[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
人地做生意又唔係政府機構貪你老母污on9 child 登仔
歪風就要改啦

不嬲係咁=正確?

五六十年代你開檔賣野要比保護費警察

係咪又用「不嬲都係咁」做籍口呀?
新年比利士 , 同佢買月餅, 年糕 券. 班友識做優先有枱好正常.
中國人就是送禮.
要報導大把不公平 野講.
做生意點解唔可以有熟客,熟客有多d優惠真係好正常,而家美心係公營機構?
香港人又要甘願做奴隸比公司搵笨, 又要妄想自己可以有有錢人既待遇
事實就係有錢有關係就咩都玩曬, 你唔好妄想啦, 以為平時乖乖返工, 放左工就可以做天上人
有優先可能係好正常 唔係話priority有問題 但有無諗過比你打尖既人服唔服
覺得打尖合理既事就應該直接建立一套有系統既制度 追求更有秩序更服眾既制度
依家科技咁發達 你用部手機搞d會員制/電子取票 咩都好啦
唔肯建立制度就係想中間蒙混過關 cheap人做咩都求求其其 追求混亂
痴線人地有d日日朝早去飲茶,大時大節部長叫買糭買月餅買年糕冇話say no. 你話人打尖係咪你買餅先
佢最多係差個光明正大既會員制免排隊,類似pizza hut 咁,多膠餘
巴士地鐵係公營,公營同私營係好大分別。

你當uber可能好諗d,uber應承咗接你張單,但突然個司機有個frd要佢接,結果你比佢個frd打咗尖。

咁樣你會唔會覺易接受d.
傻閪人傑,係公司有標準UPGRADE邊啲客,唔係你條撚屌話UPGRADE就話UPGRADE
你話UPGRADE就UPGRADE就叫賄賂呀

講到自己見識好多咁喎,不如開心SHARE吓啲實質例子喇。講到咁撚空泛,你知我又無你咁撚把撚炮,唔明㗎
無論 西方定東方 都會有依種事

小題大做
你係老闆個fd
老闆請你入去
咪又係會照入

鬼佬 日本 中國 其實都係一擔擔

利申 反共 非祟日 非祟洋 反泡
不如你講邊度唔合理
我車房熟客,去整車/驗車果時
老細送埋洗車
其他人入來洗車要成6,70蚊

我係咪應該舉報ICAC?
睇下廉政條例先啦on9仔 邊個話淨係包政府機構呀
蝗蟲基因根本就深入華人體內

我開始覺得反政府反共好傻
係嫁
熟客入先冇問題嫁 送下禮比下利是都冇問題
呢啲野都冇問題 不過要喺後門到做囉
你話點解呢
問人要幾多次先算熟客。證明呢D 1個月都唔會幫襯一次。
好似D人申請信用咭平時小消費,一個個月得嗰幾舊水簽賬 。死計爛計要計下仲差幾多先儲夠信用咭積分換嘢。
人哋一個月碌皮幾咭數。邊會計呢D咭數

我有一張常用信用咭,個個月碌皮幾2皮嘢。有次2~3個月唔記得找數罰我息。我打去問。我嘢都唔使講就自動話取消罰款。
另一張咭。申請咗幾年用得1次。碌咗幾舊水。差一日還錢就罰我幾百。打去問。一毫子都冇得減。
唔通又要問佢要每個月要碌幾多錢先可以一句嘢都唔使講就取消罰息呀?
有咩問題
私人機構又唔係政府部門

你唔滿意呢種靠關係,可以唔幫襯
人脈既野,窮撚以為用一千幾百搞店
請反方論點唔好再咁柒,基本論點未搞清上黎發言
咁樣其實唔叫插隊,叫優待,你去到銀行都見到大把人唔洗排隊,咁又叫貪污?

你頂多屌佢制度唔透明
仲大碟d添

不過我就好憎呢d野,過年過節要派利是又要買糕
見到咁多人話「不嬲都係咁」「有乜問題」係都真係心都寒啦
一係鬥戶口多錢囉,贏唔贏好撚空泛吖
用返你嗰招又唔鍾意?講畀叔叔知,等叔叔呵返
不嬲幾十年來都係咁架啦
香港同華人地區都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞