[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
聽日番工記住同老闆講同工唔同酬
點解隔離老細個親戚/朋友可以HEA住做
我要做咁辛苦

SORRY唔記得呢度好多未番過工
你都on9, 有犯法咩?

你唔鍾意排可以食另一間, 食肆咁樣做生意有犯法?
間間都有, 你可以投訴,不過經理理唔理另一回事
如果個酒樓老闆係授意個部長咁做,而背後原因係因為個熟客會幫部長新年買年糕中秋買月餅。

假如個僱主係授意嘅,可能就唔算貪污?
等睇美心澄清話員工私人收禮無問題,係公司policy 一部份

如果一間大集團有啲咁黑箱既policy,咁香港真係玩完
hsbc條友肯理你咪得

重點係vip直接有staff帶你入房
道德既野, 你識條鐵咩
其實換個例子睇

如果返工時間識得巴士司機就唔洗排隊

可以直接第一個上車嘆冷氣睇你班蟻民迫巴士

咁大家覺得有無問題?

連登仔依家真係愈黎愈似大陸人,土豪心態
賄賂的確有犯法
用返上面班撚樣既理論

而定社會上既不公全部都可以無視了
咁就ok
買Fast pass之哺
靠關係既世界你估冇人知咩
講野既口吻成個小朋友扮大人咁
而家擺到明行賄 咁都拉埋黎講
咁樣將兩件事拎黎比 你呢啲老屎忽真係on99
我地唔好再屌689有特權可以喺機場禁區拎行李
佢都只不過係熟客 先有咁嘅權力
岩呀,老闆係可以中意畀邊係個入就邊個入,中意爆粗趕你走都得

不過呢件事裡面既部長就唔得
原來所有野唔犯法就可以做

唔怪得新港人入侵, 香港道德淪亡
間公司敢出黎澄清話俾錢有fast pass咪冇問題
大佬 人地做生意 最緊要係熟客
唔比少少特權點留住d客呀?
你話公平 咁人地熟客消費多過生客 有返特權 都好公平姐
根本公唔公平係睇你把尺點擺
通常呢啲直入係熟客 日日飲
年年買月餅 買粽 咁都好報
唔通比啲一年飲一次 飲親都嗌特價嘅入先咩
識人係咁架啦 第一日飲茶咩
你可以去做港共官員啦
你唔鍾意香港咪移民囉 你唔鍾意飲鉛水咪唔好要間公屋囉
咁係叫貪污,人哋唔係因為生意得益而優先俾你,係因為收咗利是呀仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞