地震

求有料到外星人電影推薦
求有料到外星人電影推薦

Keroro軍曹大電影
Post 1 : 55538
Post 2 : 56513
Post 3 : 59610
Post 4 : 63529
Post 5 : 65498
Post 6 : 67737

咩黎

今年20 嗰六個post 嘅編號

終於追到live 好chur呀
個post好大衝擊力
好多問題想問

想問投巴
我番教會 教導Bible係神所默示 准確無誤
但事實係點? 係咪比人抽走左好多?
抽走嘅就係關於外星人嘅部分?
點解唔比世人知道呢啲?

而且 喺Christian 個concept
耶穌 神 聖靈 係三為一體
因為神嘅恩典
所以派聖子黎為世人贖罪
我地只要相信 承認 悔改 就可以得救
以你所知係點樣呢?
有啲巴打話耶穌只係外星人之一
作為一個耶L 我真係心都離一離 心亂如麻

另外 人類圖嗰啲算唔算占卜? 因為信徒唔應該求神問卜(我試左 真心準 )
好多巴打提到出體冥想 提升靈性
重會見到好多妖靈 外星人 等
呢啲又係咪聖經講嘅"交鬼"?

Sor各位 我好長氣
但真係太多疑問
另外 呢個post令我對佛學有更深認識
當中真係有大智慧
好似投巴咁講 大picture真係無矛盾
希望投巴覆我
如果大家想討論下 都可以一齊吹下

利申: 一個好open-minded對神秘嘢有興趣嘅耶L[/quote]

1. 聖經係根據神的話由先知寫再後世被編輯同翻譯,原來意思係點冇人知,所以先有咁多解經學者去研究,每個人睇法都可以唔同。完全唔係準確無誤,但大方向係最貼近真相

2. 有好多先知古蹟文本係無被納入聖經,上網查下會知,大衛有一卷異象書係冇被納入,而當中講左好多未來野,算係啟示錄前傳

3. 中世紀開始宗教已經係權力者控制人眾最強手段之一

4. 我不斷都講所有野起源自唯一創造神,我唔知聖經果個係咪唯一果個,三爲一體重點係源,起始個能量,一體同源唔同形態唔難理解,如果以我地智慧,你可以諗下 冰,水,蒸氣,三爲一體卻唔同顯性外表,深d E=mc^2 , 質量,能量,速度可以互通同源

5. 贖罪,信心,審判我一直未講因爲要打好大篇野同埋冇人想聽

6. 只要聖經果神唔係唯一創造神, 耶蘇就會跌落高次元神/(人)呢個界別,我睇左十幾廿年都搵唔到更好的去信

7. 聖經度都出現好多獸,邪靈,天使等,世上絕對有鬼同靈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞