[屎忽痕] no sleep 恐怖短故翻譯

1001 回覆
903 Like 5 Dislike

玩具果個好似冇咩feel

即係點?
佢啲爛玩具會幫佢擋?就咁完?

呢個只係一個溫馨小故事 無咩心寒位

算唔算溫馨呢
有冇諗過其實果啲黑影其實就係果啲失寵既玩具

有諗過,但無乜因由要整死其他人
接著有幾雙手碰到了我的手臂,緊緊地抓著我。像是砂紙般的在我的肌膚上。

這不是我的想像,這不是夢,這是真的。

我大叫了一聲,應該是我這輩子最大聲的一次。

我聽見了,我想著我到底是不是在作夢,因為我想我聽到的不是真的吧。在這充斥著怪物的空氣裡,有一個狗叫聲。

那些黑暗的形體放開了我,隨著那東西撞著他們大叫著散開了。它比他們都還要小,但有很快的步伐,一個一個的撕咬著他們。他們的軀體像是棉花般散落在沙發上。有幾個試圖反擊,但都徒勞無功。它輕易的把他們當報紙般撕碎。我看著它在十秒內毀掉了十幾個黑暗的形體。其他的形體很快的消失無蹤。

終於,那些怪物都消失了,那攻擊著他們的影子停了下來,站在我的床腳。它重重的喘息著,但它還是很有活力,像是準備好攻擊任何想對我動手的東西。

我不確定我盯著它看了多久,有好多瘋狂的想法在腦海裡。我甚至沒聽見我爸媽的腳步聲,直到他們推開了門。走廊上的燈光照了進來,我好像看見那熟悉的黑白色身影一秒,但當我父母走進房間時,我只看見一片空氣。

「我..做了一個惡夢。」我那樣跟他們說著

他們在我房間裡待了一會,因為我開始不停的哭著。他們抱了我,親了我,低聲說著一切都沒事的。我想跟他們說我相信他們,我想跟他們說我看見了什麼,我當時有好多話想說。但我說不出口,我只能哭泣。當我安靜下來後,我也無力說些什麼了。他們親了我的額頭一下,關上門。

我以為那些惡夢般的東西會回來,我以為我會看見、聽見跟聞到那些糟糕的東西。這次我逃脫不了。但我錯了,那晚後我再也沒看到他們。即使至今二十年了,我完全沒看到那些糟糕的黑影。我的小孩也不曾跟我提到那些在暗處的怪物。

現在的每一晚,在我就寢前我都會聽著那熟悉的腳步聲,踏在地毯上,走向我的床。我會等著她跳到床上,我會感到那熟悉的,溫暖的感覺靠著我的腿。接著我會試著抱著她。當我想到她那早已不在這的耳朵跟那不再舔我手的舌頭,我還是無法克制我的淚水。

我會說:「晚安,安妮熊熊。」

我發誓,每一次,我都會聽見我那摯愛的,有四隻腳的妹妹,小小的回應一聲 。

好大粒洋蔥
我都好想要一隻咁愛我既狗
上面一班智障問問問,咁撚直白都問?
朋友,你上中學未?

哇 利害利害

字都未識打就收皮啦

大把中學生閱讀理解有問題啦
唔一定小學雞既
好心唔明個啲自己睇多兩次先出黎問人啦
又睇晒洋蔥故push
lm自嚇
洋蔥故好似有點離題
留名
有冇人睇左733號房個故?
最尾都好似冇解釋到隔離個儲物室入面到底有d咩
Live
英軍一路都好驚
但個收尾唔知想點毀咗成篇嘢

Agger 爛尾

啫係從頭到尾都係圍繞住733間房
儲物室隻野唔重要
Are the stories here true?

While you're in /r/NoSleep, everything is true. Outside of NoSleep, a story may be fact or may be fiction. The important thing is that .while you're here, treat everything as though it is a true recount of events

大家唔洗再估真定假

加上nosleep唔一定係驚嚇
亦可以係奇異/都市傳說類
內容多元化有超自然,外星人,醫學
好出名例如美國林務員, 感謝那位謀殺我朋友的人等等
都唔係驚嚇主打

如果話呢個po一定要驚嚇類
一定會miss左好多好文

各位可自行決定
個人極度推薦"昨晚睡我身邊的不是我老公"
有驚嚇有奇異 結局仲有洋蔥
https://www.reddit.com/r/nosleep/comments/1cbvan/the_house_with_painted_doors/

一個好耐之前既故 我覺得幾好睇

屌突然加插好撚亂
咪quote成篇得唔得姐
睇撚死人
留名今晚半晚睇
尋日養左十年既貓貓走左,睇完安娜果篇喊到仆街,貓貓生前成日跳上我張床,尋晚訓教既時候都好似feel到佢跳上床但望過去已經見唔到佢
Are the stories here true?

While you're in /r/NoSleep, everything is true. Outside of NoSleep, a story may be fact or may be fiction. The important thing is that .while you're here, treat everything as though it is a true recount of events

大家唔洗再估真定假

加上nosleep唔一定係驚嚇
亦可以係奇異/都市傳說類
內容多元化有超自然,外星人,醫學
好出名例如美國林務員, 感謝那位謀殺我朋友的人等等
都唔係驚嚇主打

如果話呢個po一定要驚嚇類
一定會miss左好多好文

各位可自行決定

唔該晒巴打幫手解釋
尋日養左十年既貓貓走左,睇完安娜果篇喊到仆街,貓貓生前成日跳上我張床,尋晚訓教既時候都好似feel到佢跳上床但望過去已經見唔到佢

rip貓貓
可能佢都想一直陪住你
Eason個故有未 幾日啦喎
https://docs.google.com/document/d/152zTdtxP4B4rY2y-PebLsB_SZOYluOuNV3UJsy2yy-8/edit
之前高登都有人翻譯過好多,有興趣可以睇上面條google doc

啫係從頭到尾都係圍繞住733間房
儲物室隻野唔重要

睇到同個librarian發現自己原來就住係733真係日光日白都係大街起雞皮
好撚爽
屌終於lived
情節係好嘅 尤其不眠山 斯得哥以摩 隻鬼叫人別睡 同南瓜
不過恐唔恐怖就見人見智

狗狗嗰兩個故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞