[屎忽痕] no sleep 恐怖短故翻譯

1001 回覆
903 Like 5 Dislike
夜晚晚睇左一半不眠山,對唔住,我唔敢睇落去了
Penpal真係好好睇
因為啲個故個排迷上咗睇no sleep故
由恐怖懸疑 睇到最尾好sad
仲記得有個YouTube channel會讀Reddit啲故出嚟
上面個423斯德哥爾摩街命案都幾正

其實個變態明明有好多機會捉主角,但點解唔捉
係咪bug

係咪個變態見到喬許之後就轉移左目標

Josh係替代品

但明明一直都對主角咁堅持點會無啦啦搵替代品
不過真係一路睇一路勁緊張,睇完又好心up

有樣野真係唔太了解
其實主角約人家姐果到應該最大機會比人捉
但變態佬反而走去搞Josh個家姐
Josh全家到底做錯乜野
lm
留名

Josh係替代品

有樣野真係唔太了解

我都唔係好明
Btw終於追晒啲故
點解突然停哂
見到有啲巴打咁都唔明真係心痛
以前好驚呢d嘢 唔知點解而家竟然追緊,不過都係無勇氣睇相
我好鐘意睇 求你繼續貼
最近搵唔到新嘅高質故
唯有自己譯下

#17 煩人的鄰居

我以前住在市中心的一個小房子。
我搬走的其中一個原因是令人不悅的鄰居,
尤其是住我樓上的那個傢伙,
他是個很少出門的傢伙,樣子不討好。

每當夜深人靜的時候,
總是有些奇怪的聲音吵著我,令我精神繃緊。
公平點來說,其實它不是很大聲,
只是我睡得很淺,有半點兒聲音我都睡不著,
更何況是那些不斷重複、碰撞的聲音。

那些聲音令我想起高跟鞋走路的聲音,
但又沒有那麼大聲。
可是製造聲音的人似乎又想把聲音壓低一點,不想被發現。
幾天之後,我發現那個聲音總是重複著一個節奏,
就像錄音帶重播一樣。

經過每晚的折騰,
有時夜裡連續幾個小時的吵著,
這個聲音慢慢地烙在我腦海之中。

幾年之後,因為要教女兒做功課,
我學會了一點摩斯密碼。
她用指關節敲打著桌子,
我的脊椎馬上颼來一陣涼意。

我認得這個節奏。

我問她那代表甚麼意思,
她笑著回答:"爸爸,這是最簡單的喔,

是用來求救的。"
最近搵唔到新嘅高質故
唯有自己譯下

#17 煩人的鄰居

每當夜深人靜的時候,

但又沒有那麼大聲。
就像錄音帶重播一樣。

經過每晚的折騰,

我學會了一點摩斯密碼。
她用指關節敲打著桌子,

我認得這個節奏。

我問她那代表甚麼意思,

是用來求救的。"

補返source
https://www.reddit.com/r/shortscarystories/comments/4wj8d4/annoying_neighbor/
最近搵唔到新嘅高質故
唯有自己譯下

#17 煩人的鄰居

每當夜深人靜的時候,

但又沒有那麼大聲。
就像錄音帶重播一樣。

經過每晚的折騰,

我學會了一點摩斯密碼。
她用指關節敲打著桌子,

我認得這個節奏。

我問她那代表甚麼意思,

是用來求救的。"

補返source
https://www.reddit.com/r/shortscarystories/comments/4wj8d4/annoying_neighbor/

呢個高質

Josh係替代品

有樣野真係唔太了解

我都唔係好明
Btw終於追晒啲故

個男人妒忌個家姐 可以同主角咁close

雖然之前係舊登睇過哂,但重睇一次嘅感覺真係好

有樣野真係唔太了解

我都唔係好明
Btw終於追晒啲故

我覺得個變態留意左主角咁耐
發現主角大個仔開始鐘意女人
覺得好憤怒
第一時間諗要殺死個情敵多過要捉走主角

睇完覺得有d bug
主角細個果陣明明有好多機會俾人綁走
Footsteps 果到直頭帶到去樹林都俾佢行返屋企
最後捉走Josh做替代品就算好奇怪

我都唔係好明
Btw終於追晒啲故

我覺得個變態留意左主角咁耐
發現主角大個仔開始鐘意女人
覺得好憤怒
第一時間諗要殺死個情敵多過要捉走主角

睇完覺得有d bug
主角細個果陣明明有好多機會俾人綁走
Footsteps 果到直頭帶到去樹林都俾佢行返屋企
最後捉走Josh做替代品就算好奇怪

我都覺 之後明明戲院果陣主角單獨赴約佢都唔捉
啲故講得咁直白都仲有人問點解

仲睇緊頭幾個故
見到唔少人話唔明
係咪蠢撚到咁
好正 推下先
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞