有冇人對宇宙同外星人好有興趣?(7.5)

1001 回覆
63 Like 9 Dislike

三色絲可唔可以分享下感受?聽到你話覺醒左有種感動,想聽下你分享

當時有種好特別嘅感覺, 感覺到自己唔同咗
同埋感到狂喜, 啲淚水標出嚟 , 係咁笑
最直接嘅講法係, 終於知道自己係邊個
同埋確實知道呢個肉體, 房嘅牆壁, 仲有地球都係困唔住我
我想去邊就去邊, 我係自由嘅

仲有另一個感覺係覺得好完整
"我"一直都喺度, "真理"一直都喺度, 點可能睇唔倒?
我終於"睇" 倒喇

同埋我係嚟地球旅行嘅, 地球係我嘅旅館
我嘅家喺"一" 嗰度

有個感覺係, 時間只係我哋創造出嚟嘅嘢, 同一架車, 一棟樹冇分別 (同樣係我哋創造出嚟嘅)

呢個如果無錯,係覺悟嘅一部分。非常之好,你已經進入左通向覺醒嘅第二步。記住一定要繼續練習,記住呢個感覺,呢啲真理就係所謂嘅真相,前年我都經歷過,了解到我落嚟地球係要協助地球,由於地球同人類有好強嘅連結,所以我會幫埋人。
的確,呢個世界你見到嘅都唔係最真實,我感覺到呢個世界有好多謊言同埋詐騙,但深信只要自己可以用光行事,分享光嘅一面出去,就一定可以令更多人跟隨光,就好似一百隻猴子嘅實驗咁

往後應該會有更具"挑戰性"嘅經歷,三色豆要加油。

咁下一步會點?

當然唔排除三色豆已經覺醒左,因為的確係有人會非常快。
用我做例子,當我有同三色豆講嘅野一樣嘅經歷後,我經歷左唔少嘅黑暗,令到我做唔到冥想,經常受到干擾,而且有自殺嘅想法浮現,果時嘅頻率好低好唔舒服。後來好彩重拾番光,並且繼續修行,先發現果時嘅黑暗係我經歷嘅一部分,讓我成長及得到更多"真理"。

每一個人都唔同,我只係一個分享,所以唔係個個人都會經歷到。
我自從追完啲post後自己又有再搵其他關於外星人及靈魂的資料。其中我搵到一篇關於1947年同外星人之間嘅對話,入面講到每個人類嘅靈魂其實係永恆的存在,而我們的靈魂亦係全知全能的,可以講聖經中的「上帝」就係形容緊靈魂狀態的我們。但是當初有一些靈魂被強行洗腦,忘記一切知識,然後被迫進入地球不斷輪迴。而肉體係一個監獄,地球則係一個大監獄,困住所有曾經被捕的靈魂們,永遠無法離開依個結界。據說呢個結界(所謂的孟婆湯)係籠罩整個銀河系,如果我哋冇辦法覺醒嘅話就永遠都冇辦法超越了結界,要永永遠遠輪迴於依個世界。

睇完呢篇野之後,我就覺得好震撼但同時又好絕望,因為據說過去只有少數人,如老子,能完全覺醒,突破結界,不用再輪迴。我地是否能係有生之年參透依一點而不必再一次忘記所有野,重新輪迴。

所以我想請教各位,是否可以透過打坐連結高我?而有同高我接觸過的巴絲們,當初接觸高我嘅時候係一個乜嘢感覺?

巴打,其實你講嘅野喺前幾個post我都有講過一樣嘅意思,不過可能我講得唔詳細,所以無咩人理。希望有人會相信你講嘅野。

連接高我最快捷嘅方法就係做多啲內在嘅修行,並且要對所有野持開放嘅意見。如果唔夠開放,當高我同你連接果陣,你會以為自己有幻聽幻覺,到時搞到有精神病就唔好啦。另外,要有分辦正邪嘅心並要凡事思考,唔止高我會同你連接,有啲低頻嘅(人)亦有機會同你連接,然後將你導向死亡。為左防止呢啲事發生,高我喺你準備好之前唔會同你連接,確保你真係安全。

多謝港大巴打 。我再想問下打坐(集中呼吸)同冥想有冇衝突?定係其實做其中一樣都有相同效果?

無衝突,而打坐果陣集中呼吸更可以令自己冥想嘅效果更佳,因為會專注左好多。

呢個如果無錯,係覺悟嘅一部分。非常之好,你已經進入左通向覺醒嘅第二步。記住一定要繼續練習,記住呢個感覺,呢啲真理就係所謂嘅真相,前年我都經歷過,了解到我落嚟地球係要協助地球,由於地球同人類有好強嘅連結,所以我會幫埋人。
的確,呢個世界你見到嘅都唔係最真實,我感覺到呢個世界有好多謊言同埋詐騙,但深信只要自己可以用光行事,分享光嘅一面出去,就一定可以令更多人跟隨光,就好似一百隻猴子嘅實驗咁

咁下一步會點?

用我做例子,當我有同三色豆講嘅野一樣嘅經歷後,我經歷左唔少嘅黑暗,令到我做唔到冥想,經常受到干擾,而且有自殺嘅想法浮現,果時嘅頻率好低好唔舒服。後來好彩重拾番光,並且繼續修行,先發現果時嘅黑暗係我經歷嘅一部分,讓我成長及得到更多"真理"。

我都好唔鍾意接通人地D -ve energy. 谷住喺度好辛苦,所以先荒廢咗...
無論喺呢度、喺電話丶email 丶whatsapp 丶telegram ,全部都有。

咁下一步會點?

我都好唔鍾意接通人地D -ve energy. 谷住喺度好辛苦,所以先荒廢咗...
無論喺呢度、喺電話丶email 丶whatsapp 丶telegram ,全部都有。

其實日常中真係會有好多負能量,但係我會選擇轉化而非逃避,而且負能量如果"小心"利用,亦可以令自己有更佳嘅正向修行。

其實日常中真係會有好多負能量,但係我會選擇轉化而非逃避,而且負能量如果"小心"利用,亦可以令自己有更佳嘅正向修行。

我其實特登讀咗個psy master 為咗學點樣幫人

我其實特登讀咗個psy master 為咗學點樣幫人

諗住D人會信科學,用呢個方法切入去幫會願聽D
追post 追到第5,但有d關於外星靈魂既野想請教下誠實絲同大家
頭先掛住睇書,漏左枝結他係巴士 ...

去總站搵

去總站搵

係到睇緊靈性覺醒本書,跟住中左落車,點知返到屋企休息左陣想練野先發覺自己冇拎,跑左去總站話冇,依家唔知點

係,我以前係毒撚一個,唔想同人溝通。之後無啦啦出體,接觸左newage資料十幾年,由相信到唔相信再變返相信,中間都試過好困惑,因為成日比人話低能白痴,信啲咁野。

我以前細個1x歲時好迷new age同水晶 白魔法等等
比我屋企人笑鳩我 屋企人講既說話大家應該都會估到大概係咩
直到宜家見到宜個post同今年20歲個post先重新執番起

應該好多人都沉睡左一排,之後連登咁多古怪野先出返黎,以前啞忍左好耐,比人笑到面黃

比人笑到面黃
無法同意更多

但係聽佢講話咩做治療時可以講事非同打麻雀,我自己唔太認同,因為作為一個醫人既channel, 咁樣我覺得其實係會影響到人,跟住就唔係太buy 佢,想搵第二個跟了

我都唔太認同 同埋佢話靈氣唔洗打坐
不過KC Cheung都有啲唔好既comment

可唔可講一講
其實想接觸newage,學下野,都似咁難咁
書又有鳩吹,野又有人亂教

好似話佢比啲學生做練習時
有啲學生鐘意鳩叫 但佢又唔會叫佢地細聲
同埋唔會set好個場 場面有啲混亂咁

去總站搵

係到睇緊靈性覺醒本書,跟住中左落車,點知返到屋企休息左陣想練野先發覺自己冇拎,跑左去總站話冇,依家唔知點

有冇留低電話畀站長?可能喺車上面冇人見到?你出去出post 問下有冇連登巴打見到

去總站搵

有冇留低電話畀站長?可能喺車上面冇人見到?你出去出post 問下有冇連登巴打見到

有留到
約書亞係咪想要我學習d 咩

三色絲可唔可以分享下感受?聽到你話覺醒左有種感動,想聽下你分享

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

有個感覺係, 時間只係我哋創造出嚟嘅嘢, 同一架車, 一棟樹冇分別 (同樣係我哋創造出嚟嘅)

港大廢青係佛教派定newage派?

合埋眼
如果張開眼可以唔眨眼一個鐘都可以

合埋眼同張開眼都可以,從來無人話過一定要合埋眼先可以冥想,因為冥想最重要係專注,而由於合埋眼可以容易專注好多,所以大部分人先至合埋眼。

我通常都係合埋眼 我仲係新手上路既階段

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

乜嘢一百隻猴子實驗?

有留到

摸西 你粗心大意啫
係時候買過枝

有留到

摸西 你粗心大意啫
係時候買過枝

買左幾個月,等左兩個月岩岩維修好拎返屋企
點知
冇左成皮野 ...

我終於"睇" 倒喇

我嘅家喺"一" 嗰度

乜嘢一百隻猴子實驗?

在日本宮崎縣海濱有座半徑約2公里、遺世獨立的迷你島嶼~幸島(Koshima),幸島上有著一小群日本猿猴與一條快要乾枯的小溪。

在60年前,日本京都大學靈長類研究所的研究人員來到了幸島,並且在幸島的沙灘上留下一些蕃薯給猴子吃。起初,幸島上的猴子在吃蕃薯之前會用手來拍落蕃薯上頭的沙。不過某一天,一隻1歲半的聰明小猴子突然發現可以用清澈的溪水來洗淨蕃薯上的沙子,沒想到其他猴子也很快學會這招,於是幸島上的85%猴子都開始改用溪水來洗淨蕃薯,唯獨12歲以上的老猴子完全不受影響!

後來幸島唯一的那條小溪乾枯了,於是又有猴子帶頭用海水來洗淨蕃薯,接著幸島上的猴子又全部學會這招。更奇妙的是,當幸島上出現第100隻「用水洗蕃薯」的猴子時,遠在200公里之外的大分縣,居然也開始出現會用水清洗蕃薯的日本猿猴。
您當然知道,大分縣的猴子跟幸島上的猴子根本沒有機會見到面、更不可能寫信、傳真、寄發E-mail,但是它們居然在同一時間學會一件事情!

乜嘢一百隻猴子實驗?

在日本宮崎縣海濱有座半徑約2公里、遺世獨立的迷你島嶼~幸島(Koshima),幸島上有著一小群日本猿猴與一條快要乾枯的小溪。

在60年前,日本京都大學靈長類研究所的研究人員來到了幸島,並且在幸島的沙灘上留下一些蕃薯給猴子吃。起初,幸島上的猴子在吃蕃薯之前會用手來拍落蕃薯上頭的沙。不過某一天,一隻1歲半的聰明小猴子突然發現可以用清澈的溪水來洗淨蕃薯上的沙子,沒想到其他猴子也很快學會這招,於是幸島上的85%猴子都開始改用溪水來洗淨蕃薯,唯獨12歲以上的老猴子完全不受影響!

後來幸島唯一的那條小溪乾枯了,於是又有猴子帶頭用海水來洗淨蕃薯,接著幸島上的猴子又全部學會這招。更奇妙的是,當幸島上出現第100隻「用水洗蕃薯」的猴子時,遠在200公里之外的大分縣,居然也開始出現會用水清洗蕃薯的日本猿猴。
您當然知道,大分縣的猴子跟幸島上的猴子根本沒有機會見到面、更不可能寫信、傳真、寄發E-mail,但是它們居然在同一時間學會一件事情!

呢個係知識網嘅實驗,大概係講其實人同動物都有一種無形嘅影響力去將你嘅思想傳遞係其他人。

詳情可以睇源場呢本書。
你地有冇試過一聽到某樣野會不停喊,d眼淚係突然控制唔到咁湧出黎?
你地有冇試過一聽到某樣野會不停喊,d眼淚係突然控制唔到咁湧出黎?

有,細個返教會聽到某首詩歌
不過依家反耶教

有,細個返教會聽到某首詩歌
不過依家反耶教

咁而家聽到仲儲唔會想喊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞