[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
原來一路發生緊ge野=冇問題
班港豬個腦真係裝屎架wor
講d野完全冇意義
你可以話呢樣野好常見
但唔可以話呢樣野冇問題
最大問題係無制度
呢間潮江春出哂名咁做
你以為個世界圍住你轉?人地公司直接費事理你,佢又無必要一定要做你生意,你試下咁問supplier睇下有無用。真係好on9,毒撚融入唔到個社會,係人地眼中既怪人唔係無原因。
跟本賄絡黎
應該捉晒返差局
咁就應該公開熟客嘅政策
凡一個月消費幾多錢,就可以優先訂座
老闆黎想入去食籠燒賣又要等位呀?
有無撐呢單野既人答到我以上個例子有無問題?

真係成班出黎做幾年野就當自己看透世事

呢個世界係無絕對公平,但如果個個都撐有錢就可以大晒,有錢就可以橫行,咁你既生活將會比依家慘好多倍,我諗上得連登無人係十大富豪卦?
去銀行分行識得人,即刻拉你去坐唔洗排隊啦
知唔知咩叫熟客呀傻仔
人地果D擺到明FD到搭膞頭
你日日去樓下茶樓幫親,夠係熟客啦
人地有冇幫你優先留位
樓上好撚多廢老思想
係咁架啦...好出奇啊...不嬲都係...
講到件事好合理,約定俗成咁。
不嬲都有架喇,唔啱咪唔好食囉,大把餐廳
你低質好多wo
咁人地冇強迫你去食 你去得就要接收人地規矩架 大家冇個利益關係 你去嘈人既話根本企唔住腳

但政府唔同 冇錢冇能力移民既人就強迫面對呢個政府 再者你有交稅 個政府係欠左你 所以你有權嘈
道理同識人做演唱會 內部認講
Or
識人做Nike 可以拎折頭 一樣

不嬲出黎社會識人就有著數

利申: 不嬲飲茶係可以唔使正常排隊
智障
根本係economic
唔洗識人,好有錢可以直接搵客戶經理坐係到等人搞,無咁有錢有優越隊,好撚窮同人排鳩死
Paco/楊受成
呢啲係我地本土傳統黎
反呢個文化既一定係00後支那蝗
去運吉搞文件都係啦
次次要請假仲要排勁耐先搞到
你識人,人地幫你搞埋
唔洗自己排隊
禮拜六日紅日又唔開

利伸:自己搞,冇要人搞
ur right
名牌波鞋D倉底貨
有瑕疵,公司唔要
你識人, 可以比錢買
D錢會去左邊個度,我唔清楚啦
食肆係做生意嘅地方,同政府、公共機構唔同
佢按你嘅revenue同loyalty去customize服務,有咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞