有冇人對宇宙同外星人好有興趣?(7.5)

1001 回覆
63 Like 9 Dislike
你地有冇試過一聽到某樣野會不停喊,d眼淚係突然控制唔到咁湧出黎?

有,細個返教會聽到某首詩歌
不過依家反耶教

咁而家聽到仲唔會想喊?

有,細個返教會聽到某首詩歌
不過依家反耶教

咁而家聽到仲唔會想喊?

對耶穌有feel.
睇完鋼鋸嶺都有喊
你地有冇試過一聽到某樣野會不停喊,d眼淚係突然控制唔到咁湧出黎?

有,前世嘅資訊

乜嘢一百隻猴子實驗?

在日本宮崎縣海濱有座半徑約2公里、遺世獨立的迷你島嶼~幸島(Koshima),幸島上有著一小群日本猿猴與一條快要乾枯的小溪。

在60年前,日本京都大學靈長類研究所的研究人員來到了幸島,並且在幸島的沙灘上留下一些蕃薯給猴子吃。起初,幸島上的猴子在吃蕃薯之前會用手來拍落蕃薯上頭的沙。不過某一天,一隻1歲半的聰明小猴子突然發現可以用清澈的溪水來洗淨蕃薯上的沙子,沒想到其他猴子也很快學會這招,於是幸島上的85%猴子都開始改用溪水來洗淨蕃薯,唯獨12歲以上的老猴子完全不受影響!

後來幸島唯一的那條小溪乾枯了,於是又有猴子帶頭用海水來洗淨蕃薯,接著幸島上的猴子又全部學會這招。更奇妙的是,當幸島上出現第100隻「用水洗蕃薯」的猴子時,遠在200公里之外的大分縣,居然也開始出現會用水清洗蕃薯的日本猿猴。
您當然知道,大分縣的猴子跟幸島上的猴子根本沒有機會見到面、更不可能寫信、傳真、寄發E-mail,但是它們居然在同一時間學會一件事情!

呢個係知識網嘅實驗,大概係講其實人同動物都有一種無形嘅影響力去將你嘅思想傳遞係其他人。

詳情可以睇源場呢本書。

Thank you! 我睇下先~

有,前世嘅資訊

我都係
有一日我媽同我講生我之前夢見有個人同佢講我嘅前世同將來,跟住我就係咁喊,心入面有把聲同我講左好多野,叫我要欣賞自己同愛生命入面每一件事。

有,前世嘅資訊

我都係
有一日我媽同我講生我之前夢見有個人同佢講我嘅前世同將來,跟住我就係咁喊,心入面有把聲同我講左好多野,叫我要欣賞自己同愛生命入面每一件事。

今日冇左成皮野,應該點欣賞好

有,前世嘅資訊

我都係

同個腦入面任何思考丶意識都冇關,完全係靈魂深處發出嚟嘅,好似有個人困咗喺入面,終於都有人明佢咁

有,前世嘅資訊

我都係

今日冇左成皮野,應該點欣賞好

你試下諗住一定揾得返先。

三色絲可唔可以分享下感受?聽到你話覺醒左有種感動,想聽下你分享

當時有種好特別嘅感覺, 感覺到自己唔同咗
同埋感到狂喜, 啲淚水標出嚟 , 係咁笑
最直接嘅講法係, 終於知道自己係邊個
同埋確實知道呢個肉體, 房嘅牆壁, 仲有地球都係困唔住我
我想去邊就去邊, 我係自由嘅

仲有另一個感覺係覺得好完整
"我"一直都喺度, "真理"一直都喺度, 點可能睇唔倒?
我終於"睇" 倒喇

同埋我係嚟地球旅行嘅, 地球係我嘅旅館
我嘅家喺"一" 嗰度

有個感覺係, 時間只係我哋創造出嚟嘅嘢, 同一架車, 一棟樹冇分別 (同樣係我哋創造出嚟嘅)

呢個如果無錯,係覺悟嘅一部分。非常之好,你已經進入左通向覺醒嘅第二步。記住一定要繼續練習,記住呢個感覺,呢啲真理就係所謂嘅真相,前年我都經歷過,了解到我落嚟地球係要協助地球,由於地球同人類有好強嘅連結,所以我會幫埋人。
的確,呢個世界你見到嘅都唔係最真實,我感覺到呢個世界有好多謊言同埋詐騙,但深信只要自己可以用光行事,分享光嘅一面出去,就一定可以令更多人跟隨光,就好似一百隻猴子嘅實驗咁

往後應該會有更具"挑戰性"嘅經歷,三色豆要加油。

港大廢青係佛教派定newage派?

我無理自己係咩野派別,應該係話唔會困死自己喺某一個方向,因為會令自己眼光更細。我會睇脈輪嘅知識,會了解聖經有用嘅內容,會學佛教儒家道教嘅基本野,亦相信有外星人。其實每一家嘅內容都有好壞,我只會拎入面好嘅地方作參考。
剛剛冥想
有把聲音提醒我關心下,了解下身邊朋友點解會學習搭羅牌
今早睇完arrival
令我有深刻認識,到當一公怖有"人"存在或探訪我地時, 世界會點

會有很多人搶野打劫, 世界會亂一陣, 所以巴絲門快D存糧, 到你想買果時超市都被搶光
今早睇完arrival
令我有深刻認識,到當一公怖有"人"存在或探訪我地時, 世界會點

會有很多人搶野打劫, 世界會亂一陣, 所以巴絲門快D存糧, 到你想買果時超市都被搶光

存得幾多?香港地方咁細⋯
一直默默咁追左呢7.5 個poat 忍唔住想留下言

有次試過想冥想,之後好快見到d 白光
個下覺得自己做岩左,要行去d 白光到
點知就行到,要伸手掂d 白光個陣
成個人打冷震醒左,心仲有d 嚇一嚇既感覺
請問我係咪做錯左

仲有次訓訓下聽到有個女人係耳邊係咁講野
mark 大眼都聽到,但唔知佢up 乜
覺得好嘈想叫佢收聲個陣,隻耳好似禁左開關咁,mute 左
想開聲又聽得返,試左兩次之後忍唔住訓左

其實都發生左一段時間,但又驚打上黎問俾人話我出發夢post
但呢排睇完大家d 冥想分享,都好想去探索更多
今早睇完arrival

其實係咪真係要開始儲
因為黎緊呢年都有段長既時間唔係屋企人身邊
想為佢地打算下

三色絲可唔可以分享下感受?聽到你話覺醒左有種感動,想聽下你分享

當時有種好特別嘅感覺, 感覺到自己唔同咗
同埋感到狂喜, 啲淚水標出嚟 , 係咁笑
最直接嘅講法係, 終於知道自己係邊個
同埋確實知道呢個肉體, 房嘅牆壁, 仲有地球都係困唔住我
我想去邊就去邊, 我係自由嘅

仲有另一個感覺係覺得好完整
"我"一直都喺度, "真理"一直都喺度, 點可能睇唔倒?
我終於"睇" 倒喇

同埋我係嚟地球旅行嘅, 地球係我嘅旅館
我嘅家喺"一" 嗰度

有個感覺係, 時間只係我哋創造出嚟嘅嘢, 同一架車, 一棟樹冇分別 (同樣係我哋創造出嚟嘅)

呢個如果無錯,係覺悟嘅一部分。非常之好,你已經進入左通向覺醒嘅第二步。記住一定要繼續練習,記住呢個感覺,呢啲真理就係所謂嘅真相,前年我都經歷過,了解到我落嚟地球係要協助地球,由於地球同人類有好強嘅連結,所以我會幫埋人。
的確,呢個世界你見到嘅都唔係最真實,我感覺到呢個世界有好多謊言同埋詐騙,但深信只要自己可以用光行事,分享光嘅一面出去,就一定可以令更多人跟隨光,就好似一百隻猴子嘅實驗咁

往後應該會有更具"挑戰性"嘅經歷,三色豆要加油。

咁下一步會點?

當然唔排除三色豆已經覺醒左,因為的確係有人會非常快。
用我做例子,當我有同三色豆講嘅野一樣嘅經歷後,我經歷左唔少嘅黑暗,令到我做唔到冥想,經常受到干擾,而且有自殺嘅想法浮現,果時嘅頻率好低好唔舒服。後來好彩重拾番光,並且繼續修行,先發現果時嘅黑暗係我經歷嘅一部分,讓我成長及得到更多"真理"。

每一個人都唔同,我只係一個分享,所以唔係個個人都會經歷到。

唔知你點定義快同慢,可能你只係用我喺post 分享嘅嘢嚟判斷,所以有咁嘅結論
經歷同感受冇可能三言兩語講得晒同表達得到
不過為免大家將靈性成長同"覺醒" 睇成好似讀完書就攞倒嘅畢業證書咁,我都分享多少少

的確,靈性成長唔係一朝一夕,更加唔係計數咁,有公式就計倒,搵倒答案
我由2008年開始接觸呢樣嘢,中間有斷過,有低沉過,有試過處於黑暗
我冇提,都唔打算詳談,因為佢哋對而家嘅我嚟講只係體驗,學習,尋常不過,冇需要特登攞出嚟講
仲有就係,我相信每個人嘅路都唔同,唔係話一定要經歷過某啲事先會覺醒
所以都冇打算將成個歷程講出嚟,唔希望大家走向唔屬於自己嘅路

我鼓勵大家除咗不斷問點做點做,不妨而家,呢一刻,就體驗吓自己嘅存在
同埋,視每一刻,每件事為學習,發挖同經驗自己嘅路
而唔係將自己擺落人哋條路度
不過我的確要講,呢個post 令我推動力大咗,感激咁多位

咁下一步會點?

用我做例子,當我有同三色豆講嘅野一樣嘅經歷後,我經歷左唔少嘅黑暗,令到我做唔到冥想,經常受到干擾,而且有自殺嘅想法浮現,果時嘅頻率好低好唔舒服。後來好彩重拾番光,並且繼續修行,先發現果時嘅黑暗係我經歷嘅一部分,讓我成長及得到更多"真理"。

唔知你點定義快同慢,可能你只係用我喺post 分享嘅嘢嚟判斷,所以有咁嘅結論
不過為免大家將靈性成長同"覺醒" 睇成好似讀完書就攞倒嘅畢業證書咁,我都分享多少少

的確,靈性成長唔係一朝一夕,更加唔係計數咁,有公式就計倒,搵倒答案
我由2008年開始接觸呢樣嘢,中間有斷過,有低沉過,有試過處於黑暗
我冇提,都唔打算詳談,因為佢哋對而家嘅我嚟講只係體驗,學習,尋常不過,冇需要特登攞出嚟講
仲有就係,我相信每個人嘅路都唔同,唔係話一定要經歷過某啲事先會覺醒

我鼓勵大家除咗不斷問點做點做,不妨而家,呢一刻,就體驗吓自己嘅存在

我同你差不多,都係有個黑暗期...
大家一齊加油!

咁下一步會點?

雖然今日冇左枝結他好唔開心
但唔知點解個feel 係唔會好激動定咩
唔識講個感覺
正係覺得世事好無常,依個世界好似冇擁有依個字存在

做咩笑而不語

人類慢慢覺醒唔係好事咩?
今早睇完arrival

其實係咪真係要開始儲
因為黎緊呢年都有段長既時間唔係屋企人身邊
想為佢地打算下

我唔知其他家庭係點
但我自己屋企, 同我屋企人屋企都習慣一次買好多野
兩個星期唔出街都餓唔死果隻
不過無水無火我就死梗 全部公仔麵同急凍野

做咩笑而不語

佢呢個係喊... 個post 被騎劫了

做咩笑而不語

佢呢個係喊... 個post 被騎劫了

可能心諗 做咩個個聖人mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞