[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
而家就係好明顯老闆知無犯法,唔知從中獲得利益犯法。呢個先係問題重點法治精神。唔係咩公唔公平,資本主義邊有公平,共產囉
你地班友仔
人地打你尖就會上網公審人
你飲茶就可以打尖,仲要話幾十年都係咁
以前夠有貪污啦
錯就要改架啦
一早存在就等於合理?
好多野本身無所謂標準,你到果個level,係人地眼中變得重要,而唔係可有可無,就自然升grade。
行行都有㗎啦
有無拎自己公司啲文具返歸用呀
而家好多酒樓有會員制但只係收熟客, 同埋熟客有得打電話留枱
其實個社會不嬲都係咁㗎啦
你老豆老母識做人,飲茶咪有得唔洗排囉
五星酒店都係咁做㗎啦,朝朝留枱等熟客嚟食早餐,成日入住咪又係會特別招待,
迪士尼員工都有得帶人入園啦,你唔比部長都得?
唔通你又走去眼紅人?想要咪自己識下人囉
唔識嘅咪乖乖排隊
你話政府公營機構就屌啫,私人公司人地哋點做關你地撚事咩,唔做你生意都仲得啊
以前醫院咪就係會收利是囉 你係咪覺得無問題
屌你班抄登仔
平時又話自己唔係蟈人
講到飲茶有關係就可以有特權打尖
樓上班友就個個話 有咩問題 不嬲都係咁
根本你班撚樣啲民族性同支那人無分別

原來一早有人提出,感撚動
犯法咩依家
當佢地長期預約左個位咁可唔可以直入
唔明點解可以咁震驚
一定要啦,派成500,有正義感一定要申報呀,同事無報記得報icac拉人呀,個同事有無事我唔知,你就實俾人標簽兼搵方法炒你。
真係救命 商業關係既雙方都係人黎架咋 不過算啦 就算讓座你班連登仔都會屌話你比左錢點解要讓架啦 係我唔岩既 我竟然對連登仔有期望 係我錯既 呢d論壇、呢d質素既會員 真係留多一秒都太多
咁你肯答我 如果真係有呢個情況
係咪冇問題未
將茶樓改做中國
萬能key
正解
上次飲茶先話鳩老母 唔知送左d咩化妝品sample比個知客
佢話下次黎實有位坐 佢又話返我不嬲都係咁 屌佢都曬命
你咪試下囉
衝紅燈夠大把人衝
你覺得有冇問題
有問題,你又唔舉報
影到成個過程,可以報ICAC
質素真係低到令人汗顏,真係悲哀。
你當vip制度囉
咁都做新聞 毒果幾時收皮
唔公開 冇制度 冇管理
食撚屎啦

咁講真係學咩人講真普選,梁特同林鄭都係vip咋
即時食物唔算犯賄賂
但利是呢樣嘢你好難證明佢派既目的係為左唔駛等位 所以有呢個灰色地帶比佢地合法賄賂
關乜撚事 你話大家搭巴士 大家都比4蚊 我比特權你 就話有問題姐
而家大家食既野唔同 消費額都唔同 仲講乜公平
咁你有冇份飲呀傻閪
屌咩屌,照上面child登仔講
你都犯左法喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞