[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
私人機構可以無視ICAC?可以唔使遵守防止賄賂條例?屌你直頭常識都冇
樓上反嗰啲一定係支那蝗
連我地呢啲幾十年嘅老屎忽文化都唔識
成班話唔公平 都on99
人地熟客消費多 你生客消費少 大家待遇一樣咁咪仲唔公平
人地既特權係base on付出得多 又唔見你講?
唔通洗廁所咁易做 醫生咁難做 你又話要公平 大家一樣人工呀?
即係我識個巴士司機就唔洗排隊
我識個港鐵主管就可以留幾個座位
唔好因爲個個都係咁/冇犯法就合理化打尖
講緊僱員收受私人利益
其實個原因係一樣,部長收利士呢d,你估個老闆唔知咩,就係特登等部長同個客關係好d,唔係d月餅年糕點賣得出。

我都唔想個社會係咁,但你吹佢唔漲㗎,私人企業,佢係老細有咩計。
屌,咁都有得當新聞。
d著名燒味店,熟客就比靚部位,生客就比哂d豬頭骨、肥肉

可以點?
而家講緊僱員收受私人利益
一直都有就等於冇問題
你識到先算啦
唔好FF冇可能事
港鐵巴士留到位,我幫你含撚啦
你開間鋪同政府公用服務比 連登好波
舉報ICAC,改變呢個世界
連登仔會同你講制度,燒味舖有無標準,有無透明有無公開咩部位咩價錢
唔講以為個世界圍住佢轉
玉皇大帝都要啦
咁係咪冇問題先
我係咪可以識個巴士司機再比錢佢就可以叫佢留個位
你知唔知防止賄賂條例嘅適用範圍係有分公營機構同私營機構?
唔識就自己去睇下啦
http://www.icac.org.hk/tc/law/law/index.html
美心好差咩
咁你明確d講個loyalty制度係點玩丫?

係咪每星期幫襯夠$1000就升級做金會員有得優先攞位?
你識到先算啦
咁係咪冇問題
樓下個班經理由上兩三間酒樓開始做識到依家都廿幾年...
打個招呼就入得
咁過時過節如果你想買粽年糕個啲要買咪問佢地
幫襯夠100萬都冇用
你同人唔熟
https://youtu.be/OJEEVtqXdK8

唔好話中國人啦
從來餐廳/club呢d 你係熟人/名人就幾時都有位
395唔識7啊 等下先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞