有冇人對宇宙同外星人好有興趣?(7.5)

1001 回覆
63 Like 9 Dislike

覺醒左好多年啦,等你地咋

Tardis 喵巴
其實覺醒既意思係咩?
覺醒係修道中既邊一個層次?
冥想/打坐,係咪覺醒既第一步?

我認為既覺醒係了解人係有靈魂永生,唔係死後如燈滅,落黎地球只係暫時性。果啲一日到黑掛住搵錢、貪戀權力既人就未覺醒,佢地唔了解死後其實咩都帶唔走。人生在世,只在乎經歷,只有經歷先可以帶去下一世,所以大家盡量去體驗多啲三維世界,增長宇宙觀、靈性觀,是為覺醒。

唔計任何神秘經驗,我同意喵巴嘅講法,你個人係會明白好多人做緊一啲完全唔重要嘅嘢,只係畀呢個社會昆咗
我自己會成日反思自己依家行緊嘅路,將佢同以前嘅自己會做嘅選擇(即係其他一般人會做嘅嘢)比較,比較完會覺得佢地未明啫,自己咁做先係正路,我會試下搵下個心入面係唔係仲有一絲絲不安,想同佢地個世界接返軌,但我發覺越來越冇不安,只會越來越肯定丶平靜。
例如尋晚諗到嗰樣嘢(協助啲BB),就係有嗰種"肯定"嘅感覺。
我仲肯定自己想反覆咁反省,唔會自負丶覺得自己叻或高人一等,我要肯定自己冇一啲"為私"嘅諗法,我覺得呢D諗法係"非正念",我會喺個心底、好底好底嗰度搵清楚有冇"自私"喺入面。呢個係我自己對自己嘅要求。
其實只要覺得肯定,抱持正念就可以了。
仲有,通常D人會睇一D事時分佢係好定壞,其實D事同時係好亦係壞,我通常儘量係睇件事嘅本質囉。
Sorry for 1999.
我自從追完啲post後自己又有再搵其他關於外星人及靈魂的資料。其中我搵到一篇關於1947年同外星人之間嘅對話,入面講到每個人類嘅靈魂其實係永恆的存在,而我們的靈魂亦係全知全能的,可以講聖經中的「上帝」就係形容緊靈魂狀態的我們。但是當初有一些靈魂被強行洗腦,忘記一切知識,然後被迫進入地球不斷輪迴。而肉體係一個監獄,地球則係一個大監獄,困住所有曾經被捕的靈魂們,永遠無法離開依個結界。據說呢個結界(所謂的孟婆湯)係籠罩整個銀河系,如果我哋冇辦法覺醒嘅話就永遠都冇辦法超越了結界,要永永遠遠輪迴於依個世界。

睇完呢篇野之後,我就覺得好震撼但同時又好絕望,因為據說過去只有少數人,如老子,能完全覺醒,突破結界,不用再輪迴。我地是否能係有生之年參透依一點而不必再一次忘記所有野,重新輪迴。

所以我想請教各位,是否可以透過打坐連結高我?而有同高我接觸過的巴絲們,當初接觸高我嘅時候係一個乜嘢感覺?
有無巴絲組隊一齊去體驗srt
我尋日碌到一間叫House Of Light既野有體驗講座

利申 唔識srt 亦非打手
之前係第二個post有巴打同我講我high-self叫我學srt 好想狗衝

之前係第二個post有巴打同我講我high-self叫我學srt 好想狗衝

有興趣
但佢個免費體驗唔係得1月4號咋咩?!
我同老公都報左名學靈氣班
因為我由十幾歲開始已經有留意new age 神秘學既野
叫到比佢感受性同知多啲
我會一路同佢一齊尋找番自己 提升自己

宜個post係個好好既契機,令我重新接觸番放下多年神秘學,都係一個緣份

想問,如果成日發同一個故事背景既夢,係咪代表有可能係前世?有幾個故事既夢,成日都會發,唔同既年代。不過我相信 要到我接觸到高我時先會知道

我都報左,絲打你跟邊個學?

Angus 摸西 加油

我諗住跟張博士,本身都諗馬跟angus

我都報左,絲打你跟邊個學?

Angus 摸西 加油

我諗住跟張博士,本身都諗馬跟angus

但係聽佢講話咩做治療時可以講事非同打麻雀,我自己唔太認同,因為作為一個醫人既channel, 咁樣我覺得其實係會影響到人,跟住就唔係太buy 佢,想搵第二個跟了
我自從追完啲post後自己又有再搵其他關於外星人及靈魂的資料。其中我搵到一篇關於1947年同外星人之間嘅對話,入面講到每個人類嘅靈魂其實係永恆的存在,而我們的靈魂亦係全知全能的,可以講聖經中的「上帝」就係形容緊靈魂狀態的我們。但是當初有一些靈魂被強行洗腦,忘記一切知識,然後被迫進入地球不斷輪迴。而肉體係一個監獄,地球則係一個大監獄,困住所有曾經被捕的靈魂們,永遠無法離開依個結界。據說呢個結界(所謂的孟婆湯)係籠罩整個銀河系,如果我哋冇辦法覺醒嘅話就永遠都冇辦法超越了結界,要永永遠遠輪迴於依個世界。

睇完呢篇野之後,我就覺得好震撼但同時又好絕望,因為據說過去只有少數人,如老子,能完全覺醒,突破結界,不用再輪迴。我地是否能係有生之年參透依一點而不必再一次忘記所有野,重新輪迴。

所以我想請教各位,是否可以透過打坐連結高我?而有同高我接觸過的巴絲們,當初接觸高我嘅時候係一個乜嘢感覺?

我都係決定同大家分享一樣嘢先瞓
其實頭先睇賽斯嘅說話令我有一番感觸同喜悅
佢話呢個post 出現係要令準備覺醒嘅人覺醒
我想講真係咁樣
因為……我尋晚覺醒咗 (即係啱啱嗰晚)

我都睇倒呢個post 入面嘅人已經喺覺醒路上
最好嘅已經安排咗,順住內在嘅指引去做就會踏上最快嘅路

多謝三色豆
我莫名其妙一直被依個post吸引著
由post1到依家7.5一直留意著

我都係,欲擺不能,但感覺到係有益,一齊加油

恭喜三色豆

三色絲可唔可以分享下感受?聽到你話覺醒左有種感動,想聽下你分享

當時有種好特別嘅感覺, 感覺到自己唔同咗
同埋感到狂喜, 啲淚水標出嚟 , 係咁笑
最直接嘅講法係, 終於知道自己係邊個
同埋確實知道呢個肉體, 房嘅牆壁, 仲有地球都係困唔住我
我想去邊就去邊, 我係自由嘅

仲有另一個感覺係覺得好完整
"我"一直都喺度, "真理"一直都喺度, 點可能睇唔倒?
我終於"睇" 倒喇

同埋我係嚟地球旅行嘅, 地球係我嘅旅館
我嘅家喺"一" 嗰度

有個感覺係, 時間只係我哋創造出嚟嘅嘢, 同一架車, 一棟樹冇分別 (同樣係我哋創造出嚟嘅)
咁多位巴絲,豐富你地既靈魂/靈性/意識,而不是只餵飽肉體(大部分人都只係咁)。

體驗物質世界故之言要, 但更重要係明白點解要體驗, 點先係體驗
其實我都係平時吹水台到搵d得意既post睇 次次一見到呢個post都會即刻按入黎睇(post1到宜家都係斷斷續續咁睇)想問要覺醒係咪勤做冥想或者出體?因為我成日都感覺到有種能量想係身體到爆出黎

其實每個人嘅方式都唔同, 冥想係其中一個途徑幫你向內搵返你係邊個

有興趣

有興趣

我都有興趣

恭喜三色豆

三色絲可唔可以分享下感受?聽到你話覺醒左有種感動,想聽下你分享

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

有個感覺係, 時間只係我哋創造出嚟嘅嘢, 同一架車, 一棟樹冇分別 (同樣係我哋創造出嚟嘅)

我當年覺醒都係覺得自己前所未有咁完整,有一種知道自己同宇宙本身係一體嘅感覺,每一次做冥想返去宇宙嘅本源能量都會有一種感動。

覺醒左之後,睇呢個世界同人類嘅睇法都會唔同左好多。

當然覺醒唔係突破間一下發生,而係慢慢經歷好多野,你嘅高我會一直帶你行到覺醒嘅一步。

好開心臨瞓前睇倒呢番說話
我都覺得呢個post 嘅出現係要喚醒更多人!!

多謝誠實絲同賽斯嘅講解 一齊同地球成長吧, 帶住光同愛

我其實頭先都突然間有個諗法,我地要準備,為新出世嘅嗰班BB準備,我地會擔任社會上一啲位置,等佢地成長期間有我地睇住,準備好佢地,等之後做嘢方便D...
唔知係咪我諗多咗,但我感覺咁係啱嘅

Ta 絲應該無諗多,咁啱我之前係出體post , 放鬆d 巴打幫我做既SRT 結果有講過呢樣野(可睇圖,我覺得我highself 講既野都值得分享比大家參考下)

我相信到左適當時候,我地應該會知點做

btw 多謝誠實絲同賽斯,睇緊你本書啊賽斯

我好鐘意你嘅higher self 講嘅嘢, 特別係嗰個靈性道理

恭喜三色豆

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

請準我叫你一聲前輩。我想請問你係覺醒前係做緊乜嘢同點樣先可以覺醒到?

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

請準我叫你一聲前輩。我想請問你係覺醒前係做緊乜嘢同點樣先可以覺醒到?

同問

有興趣

我都有興趣

我留telegram 約定點?

恭喜三色豆

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

我當年覺醒都係覺得自己前所未有咁完整,有一種知道自己同宇宙本身係一體嘅感覺,每一次做冥想返去宇宙嘅本源能量都會有一種感動。

覺醒左之後,睇呢個世界同人類嘅睇法都會唔同左好多。

當然覺醒唔係突破間一下發生,而係慢慢經歷好多野,你嘅高我會一直帶你行到覺醒嘅一步。

係呀! 諗返起真係慢慢引導我嚟到呢步, 所以我都好感謝宇宙, 光之靈, 仲有指導靈卡拉
而家我睇任何嘢都會帶住愛

誠實絲可唔可以分享吓返去本源嘅冥想?

恭喜三色豆

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

太好了!

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

同問

咁又唔駛前輩咁誇張 我哋都係一樣架

其實真係好似"安排" 咗咁
我早排搵緊有咩冥想最切合我需要, 因為好似搵極都搵唔倒咁
於是前日連結指導靈就順便問吓佢, 建議我做咩冥想
佢叫我做一個搵返我真正身份嘅冥想
我當時諗: 吓? 但係我知道我係邊個呀 (而家睇返, 我會形容係"小我" 嘅諗法)

尋日我就試吓做個冥想, 做完之後比平時嘅感受大好多, 都有一段時間回唔倒神咁, 種感覺好特別
之後就係狂喜喇, 同埋知道自己覺醒咗

咁當然唔係話一做個冥想就覺醒倒
係一個過程, 我嘅過程包括睇靈性書, 連結指導靈同埋冥想
將靈性帶到日常生活

恭喜三色豆

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

太好了!

好期待大家都覺醒, 我知道每個人都能夠覺醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞