[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
人地老細都唔敢公開講咁樣冇問題呀
衝出黎柒
唔好話早茶 過節夜市都係咁攞啦
美心報左ICAC未
人地內部係點做生意你知? 點解仲唔撚快D炒左個部長報ICAC?

知唔知咩係商業決定?
傻鳩真係傻鳩,曲撚曬人哋意思
我講緊制度利益流動吖,不論大小企,啲利益唔會流入員工手上,流入就有利益輸送吖
指點天下
有啲on9係搞唔清楚

公司係可以優待任何人,不論係咩人,當然有啲情況下優待某人唔優待某人會違法,例如殘疾歧視之類

但僱員係唔可以收任何利益去做或者唔做同佢職務有關既野

所以,如果你有錢可以用premier banking,銀行無犯法

如果你明明無錢,但你畀左1000蚊個職員,個職員畀你用premier banking,咁就兩個都犯法,除非銀行本身同意呢個做法
你離撚哂題啦,無point就收皮啦
老細面對出面其他人詢問時,佢唔一定要話比你聽有定冇。 但如果有人去告佢而法庭又受理,佢只需同個官講公司唔反對部長既安排即可秒殺
公司同意回佣就合法?你邊度嚟?
根本人地唔洗公開講有冇問題...有問題佢自然會去舉報
咁請你收皮
貼士又唔比,過年又唔比利是,中秋又唔買月餅,我係部長,經理都留位比自己客啦,唔好講到咁正義啦
childen真係childen,間鋪頭人哋嘅,人哋人哋唔做你生意,包場比個客都得啦,唔滿意咪唔好幫襯囉,大把公平嘅餐廳比你揀
如果我飲茶見到一定當面屌到佢開花

利申,唔飲茶
秒撚左成班發窮惡既柒頭...美心當然唔會講出口, 知唔知咩係公關, 而且都無需要同全世界交待, 因為呢個係商業決定
有咩問題 VIP 係咁架啦~ 報到無野好報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞