[屎忽痕] no sleep 恐怖短故翻譯

1001 回覆
903 Like 5 Dislike
打得好整齊 睇得好爽 支持
但係呢個係sss 唔係no sleep喎ching
第二個太唔真,無乜代入感
ptt好多
但支持原po
但係呢個係sss 唔係no sleep喎ching

你岩 我自膠
其實係因為我懶 見到super short就狗衝左
sorry
睇完都唔明 死神?究竟死定唔死
留名睇故
#4 給情人的信

https://www.reddit.com/r/shortscarystories/comments/5mvkka/a_letter_to_a_lover/

親愛的Alex,
你傷盡了我的心,不過我相信你已經知道了。
你跟我說分手的時候,我對著你尖叫。
你告訴我,最初相識的時候我不是這樣子的。
你說那時候的我是個快樂、沒有壓力、有趣的人。
但幾個月後,你就發現事實並非如此。

我得了抑鬱症,我感到極度沮喪。
我沮喪到幾個星期都不出門,
在一片愁雲慘霧中一直沉默不語。

我變成了你的負累。

你忍受了好一陣子。
你試過幫我,求我去精神病院覆診,服用更多藥物。

有幾個月我覺得生命充滿希望,覺得一切都會好起來的。
但問題是慢性抑鬱症總是會復發。

所以我要跟你說對不起,因為我不能再這樣下去了。
我想你已經猜到了吧,這可能就是你跟我分手的原因。
你可能接受不了我終有一天會自殺。
這是必然的。

在我做最後一件事之前,我要先跟你道歉。
還記得你說過我們要永遠在一起嗎?

好吧,我們會的。
#4 給情人的信

https://www.reddit.com/r/shortscarystories/comments/5mvkka/a_letter_to_a_lover/

親愛的Alex,

我變成了你的負累。

你忍受了好一陣子。

這是必然的。

好吧,我們會的。

呢個唔係好明
即係佢殺左佢先自殺?
<em>#4 給情人的信
</em>

親愛的Alex,

我變成了你的負累。

你忍受了好一陣子。

這是必然的。

好吧,我們會的。

呢個唔係好明
即係佢殺左佢先自殺?

留意下
終有一天會自殺
永遠在一起
呢兩句
留名先
留名
啲故講得咁直白都仲有人問點解
睇完都唔明 死神?究竟死定唔死

黑袍鐮刀 你話呢?
佢未準備好...
啲故講得咁直白都仲有人問點解

可能我譯得唔好
留明
Lm
好鍾意睇Reddit
可唔可以譯下LNM系列
留名
上面一班智障問問問,咁撚直白都問?
朋友,你上中學未?
要translate, 辛苦了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞