[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
成日去咪叫做熟客,唔一定要比利是先係熟客,你嚟得多,同人有傾有講,唔好串串貢,人地照樣會比面你,如果你成日去食人地都當你透明,咁你自己要反醒吓,正所謂面就人地比....
幾多屋村老坑兩公婆日日落樓下一盎2件,佢地消費得幾多?? 唔係扮哂大袋人地一樣比面

貼士文化度度都有,你都係大時大節先比利是啫,平時飲茶最多咪零頭唔洗找,佢招呼得你好咪醒多50蚊比佢,外國幾多侍仔都係靠貼士唔係靠份糧,通常係伙記袋,係香港台灣咁仆街掛名服務費,點知老細自己袋埋.
識人好過識字就係咁解
殭屍部長
點止,長期靚位,大冷氣口
留比熟客
寫唔寫唔緊要,最緊要係連登仔話比就得啦
阿大法官,請你證明收利是同優待嘅因果關係
係全世界都啱
除咗child登
不如你講下私營打尖有咩問題?
又唔係公營
其實真係無錯
如果老闆覺得有錯就唔會俾員工做啦
你覺得錯係因為你覺得唔公平
但企係老闆角度 其實無問題
又唔係公營
你分清楚公營 同 私營係咩黎先好唔好
私營唔係政府

Btw佢講緊公務員
你睇清楚先好嗎?
新年果時
= 連登仔 = 老細

:後生仔,派封利是比你利利是是
: SORRY老細唔收得, 廢事有利益關係所以唔收

幾型
咩叫公平?
你有付出先有收獲先叫公平, 人地出錢出力出人情先有呢個優待
有錢有人脈就係大曬既, 因為人地付出既就比你多, 你以為人地出錢個D錢係天跌落黎比佢架?
咁你做過D咩? 冇付出又想有同等待遇係得公營機構為社會秩序豪比你架, 都係有錢人賺錢交稅你先有福利, 你以為自己應得架? 想冇付出有同等待遇你共產黨黎架? 日日坐係度等配給啦
咁姐係講講緊,你告個部長貪污,而間公司配合話我地唔允許,咁個部長應該係死梗嘅。
借問聲你邊度生活?外國?無理由架,外國呢的行為仲多wo。定....你仲讀緊書?做完暑期功課未?
屌你呢個論點合理化哂所有貪污
你講緊既回報係咩?金錢上既回報?咁已經係貪污報得icac啦,銀行會默許員工做呢d損害銀行利益既事?

而家酒樓情況完全唔同,而家人地私人公司做生意係容許熟客有優待,係對酒樓有利益,如果唔係美心自己都可以報icac,而家有冇呢個情況出現?

d logic錯撚曬,9up到
唔好意思喎。我就真係唔會出聲
不過你咁唔高興。次次總站上巴士前。叫司機俾你check下車上有冇人打尖先喎
大客乜野客仔?你講private banking? Private banking係銀行官方提供既服務,唔係某職員收左錢提供既服務,你訓撚醒未
美心會唔會報icac. 已經表明公司態度
個班人咪又係唔記得今日講過咩
照收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞