[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
照連登仔世界來講係唔得
唔得 我相信下年年糕 端午 月餅 銷量直線下跌
其實你有冇返過工?
你拎返屋企
其實可以俾人告
但無人會執正黎做
報正黎做成本大過你張紙
除非你得罪人
非工作時間收工 裝水 其實都可以告
不過都係無人執正黎做
查你有冇偷水飲
樣衰串77咪有機會俾人捉
下我老豆老母夠係咁
但真係無見過佢地帶人去喎
但你實人身攻擊我窮撚㗎喇 我係窮
你睇吓你樓下坐大堂嗰個食蕉先啦,過年連經理都同你出埋幫你開門呀!唔好俾利是你慢慢噤密碼自己開門啦,朝早落去早晨都費事so你呀
連登仔都廢廢地
好多野都唔得啦
有D野你自己/你屋企人都做緊
你洗唔洗舉報埋自己
市民資源唔影響人?
定係你冇交過稅
死喇。前幾日去大埔政府機構做嘢。用完市民俾錢張廁所唔記得掉,袋到而家。你唔好因為你呀爸要交多0.000001蚊稅去ICAC告我呀
而家酒樓部長收左咩利益?甜品?就算新年派利是如果跟公司指引會坐監?

我講緊既只係就算銀行都有優待唔同客人,根本無所謂公平,你頂多屌柒美心唔夠透明,但講貪污icac個d真係on9到震
唔識咁樣做嘢話 咁入邊個洗碗都做到部長啦
其實畀利是同熟唔熟客冇必然關係
過年去酒樓飲茶食飯,伙記輪住埋嚟同你恭喜發財,就算唔係熟客好多都會畀啦
熟客就自己周圍行派晒全酒樓,差啲行埋入廚房
報告唔講得ga. .吳文遠案要坐監
上面大把人答左你,人地私人機構點做生意關你咩事,你可以唔俾生意佢做,十足十蝗咁,又要屌香港又要死落黎。成日想side track人,你問都未必要答你啦,當個世界圍住你轉咩,下下大大段,似你發表偉論,手機覆你都攰啦,咁撚幼稚。
咁講係最正路
錯就錯 唔會變岩 但無人捉 所以唔好講咁大聲
你真係支持打尖就唔好講出黎 佢先會keep到落去 你講咁大聲人地就做野
認真問
元氣會員等等果d可以拎定飛先係制度
如果酒樓貼定牌出黎:熟客優先
咁仲算唔算有問題?人地都係自己既制度
拎飛排隊等食飯係唔係法例黎?
連登仔報先算啦
都係個句,認為咁樣唔啱既,你地可以抱住咁樣既人生態度生活囉。
睇下人生要行幾多冤枉路先
公司容許收利是?

第一,咩公司?你係咪講緊美心?

第二,你點知?你係咪美心做?

第三,就算容許收,有無容許收完之後畀個客特權?

舉個例,銀行都畀職員收利是,都絕對唔畀職員收完之後回報個客
唔好撚柒啦
仲係度妄想寫哂潛規則出來
代理人(通常為僱員)在未得主事人(通常為僱主)的許可下,不得因辦理其主事人的事務或業務而索取或接受利益;而提供利益者亦同樣有罪。
利益包括金錢、禮物、貸款、佣金、職位、契約、服務、優待及免除法律上全部或部分的責任等等,但利益不包括款待。
款待指供應在即場享用的食物或飲品,以及同時提供的其他款待,例如歌舞表演等。

想學野 依段野點理解??
咁你2個告我未?
快D叫icac拉我啦。
我好驚呀
好撚癲 fb同連登都係一面倒覺得無問題
搞到我以為得我覺得咁有問題先係問題
支那都幾啱你生活
我做咩要告你
講緊件事岩唔岩 我又唔係針住你個人講 你唔講我連user name都無睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞