[屎忽痕] no sleep 恐怖短故翻譯

1001 回覆
903 Like 5 Dislike

玩具果個好似冇咩feel

即係點?
佢啲爛玩具會幫佢擋?就咁完?

呢個只係一個溫馨小故事 無咩心寒位

我覺得幾好睇 好暖

唔係
個故後尾無解,好似係

同英國軍人都係撞鬼嘅故事
唔算好好睇 但寫得幾恐怖嘅

好似係個阿叔最後同左個怪女人結左婚 但個阿叔係唔知佢老婆就係怪女人

好似係有人咁估
因為佢老婆同個女人都講咗句 see you later alligator
但除咗啲樣都無其他hint 我覺得似唔係多啲
不眠山好衛斯理feel
樓主同各路巴打仲有冇貨
請出招
有啲人唔比人睇唔明真係幾弱智
人地問下都要屌

我屌你老母呀
你睇得明你覺得簡單,
等於人地都要明白哂?

阿仙奴

Ok 我認我唔爭氣笑左
樓主or其他睇開既巴打
我想搵返nosleep一篇懸疑故

內容係講話一個男仔由細到大身邊都會發生一d奇怪事 時間線好跳躍 事件一開頭唔會點解釋 係用男主角細個既記憶同現今既事慢慢拼湊成個故事

記得劇情入面主角老母因為某d原因搬過屋 主角老友無啦啦同佢反面 主角女友死於非命 最後知道真相係好sad同埋心寒
大約兩三年前睇 想再睇多次唔記得左個名

劇情張力正到痴線 有冇人記得keyword

nosleep 筆友系列?

我認我戇鳩我笨柒
求解

我估
年輕死左既老豆好偉大咁殺左年輕老母

我理解係兩公婆都有瀕死經歷
瀕死過就會衍生左另一個自己嘅鬼魂版出黎
個女就見到佢父母瀕死而生嗰兩個鬼自己
個鬼阿媽想殺個真阿媽
個鬼阿爸係好人,就帶走左個假阿媽保護真父母

我一陣會睇返原文,但我理解到既係...

個女仔一開始叫個男鬼魂做果個「住費城既男人」;而爸爸果次出門口返黎之後...

尋晚臨訓睇理解得唔係幾好 啱啱又睇多次
姐係牆後面d受害人敲牆求救比主角敲返轉頭 死咗變鬼搞返佢
定係主角自己知道真相之後short咗

算把啦

條友係咪閱讀理解0分

其實樓主個標題改得做no sleep,
有無諗過有人只係為no sleep系列入黎
而唔係純粹為咗恐怖故入黎
可唔可以跟返topic貼文?
有啲人唔比人睇唔明真係幾弱智
人地問下都要屌

我屌你老母呀
你睇得明你覺得簡單,
等於人地都要明白哂?

唔明都被人屌 好傷心 好撚慘呀

有冇多啲好心鬼/黑心人故睇?
Lm
https://docs.google.com/document/d/152zTdtxP4B4rY2y-PebLsB_SZOYluOuNV3UJsy2yy-8/edit
之前高登都有人翻譯過好多,有興趣可以睇上面條google doc

睇到我就快標屎
live
留名
航空管制塔嗰個係咪因爲春天啲粟米田啲雪融晒發現咗啲嘢?

唔係
個故後尾無解,好似係

好似係個阿叔最後同左個怪女人結左婚 但個阿叔係唔知佢老婆就係怪女人

冇講明, 算係open end(可以係可以唔係), 留返個空間比大家發揮
航空管制塔嗰個係咪因爲春天啲粟米田啲雪融晒發現咗啲嘢?

唔係
個故後尾無解,好似係

冇講明, 算係open end(可以係可以唔係), 留返個空間比大家發揮

.... 因為結尾個句?
而春天帶來的恐怖總遠比冬天的多。
The House with painted doors 完左???
爆左呢個post之後
我幫樓主開多個靈異/毛骨悚然文post啦
咁咪冇限制囉
有冇人睇過筆友
幾長下但係好好睇
有冇人睇過筆友
幾長下但係好好睇

前幾十頁有post過
有冇人睇過筆友
幾長下但係好好睇

前面咪有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞