[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
人地regular咁比生意間公司做,有特別優待,係咩貪污?咁叫貪污,間間公司都發生緊呢d事。
連登仔快D入職做部長搞事
咪可以廢除呢個制度
係度打字嘈不公平有撚用?
咁都做得新聞?
記者大哥唔好咁懶啦
你真係on99
咁咪撚要ICAC啦 大家都私下比錢行賄搞撚掂啦
你睇完毒果先知有熟客呢樣野?
如果一間酒樓講明,貼埋出嚟話,凡於農曆新年或中秋期間,購買年糕或月餅達某一金額,全年飲茶均可不用排隊,可優先以vip身份入座。

咁樣會唔會好接受d?
你睇清楚篇報導先啦
擺到明有私人利益
咁都唔叫貪污
個個特首都有收錢 唔算貪污
有呢樣野等如冇問題?on9
睇你點睇,你覺得佢唔係成日黎,會唔會過年比利是全酒樓?
話你知,d有錢人去開既酒樓,佢地全部都係咁做,至於究竟係佢成日黎所以有優待,定佢因為派左利是所以有優待就不得而知。
佢地係經大門口入
係公開 要後門入?
廿幾年前已經有嘅野,如果有問題,icac又唔撚拉人?on9?
你唔識法律我唔怪你

個部長唔係酒樓老闆,佢只係僱員

僱員係唔可以私下收利益違反公司政策,呢樣係刑事

同你所講既例子係兩回事
部長無權唔通個客有權決定?如果個部長話:係呀,個台人我朋友呀,埋卑佢先囉。
你會點?有明文規定你拿左籌就照順序卑你?
屌黑警要做黑警先
屌政府就要做特首先
收皮啦小學雞
其實咪即係同一o的表演
o的飛內部比sponsor hold左部份一樣
佢sponsor你演唱會你唔係唔比佢有優惠拎到優先野呀嘛
做看更唔少大廈畀佢地收利是
打寫字樓工都係,有policy寫明金額上限
過年過節啲銷售,佢地係賺佣金,有咩問題?
而加唔係撐緊新聞嗰條友,係呢件事
飲咗幾十年茶都係咁
無新聞到連公開嘅秘密都要寫?
人地熟客 咁都投訴
就好似人地侍應招呼佢地態度好啲 對你地啲生面口差啲 唔通又要報一餐

你想打尖味日日早茶去佢度食囉 咁佢實幫你刷埋鞋底添呀
街市超市咪一樣
出黎見工升職都一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞