[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
度度酒樓都係咁㗎啦,第一日出嚟飲茶呀
其實利是只不過係入落利是封嘅小費
幾時餐飲業連小費都唔可以收?
除非你可以證明到畀利是同優先入座有因果關係
演唱會最好無sponsor 制
100%公開發售
原來個個係咁, 就無事, 好岩

明白晒
你就真係兩件事比
689熟撚機楊D人咩
唔好轉移視線啦
食肆同政府可以拉埋黎講?
放暑期d冇腦小學雞出哂黎
有D野大家心照啦
拗埋曬D冇意義既野
9唔撘8
兩樣野性質都唔同你講緊間公司內部點樣deal with customers 而家酒樓經理係蹺過正常程序幫所謂熟客
識人行後門有問題咩
請人,入學,召妓都係咁啦
世界根本唔駛進步
因為, 一早都係咁. 你好心接受啦, 你唔受就走啦, 好有藍C feel
咁你咪報ICAC囉
我講現實,你屌我冇用
我又冇得益既
唔算

有關呢方面既權威判例你可以睇返陳志雲案
見識到好多應該未出去打過工,更加唔會係做老闆既,的老闆更加識玩呢的。現實同理想係完全唔同既。

大客/熟客。乜都係睇利益先。你?繼續拿籌排隊啦。
雖然我都好撚爭咁樣,但現實社會就係咁。
由出世爭床位(識院長/有錢,特快幫你入頭等),到死亡(識人/有錢,特快卑靚位葬)
潮江春地址電話google下就有啦
幾時去ICAC備案?
賄賂
擺到上枱講原則都冇問題?
多人做就一定岩
用英文: Relationship building, business development- pro 好多,冇人會再做新聞
唔係咩好事亦唔係咩新聞,但狗咬人唔係係新聞,人咬狗先係
仲要放蛇,以為自己去咗平行世界或者睇緊東張西望
你喺門口排緊隊嗰時隊封利是畀個知客,而佢立即安排你打尖,咁就貪污
但你係長期顧客,佢畀你優先入座,過年過節派利是畀佢,呢啲只係小費
識人係架, 大9晒

吹呀

呢D勁logic
咁邊個出錢搞
公司鬼會同你拎咁大舊錢搞
毒果好得閒冇其他新聞報?
對熟客好啲有咩問題
點解佢地咁做係退步?
人地消費密消費多 有特權好合理 做生意唔通同錢鬥氣咩
點唔熟法 機場啲人都識佢喎
又係啲職員比佢咁做 唔係個老細比

你上面個情況係老細比 咁都可以同酒樓部長私自帶客入檯比
你就真係轉移視線喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞