有冇人對宇宙同外星人好有興趣?(7.5)

1001 回覆
63 Like 9 Dislike

終於追到live 好chur呀
個post好大衝擊力
好多問題想問

想問投巴
我番教會 教導Bible係神所默示 准確無誤
但事實係點? 係咪比人抽走左好多?
抽走嘅就係關於外星人嘅部分?
點解唔比世人知道呢啲?

而且 喺Christian 個concept
耶穌 神 聖靈 係三為一體
因為神嘅恩典
所以派聖子黎為世人贖罪
我地只要相信 承認 悔改 就可以得救
以你所知係點樣呢?
有啲巴打話耶穌只係外星人之一
作為一個耶L 我真係心都離一離 心亂如麻

另外 人類圖嗰啲算唔算占卜? 因為信徒唔應該求神問卜(我試左 真心準 )
好多巴打提到出體冥想 提升靈性
重會見到好多妖靈 外星人 等
呢啲又係咪聖經講嘅"交鬼"?

Sor各位 我好長氣
但真係太多疑問
另外 呢個post令我對佛學有更深認識
當中真係有大智慧
好似投巴咁講 大picture真係無矛盾
希望投巴覆我
如果大家想討論下 都可以一齊吹下

利申: 一個好open-minded對神秘嘢有興趣嘅耶L

1. 聖經係根據神的話由先知寫再後世被編輯同翻譯,原來意思係點冇人知,所以先有咁多解經學者去研究,每個人睇法都可以唔同。完全唔係準確無誤,但大方向係最貼近真相

2. 有好多先知古蹟文本係無被納入聖經,上網查下會知,大衛有一卷異象書係冇被納入,而當中講左好多未來野,算係啟示錄前傳

3. 中世紀開始宗教已經係權力者控制人眾最強手段之一

4. 我不斷都講所有野起源自唯一創造神,我唔知聖經果個係咪唯一果個,三爲一體重點係源,起始個能量,一體同源唔同形態唔難理解,如果以我地智慧,你可以諗下 冰,水,蒸氣,三爲一體卻唔同顯性外表,深d E=mc^2 , 質量,能量,速度可以互通同源

5. 贖罪,信心,審判我一直未講因爲要打好大篇野同埋冇人想聽

6. 只要聖經果神唔係唯一創造神, 耶蘇就會跌落高次元神/(人)呢個界別,我睇左十幾廿年都搵唔到更好的去信

7. 聖經度都出現好多獸,邪靈,天使等,世上絕對有鬼同靈[/quote]
有人想聽架巴打
5. 贖罪,信心,審判我一直未講因爲要打好大篇野同埋冇人想聽

投巴, 我想聽阿

點解無人講下點儲糧

投巴, 我想聽阿

點解無人講下點儲糧

有人想聽啊
痴線投巴勁有心機 打千字文解答問題
[quote][quote]5. 贖罪,信心,審判我一直未講因爲要打好大篇野同埋冇人想聽

投巴,好感動呀 多謝你答我
贖罪信心 我好想聽!!!
(Between 耶L點會抗拒 )

另外呢
>>>>
創世紀 6 : 1-4 :“當人在世上多起來,又生女兒的時候,神的兒子們看見人的女子美貌,就隨意挑選,娶來為妻。
耶和華說:人既屬乎血氣,我的靈就不永遠住在他裡面,然而他的日子還可到一百二十年。那時候有偉人在地上。
後來神的兒子們和人的女子們交合生子,那就是上古英武有名的人”。

呢度的"神的兒子們"係咪就係宙斯嗰啲古神
定係幫人類建立文明嘅"人"?
究竟係邊啲人嚟呢?
以前concept係 耶穌以外全部係"別的神"
十戒都好清楚講> 不可拜別的神
究竟點定義"別的神 "?
佛陀係咪"別的神" ?但佢講嘅嘢好有智慧亦導人向善
亦改變左好多人心

另外 唔同嘅古文明都有記載古神用泥造人
我地就女媧造
其實係點?神會唔會叫佢嘅"兒子們"一齊造?
定如創世紀講咁 阿當之後夏娃
我地個個都係佢地後代?
好想知呀
BUBUBU 巴打

創世紀 6 : 1-4 :“當人在世上多起來,又生女兒的時候,神的兒子們看見人的女子美貌,就隨意挑選,娶來為妻。
耶和華說:人既屬乎血氣,我的靈就不永遠住在他裡面,然而他的日子還可到一百二十年。那時候有偉人在地上。
後來神的兒子們和人的女子們交合生子,那就是上古英武有名的人”。

這是"神"是"人", 未去到神的級別,只是當時的人唔明白佢地能力。
我睇完上幾個POST才明白, 點解基督教係忌龍(天龍星座, 爬虫類)
上面有人話耶穌可能係天琴星座來, 但係天琴星座來羅輯上唔代表不是創世神。
亦都明白左, 出埃及記, 出紅海各種事情。

提申:耶L

我想知道之前羅斯威爾果個同"人"接觸女護士, 那一個同領地軍隊, 是不是之前提反抗運動軍隊?

地心文明的人對於我們是正定邪?
[quote]BUBUBU 巴打

這是"神"是"人", 未去到神的級別,只是當時的人唔明白佢地能力。
我睇完上幾個POST才明白, 點解基督教係忌龍(天龍星座, 爬虫類)
上面有人話耶穌可能係天琴星座來, 但係天琴星座來羅輯上唔代表不是創世神。
亦都明白左, 出埃及記, 出紅海各種事情。

提申:耶L

我想知道之前羅斯威爾果個同"人"接觸女護士, 那一個同領地軍隊, 是不是之前提反抗運動軍隊?

地心文明的人對於我們是正定邪?

我第一次聽忌龍 咩意思
聽講上古英武有名的人係墮天使,同人類女性生落黎既後代係叫亞努洛奇(唔識串)既巨人,所以先有洪水,投巴可唔可以講下
我其實追post 去到2咋(個post 會發光㗎),但係一路睇一路D energy 係咁入,有D吃不消,想爆炸嘅感覺,一轉返出去睇第二D post (會暗返)就下降返,有乜嘢建議?
我其實追post 去到2咋(個post 會發光㗎),但係一路睇一路D energy 係咁入,有D吃不消,想爆炸嘅感覺,一轉返出去睇第二D post (會暗返)就下降返,有乜嘢建議?

再講多樣,我本來係CD-ROM, 睇今年20個post(因為個post名發光先入去睇,本身係會避開有可能有負能量嘅嘢),之後有日發夢我個守護靈同我重新開氣,所以我先開始加入,仲要寫啱會有energy 入,唔俾講會彈app。
投巴我記得之前我問過你審判
你好似話遲啲會答
仲等緊

再講多樣,我本來係CD-ROM, 睇今年20個post(因為個post名發光先入去睇,本身係會避開有可能有負能量嘅嘢),之後有日發夢我個守護靈同我重新開氣,所以我先開始加入,仲要寫啱會有energy 入,唔俾講會彈app。

巴打你點連你守護靈

巴打你點連你守護靈

今次係佢搵我的...

巴打你點連你守護靈

今次係佢搵我的...

好想見到佢

有咩書會發光 可以介紹下嗎

我主要係避開衰嗰啲,咁嗰啲就咪提啦。
我係今次考慮咗好耐先有時間睇到佢發光,平時未睇到光已經第一時間攞上手睇/打開個post,所以答唔到你,sorry

我係今次考慮咗好耐先有時間睇到佢發光,平時未睇到光已經第一時間攞上手睇/打開個post,所以答唔到你,sorry

有冇人識Edgar Cayce?

好神奇 可唔可以講下你經歷

有D講大災難嘅書/新聞會帶有巨量-ve energy. 我中過好多次,所以避得就避。同埋我嘅睇法係留意嗰啲唔係正念引致嘅古靈精怪嘢係會影響自己嘅"修行",所以我都唔鍾意接觸。用口講一D用ghost 有關嘅嘢係feel 到會吸引"非正念"嘅嘢,所以我都唔可以講...

有D講大災難嘅書/新聞會帶有巨量-ve energy. 我中過好多次,所以避得就避。同埋我嘅睇法係留意嗰啲唔係正念引致嘅古靈精怪嘢係會影響自己嘅"修行",所以我都唔鍾意接觸。用口講一D用ghost 有關嘅嘢係feel 到會吸引"非正念"嘅嘢,所以我都唔可以講...

咁呢度有無"非正念"嘅嘢?

我追到2咋
我自己會skip D獸囉暫時

我追到2咋

咁樣會唔會好辛苦, 成日要提住自己避開

我追到2咋

我覺得獸嗰啲好好睇

我屋企有本on9書
仲有本講史前生物
好似係小學個時買落

我追到2咋

咁樣會唔會好辛苦, 成日要提住自己避開

唔洗提的,我已經練到會自動skip, 接收咗D negative 仲辛苦...真係要我睇嗰啲會搞到我law law 亂走去睇為止。獸嗰啲可以我唔鍾意佢地個樣啫...

有冇人識Edgar Cayce?

佢本Many mansions 會發光的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞